کد خبر: ۹۹۱۷۹۱
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۵
تعداد بازدید: ۵۱

عوارض وحشتناک استفاده از سنگ مرداب/ ارتباط دئودورانت‌ها و شوره سر

یک متخصص طب سنتی می‌گوید: ایراد بزرگ محصولاتی مثل سنگ مرداب و دئودورانت‌ها این است که معمولا ترکیباتی که برای کاهش تعریق زیربغل در آنها وجود دارد، میکروبیوم پوست را مختل می‌کند و به این ترتیب کل بدن‌تان درگیر می‌شود.

عوارض وحشتناک استفاده از سنگ مرداب/ ارتباط دئودورانت‌ها و شوره سربه گزارش خبرداغ به نقل ازخبرآنلاین؛ احتمالا اسم «سنگ مرداب» به گوش‌تان خورده است. پودری که از آسیاب کردن نوعی سنگ معدنی به دست می‌آید و در طب سنتی برای رفع بوی بد زیربغل استفاده می‌شود.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: خیلی از افراد با آن که شیوه‌های مختلفی برای کاهش تعریق و رفع بوی بدن وجود دارد، هنوز از سنگ مرداب برای این کار استفاده می‌کنند. ماده‌ای که خود متخصصان طب سنتی تاکید دارند مورد استفاده قرار نگیرد. چراکه به دلیل آن که مواد اولیه آنها فلزات سنگین معدنی هستند، عوارض متعددی برای سلامت و زیبایی به دنبال دارند.

البته دکتر محمدعلی زارعیان، پزشک و متخصص و پژوهشگر طب سنتی به این موضوع مهم‌تر اشاره می‌کند که نه تنها سنگ مرداب، بلکه تمام دئودورانت‌های بهداشتیِ موجود در بازار که با هدف کاهش یا منع تعریق و کنترل بوی بد زیربغل تولید می‌شوند، اگر به طور مرتب استفاده شوند، برای سلامت ما مضر هستند.

 

دکتر زارعیان می‌گوید: سنگ مرداب و موارد مشابه آن، مواد معدنی هستند و معدن یعنی آلودگی. نه آلودگی میکروبی، بلکه آلودگی با فلزات سنگین که منافذ پوست زیربغل را می‌بندند و به دلیل آن که حاوی ترکیباتی مثل سرب هستند، می‌توانند مسمومیت ناشی از سرب دهند. ما گزارش داریم که خانمی به مدت ۲ سال از سنگ مرداب برای کاهش تعریق و رفع بوی بد زیر بغل استفاده می‌کرد و دچار مسمومیت ناشی از سرب شده بود.

به گفته این متخصص طب سنتی، ترکیباتی مثل سنگ مرداب عمدتا به صورت غیر استاندارد و بدون مجوز سازمان غذا و دارو به بازار عرضه می‌شوند و ممکن است ترکیبات دیگری هم داشته باشند. مثل ترکیبات سمی. هر چیزی ممکن است در این ترکیبات باشد.

ایراد بزرگ سنگ مرداب و دئودورانت‌ها

ایراد بزرگ محصولاتی مثل سنگ مرداب و دئودورانت‌ها این است که معمولا ترکیباتی که برای کاهش تعریق زیربغل در آنها وجود دارد، میکروبیوم پوست را مختل می‌کند. این را دکتر زارعیان می‌گوید و ادامه می‌دهد: انسان ۱۰ برابر تعداد سلول‌هایی که در بدن دارد، میکروب در بدن دارد. یعنی انسان عملا یک اکوسیستم میکروبی محسوب می‌شود و در همه جای بدنش میکروب دارد.

به گفته این پزشک و متخصص طب سنتی، میکروبیوم یا فلور میکروبیِ طبیعیِ پوست مانع رشد خیلی از باکتری‌ها می‌شود. مثلا اجازه رشد میکروب‌هایی که باعث ایجاد جوش‌های زیرپوستی دردناک می‌شوند را نمی‌دهد، یا به عوامل مضر پوستی اجازه فعالیت نمی‌دهد، یا اجازه رشد به خیلی از قارچ‌ها نمی‌دهد. در این میان تولیدکنندگان می‌آیند با ترکیبات دئودورانت، آن میکروبیوم زیریغل را به هم می‌ریزند و موضوع این است که دئودورانت‌های بهداشتی موجود در بازار ممکن است حتی از سنگ مرداب هم مخرب‌تر باشند. مخصوصا دئودورانت‌هایی که مانع تعریق نمی‌شوند، اصل داستان‌شان آنتی‌بیوتیک است. آنتی‌بیوتیکی که میکروب‌ها را می‌کشد و همین میکروبیوم پوست را مختل می‌کند.

ارتباط دئودورانت‌ها و شوره سر!

این متخصص طب سنتی می‌گوید: ما دو دسته غدد در ناحیه زیر بغل داریم؛ غدد عرق و غدد لنفاوی، غدد عرق در دوره بلوغ فعال‌تر می‌شوند وترشحات این غدد پر از پروتئین است و میکروب‌ها عاشق پروتئینی هستند که از این غدد خارج می‌شود و شروع به خوردن اینها می‌کنند و هضمش می‌کنند و حاصل دفع‌شان در زیربغل بویی ناخوشایند ایجاد می‌کند. تولیدات عصر حاضر می‌گویند ما مانع تعریق نمی‌شویم و فقط بوی بد را از بین می‌بریم، یعنی می‌آیند تمرکز می‌کنند بر روی از بین بردن باکتری‌هایی که آن ترشحات زیر بغل را می‌خورند. لذا همین میکروبیوم را به هم می‌زنند.

زارعیان می‌گوید: البته آنهایی که مانع تعریق نمی‌شوند، حداقل عوارض منع تعریق را ندارند. اما دئودورانت‌هایی که مانع تعریق می‌شوند، باعث گرگرفتگی و بیش‌فعال شدن غدد تعریق نواحی دیگر و سایر عوارض می‌شوند و وقتی به جای زیر بغل، تعریق در نواحی دیگر بیشتر می‌شود، میکروب‌ها و قارچ‌های آن ناحیه غذای بیشتری در دسترس دارند. یعنی شما میکروبیوم یک ناحیه را به هم نمی‌ریزید، بلکه میکروبیوم کل پوست بدن هم می‌خورد. به این شکل که شما تلاش می‌کنید با مصرف مرتب دئودورانت، بوی بد زیر بغل را رفع کنید، اما ناگهان شوره سر پیدا می‌کنید. یعنی میکروبیوم پوست سر هم به هم می‌خورد. گاهی بدن برای جبران دستکاری در ناحیه زیربغل، شیفت می‌کند روی کشاله‌های ران و باعث می‌شود این ناحیه تعریق بیشتری کند، بدبو شود و احتمال عفونت‌های واژینال افزایش پیدا کند. همه این اتفاقات به دنبال یک دستکاری ظاهرا ساده در در ناحیه زیربغل رخ می‌دهد. پس وقتی میکروبیوم زیربغل را به هم می‌زنید، میکروبیوم واژن و سر و سایر اعضای بدن هم به هم می‌خورد.

دستکاری در زیربغل، اختلال در کل بدن

به گفته دکتر زارعیان، خیلی از مشکلات و عوارض مزمنی که الان درگیر آن هستیم، عمدتا ناشی از اختلالات میکروبیوم است. پس نمی‌شود نگاهی تک‌بعدی به بدن داشت. شما میکروبیوم زیربغل را دستکاری کنید، میکروبیوم نواحی دیگر بدن هم به هم می‌خورد و تمام بدن را می‌تواند درگیر کند. مثلا شما بوی بدن بدن را درست کنید، پوست‌تان خشک‌تر می‌شود و حالا باید از یک سری مرطوب‌کننده استفاده کنید تا خشکی پوست‌تان را برطرف کنید. دوباره خود همین، یک عارضه دیگر ایجاد می‌کند. یعنی یک چرخه باطلی براثر یک دستکاری ایجاد می‌شود که ادامه‌دار می‌شود. ضمن این که استفاده مکرر از این محصولات می‌تواند باعث تغییر مزاج فرد هم شود.

این متخصص طب ایرانی می‌گوید: الان خیلی دارد تلاش می‌شود که ترکیباتی در دئودورانت‌ها استفاده شود که عارضه کمتری داشته باشد اما نمی‌شود که آن را به صفر برسانند.

عوارض وحشتناک استفاده از سنگ مرداب

زارعیان دوباره به بحث سنگ مرداب برمی‌گردد و درباره عوارض استفاده مکرر از آن می‌گوید: سنگ مرداب از مواد معدنی درست می‌شود و درواقع نمک سنگ است و نمک سنگ ناحیه قم از نظر میزان آلودگی مثلا با نمک سنگ بندر متفاوت است.

به گفته این متخصص طب سنتی، درمجموع معدن یعنی آلودگی. و آلودگی با فلزات سنگین حتی در دوز پایین می‌تواند کُشنده باشد، عوارض خونی بر جا بگذارد یا منجر به مسمومیت فرد شود. فلزی مثل سرب می‌تواند با سرکوب کردن مغز استخوان و اختلال در فرآیند تولید گلبول قرمز، عوارض خونی بدهد و این عارضه بسیار بزرگی است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت. خیلی از فلزات سنگین حتی اثرات اثبات‌شده‌ای در بروز و تشدید سرطان‌ها و بیماری‌های مزمن دیگر دارند. با این اوصاف باید گفت سنگ مرداب برای کاهش تعریق و رفع بوی بد زیربغل اصلا مورد تایید نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.