کد خبر: ۶۷۷۲۴۹
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۷
تعداد بازدید: ۴۴۲
در حالی که قیمت شکر طی ماه گذشته رو به افزایش بوده و در حال حاضر به کیلویی حدود ۵۰۰۰ تومان رسیده است، دبیر انجمن صنفی صنایع قند و شکر اعلام کرد که احتکار برخی سودجویان و تاخیر در واردات، عامل گرانی شکر است اما قیمت منطقی این محصول در بازار مصرف کیلویی ۲۹۰۰ تومان بوده و سازمان تعزیرات حکومتی با محتکرین برخورد می‌کند.
به گزارش خبرداغ به نقل از خبرگزاری ایسنا: در حالی که قیمت شکر طی ماه گذشته رو به افزایش بوده و در حال حاضر به کیلویی حدود ۵۰۰۰ تومان رسیده است، دبیر انجمن صنفی صنایع قند و شکر اعلام کرد که احتکار برخی سودجویان و تاخیر در واردات، عامل گرانی شکر است اما قیمت منطقی این محصول در بازار مصرف کیلویی ۲۹۰۰ تومان بوده و سازمان تعزیرات حکومتی با محتکرین برخورد می‌کند.
 
 
شکر یکی از محصولات اساسی و استراتژیک مورد نیاز مردم است که سالانه بیش از دو میلیون تن آن در ایران مصرف می‌شود و با توجه به تولید حدود ۱.۵ میلیون تنی آن به واردات برای تامین مابقی مصرف کشور نیاز داریم اما علیرغم اینکه قیمت مصوب خرید هر کیلوگرم شکر از صنایع ۲۵۲۰ تومان در کارخانه است، این محصول کیلویی حدود 4000 تا 5000 تومان در بازار به فروش می‌رسد و خبری از نظارت دستگاه‌های متولی بازار نیست.

بهمن دانایی - دبیر انجمن صنفی صنایع قند و شکر - در این باره به ایسنا، گفت: طی هفته گذشته ۲۵ تا ۳۰ درصد قیمت شکر در بازار کاهش پیدا کرده است، چرا که تاکنون ۳۱۲ هزار تن از برزیل به قیمت مصوب دولتی (کیلویی ۲۵۲۰ تومان) وارد و به کارخانه‌ها تحویل داده شده است و در ادامه حدود ۱۵۰ هزار تن دیگر نیز طی هفته جاری وارد خواهد شد.

وی افزود: احتکار و در ادامه تاخیر در واردات شکر به دلیل مشکلات بارگیری در برزیل ناشی از بارندگی شدید در بنادر این کشور عامل گرانی شکر در بازار شده است اما طی هفته جاری و هفته آینده با واردات و آغاز برداشت و عرضه شکر تولیدی امسال، قیمت این محصول متعادل شده و به قیمت منطقی نزدیک می‌شود.

دبیر انجمن صنفی صنایع قند و شکر ادامه داد: قیمت مصوب دولتی برای خرید شکر در کارخانه کیلویی ۲۵۲۰ تومان است و با این مصوبه، قیمت منطقی برای بازار مصرف کیلویی حدود ۲۹۰۰ تومان است، چرا که بر اساس ضوابط سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان سه درصد حق ارزش افزوده برای عمده‌فروشی و ۱۰ درصد برای خرده‌فروشی در نظر گرفته شده که با احتساب هزینه حمل و نقل و بارگیری به قیمتی معادل ۲۹۰۰ تومان خواهیم رسید.

دانایی با بیان اینکه پرونده احتکارکنندگان شکر در سازمان تعزیرات حکومتی در حال پیگیری است و با آنها برخورد خواهد شد، تصریح کرد: برخی که با امید گران‌تر شدن شکر، این محصول را خریداری و احتکار کردند نقشه‌هایشان نقش بر آب شد چرا که قیمت شکر طی هفته گذشته روند نزولی داشت و با ادامه واردات و عرضه شکر تولید داخل امسال، طی هفته آینده همچنان روند نزولی در بازار شکر تا رسیدن به قیمت عادلانه ادامه پیدا خواهد کرد و احتکارکنندگان نیز مجبور شدند تا محصول خودشان را در بازار عرضه کنند.

به گزارش ایسنا، شکر یکی از محصولاتی است که با نوسان قیمت مواجه شده و با توجه به پرمصرف بودن این محصول در سفره‌های مردم، دستگاه‌های نظارتی هر چه سریع‌تر باید نسبت به این مساله که طی یک ماه اخیر بی‌تفاوت بوده‌اند، حساس‌تر شوند و با سودجویانی که می‌خواهند با زیان مردم پول بیشتری به جیب بزنند برخورد کنند، چرا که زمانی که دولت برای یک محصول قیمت مصوبی تعیین و اعلام می‌کند نباید اجازه افزایش قیمت آن را در بازار بیش از حد معمول بدهد این در حالی است که طی یک ماه گذشته قیمت شکر حدود دو برابر قیمت منطقی آن در بازار فروخته شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: