کد خبر: ۹۱۰۰۵۰
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۱
تعداد بازدید: ۲۶۵
کلیه کارفرمایان مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز (دو ماه) آخرین مزد به عنوان عیدی و پاداش بپردازند. به عنوان نمونه چنانچه مزد ماهانه کارگری ۰۰۰، ۰۰۰، ۳ تومان باشد، مبلغ عیدی وی عبارت است از: مبلغ عیدی سالانه ۰۰۰، ۰۰۰، ۶ تومان.

کف و سقف عیدی کارگران چقدر است؟به گزارش خبرداغ به نقل از تسنیم: ضوابط مربوط به میزان، نحوه، محاسبه و پرداخت عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار از سوی معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام شد.

در اجرای ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار مصوب 6 اسفند 1370 مجلس شورای اسلامی ضوابط مربوط به میزان، نحوه محاسبه و پرداخت عیدی و پاداش سالانه کارگران به‌شرح زیر اعلام می‌شود؛

ماده 1 ـ کلیه کارفرمایان مکلفند به هریک از کارگران خود به‌نسبت یک سال کار معادل شصت روز (دو ماه) آخرین مزد به‌عنوان عیدی و پاداش بپردازند،
به‌عنوان نمونه چنانچه مزد ماهانه کارگری 3،000،000 تومان باشد، مبلغ عیدی وی عبارت است از:

 (مبلغ عیدی سالانه) 6،000،000 تومان = 2× 3،000،000 تومان (مزد ماهانه)

کف عیدی و پاداش سالانه کارگرانی که حداقل‌مزدبگیر هستند (روزانه 885،165 ریال) به‌نسبت یک سال کار، عبارت است از:

(کف مبلغ عیدی و پاداش سالانه) 53،109،900 ریال = (روز) 60× 885،165 ریال (مزد روزانه)

تبصره 1 ـ مبلغ پرداختی از این بابت به هریک از کارگران نبایستی از معادل نود روز (سه ماه) حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.

سقف مبلغ عیدی و پاداش کارگران، به‌نسبت یک سال کار، عبارت است از:

(سقف مبلغ عیدی و پاداش سالانه) 79،664،850 ریال = (روز) 90× 885،165 ریال (حداقل مزد روزانه)

(سقف مبلغ عیدی و پاداش سالانه 7،966،485 تومان = 3 × 2،655،495 تومان (حداقل مزد ماهانه)

تبصره 2 ـ در کارگاه‌هایی که مطابق رویه جاری کارگاه بیش از مبلغ تعیین‌شده پرداخت می‌کنند، عرف کارگاه معتبر می‌باشد.

ماده2 ـ کارگرانی که در طول سال از خدمت مستعفی، اخراج، بازنشسته شده و یا به‌نحوی از انحاء رابطه آنان با کارگاه قطع می‌شود و یا کارگرانی که کمتر از یک سال در کارگاه کار کرده‌اند، محق به دریافت عیدی و پاداش سالانه خواهند بود. مبلغ پرداختی به این کارگران می‌بایست به‌مأخذ شصت روز به‌نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه گردد.

تبصره ـ مبلغ پرداختی از این بابت برای هر ماه نباید از یک‌دوازدهم سقف تعیین‌شده تجاوز نماید،
به‌عنوان مثال میزان عیدی و پاداش سالانه کارگری با مزد روزانه 1،00،000 ریال که به‌مدت چهار ماه در کارگاهی مشغول به کار بوده، عبارت است از:

20،000،000 ریال = (ماه‌های کارکرد) × (روز) 60 × 1،00،000ریال (مزد روزانه)

ماده 3 ـ سقف عیدی و پاداش سالانه کارگرانی که به‌صورت نیمه‌وقت و یا کمتر از ساعات کار تمام‌وقت کارگاه به کار اشتغال دارند به‌نسبت ساعات کار انجام‌یافته محاسبه می‌شود،
به‌عنوان مثال سقف عیدی و پاداش سالانه کارگری که به‌صورت نیمه‌وقت و یا کمتر از ساعات کار تمام‌وقت به کار اشتغال دارد با مزد روزانه 1،000،000 ریال و 33 ساعت کار در هفته، عبارت است از:

67،500،000 ریال = (ساعات کار هفتگی) × (روز) 90 × 1،000،000 ریال (مزد روزانه)

ماده 4 ـ مزد مورد عمل در محاسبه وجوه عیدی و پاداش پایان سال برای کارگران کارمزدی عبارت از متوسط کارمزد دریافتی آنان برحسب مدت ایام کارکرد در سال است.

ماده 5 ـ در مورد کارکنان ساعتی که حقوق ماهانه ثابت نداشته‌اند و دستمزد آنان در ماه متغیر می‌باشد برای محاسبه عیدی و پاداش، متوسط حقوق دریافتی آنان برحسب مدت ایام کارکرد در سال مبنای محاسبه قرار خواهد گرفت.

ماده 6 ـ رسیدگی به اختلافات ناشی از اجرای قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار در صلاحیت مراجع حل اختلاف پیش‌بینی‌شده در فصل نهم قانون کار است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: