به گزارش خبرداغ به نقل ازخبرآنلاین؛ نتایج یک پژوهش بیانگر این است که «فلاوانولها» ( فلاوان-۳-اُلها )، به کاهش فشار خون و بهبود سلامت عروق خونی کمک میکنند. فلاوانولها، ترکیباتی طبیعی هستند و در موادغذایی مانند کاکائو، چای، سیب و انگور یافت میشوند. محققان پس از تجزیهوتحلیل دادههای ۱۴۵ کارآزمایی تصادفی کنترلشده، دریافتهاند که مصرف منظم فلاوانولها میتواند به کاهش قابلتوجه فشارخون بهویژه در افرادی که دارای فشارخون بالا و نزدیک به محدوده بالا هستند، منجر شود. در برخی موارد، این اثر با آنچه در مصرف برخی داروهای کاهشدهنده فشارخون مشاهده میشود، قابلمقایسه بود.
ایسنا نوشت: شکلات تلخ، چای سبز و سیاه، سیب، پودر کاکائو و انگور قرمز یا بنفش جزو غنیترین منابع فلاوانولها به حساب میآیند؛ به طور مثال، چای سبز حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیگرم «فلاوان-۳-اُلها» در هر فنجان فراهم میکند. همچنین شکلات تلخ با توجه به میزان کاکائو موجود در آن میتواند ۱۰۰ تا ۶۰۰ میلیگرم «فلاوان-۳-اُلها» در هر ۱۰ گرم فراهم کند. پودر کاکائو، به طور معمول غنیترین منبع متمرکز این ترکیبات محسوب میشود.
فواید فلاوانولها به کنترل فشارخون محدود نمیشود، بلکه عملکرد «اندوتلیوم» یعنی پوشش ظریف داخلی رگهای خونی را نیز بهبود میبخشند که یک عامل کلیدی در سلامت کلی قلب و عروق است. این بهبود در برخی موارد که فشارخون تغییری نکرده بود، مشاهده شد که نشاندهنده تأثیر گستردهتر این ترکیبات بر سامانه گردش خون است.