کد خبر: ۹۴۰۷۲۷
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۴
تعداد بازدید: ۳۹۵
روزنامه «همدلی» در گزارشی از جهش قیمت کالاهای اساسی خبر داده است.

قیمت‌هایی که کمر ما را شکست؛ از فلافل تا خودروبه گزارش خبرداغ ، روزنامه «همدلی» در گزارشی از جهش قیمت کالاهای اساسی خبر داده است.

در این گزارش بخوانید:

* جهش عجیب قیمت‌ها در بازار خودرو در حالی حاکم است که فعالان بازار و نمایشگاه‌داران از نبود خریدار صحبت می‌کنند؛ این‌که دیگر با قیمت‌های ندید، کم‌تر خریداری توان تغییر خودروی خود یا خرید خودروی جدید دارد. گزارش‌های مختلف حاکی از آن است که قیمت پژوپارس اتوماتیک مدل ۱۳۹۹ از مرز ۶۰۰ میلیون تومان رد شد. در حال حاضر این خودرو در بازار به قیمت ۶۰۵ میلیون تومان به فروش می‌رود که طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۵ میلیون تومان گران شده است.

* پژو ۴۰۵ SLX مدل ۱۴۰۰ نیز طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۰ میلیون تومان گران شده و به ۴۴۰ میلیون تومان افزایش یافته است. در این میان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای پاناروما مدل ۱۴۰۱ در بازار ۲۰ میلیون تومان گران شده و ۵۹۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرده است. پژو۲۰۷ اتوماتیک پاناروما مدل ۱۴۰۰ اما با افزایش حدود ۵ میلیون تومانی قیمت، در بازار به قیمت ۷۳۵ میلیون تومان به فروش می‌رود. قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ نیز با افزایش ۳۰ میلیون تومانی به ۴۶۰ میلیون تومان رسید و قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۵ مدل ۱۳۹۹ با افزایش ۲۰ میلیون تومانی، به ۴۹۰ میلیون رسید.

* بنا به این گزارش، قیمت سمند EF۷ با افزایش ۵ میلیدن تومانی نسبت به دیروز ۴۶۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد و تارا دنده‌ای مدل ۱۴۰۱ هم به ۶۰۰ میلیون تومان رسید. قیمت دناپلاس اتوماتیک توربوپلاس مدل ۱۴۰۱ در بازار ۷۲۰میلیون شد و رانا پانوراماپلاس نیز با افزایش ۲۰ میلیونی به ۵۱۰ میلیون تومان رسید. تحت چنین شرایطی معیشت دوباره به بحث داغی در میان افکار عمومی تبدیل شده و مقایسه قیمت کالاهای مختلف داغ‌تر شده است.

* فلافل که تا همین چند وقت پیش جزء غذاهای ارزان‌قیمت در میان مردم بود حالا بر اساس گزارش‌ها تبدیل به یکی از غذاهای لاکچری شده به طوری‌که به گفته رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس: «عدم استقبال از غذای رستورانی بعد از شیوع بیماری کرونا آغاز، تورم موجود و افزایش نرخ غذاهای رستورانی موجب کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی تقاضا شده است». علی اصغر میرابراهیمی با اشاره به افزایش نرخ کالاهای اساسی و تاثیر آن بر قیمت غذاهای رستورانی، گفت: «تورم موجود در کشور بر قیمت روغن، برنج، رب گوجه فرنگی، انواع ادویه، زعفران و .... تاثیر گذاشته است؛ رستوران‌داران نیز مصرف‌کننده محسوب می‌شوند و باید مواد اولیه پخت را با قیمت بالا خریداری کنند».

* وی در پاسخ به این پرسش که نرخ یک پرس غذا در رستوران‌ها چگونه محاسبه می‌شود؟ به ایلنا گفت: «اتحادیه بر عملکرد واحدهای صنفی نظارت دارد نرخ‌ غذای رستورانی بعد از محاسبه قیمت مواد اولیه (باتوجه به فاکتور روز)، حقوق کارگری، بیمه، مالیات و ۲۰ درصد سود قانونی و ..... به دست می‌آید». این فعال صنفی ادامه داد: «نرخ غذا در واحدهایی که برنج طارم و هاشمی مصرف می کنند با نرخ واحدهایی که برنج خارجی استفاده می‌کنند باید متفاوت باشد».

* این فعال صنفی با بیان اینکه رستوران‌دارانی که با نرخ‌های اقتصادی اقدام به عرضه خوراک می‌کنند از مواد اولیه مرغوب استفاده نمی‌کنند، گفت: «با آنالیز ابتدایی قیمت‌ها به نرخ‌های که برخی واحدهایی صنفی برای غذاهای خود درج می‌کنند نخواهیم رسید چگونه ممکن است که مرغ کیلویی ۴۵ تا ۵۰ هزار تومانی و برنج کیلویی ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومانی برای طبخ غذا استفاده کرد اما از سوی دیگرقیمت یه پرس غذا حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان شود؟ اینجاست که تایید می‌شود این واحدها از مواد اولیه نامرغوب استفاده می‌کنند».

* همچنین در این رابطه اسداله احمدی شهریور رئیس اتحادیه اغذیه فروشان هم، با اشاره به افت فروش در اغذیه‌فروشان، گفت: «سردی هوا همواره در میزان فروش تاثیر می‌گذاشت؛ چراکه مردم ساعات کمتری از روز را خارج خانه سپری می‌کنند. همچنین افت قدرت خرید و افزایش نرخ انواع اغذیه باعث شده است که میزان فروش حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افت کند».

* وی ادامه داد: «نرخ فلافل حدود ۳۵ تا ۵۰ هزار تومان شده است البته برخی واحدها ممکن است در ساندویج سه عدد فلافل و واحد دیگر ۵ عدد فلافل بگذارد و این موضوع نرخ ساندویج را تغییر می‌دهد همچنین برندها و کیفیت خوراک در تعیین قیمت فاکتور مهمی محسوب می‌شود». با چنین وضعیتی تجارت‌نیوز نوشت، کارنامه دولت رئیسی در طول ۱۸ ماه اخیر یکی از موضوعات داغ این روزها در شبکه‌های اجتماعی و محافل رسانه‌ای است. حال این پرسش مطرح است که چرا آمارهای ارائه شده از سوی دولت سیزدهم با آنچه مردم بر سر سفره خود احساس می‌کنند تفاوت فاحشی دارد؟

* ابراهیم رئیسی پس از جهش‌های قیمتی بازار ارز در سال ۹۷ گفته بود: خدا رحم کرد ما رئیس‌جمهور نشدیم که دلار بشه ۵ هزار تومن! کنایه‌ای به حسن روحانی که یادآور بگومگوهای انتخاباتی سال ۹۲ بود که منجر به شکست رئیسی از روحانی شده بود. حالا از آن روز، سال‌ها گذشته و ابراهیم رئیسی بیش از ۱۸ ماه است که ریاست قوه مجریه را بر عهده دارد. دولت رئیسی در شرایطی وارد آخرین فصل از سال ۱۴۰۱ شده که قیمت دلار رکورد تاریخی ۴۰ هزار تومانی را شکسته و شواهدی از توقف روند افزایشی نرخ ارز نیز مشاهده نمی‌شود.

* نرخ تورم نیز در محدوده بالای ۴۰ درصد نوسان می‌کند و مرکز آمار از تداوم روند رو به رشد تورم در آذر ۱۴۰۱ خبر داده است.اگر از وعده‌هایی مانند ساخت ۴ میلیون مسکن، جبران ضرر و زیان سهامداران بورس، کاهش نرخ بیکاری و… که اثری از تحققشان دیده نمی شود عبور کنیم و تمرکزمان را بر وضعیت معیشتی مردم عادی بگذاریم متوجه خواهیم شد که ابراهیم رئیسی برخلاف لقبی که هوادارانش به وی داده بودند، نه تنها حامی محرومان نبوده بلکه سفره این قشر در دوران ریاست جمهوری وی به شکل بی‌سابقه‌ای کوچک‌تر شده است.

* بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ تورم غذا در آذر ۱۴۰۱ به ٦٥.٣ درصد رسیده که در بهترین حالت به معنای نصف شدن قدرت خرید مردم در یک‌سال اخیر برای تهیه اقلام خوراکی و نیازهای ابتدایی برای زنده ماندن است. برخی کارشناسان نیز از رکوردشکنی تورم خوراکی‌ها در طول هفتاد سال اخیر خبر می‌دهند. به گفته کارشناسان، طی این سال‌ها آنچه در کشور رخ داده، این است که بیش از آنکه بخش تولید رشد کند، بخش‌های نامولد مثل سفته‌بازی، سوداگری، خرید و فروش زمین و مسکن و ارز و طلا و امثال این‌ها رشد کرده‌اند؛ بنابراین مادامی که این وضعیت در اقتصاد ایران تصحیح نشود، قطعا در کنار کاهش ارزش پول ملی، شاهد از بین رفتن قدرت خرید مردم و حتی نابودی کامل طبقه متوسط جامعه خواهیم بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: