به گزارش خبرداغ ، این روزها، قهوه به یکی از نوشیدنیهای محبوب ایرانیان تبدیل شده است. این نوشیدنی محبوب که تا مدتها محصولی لوکس به شمار میرفت و بیشتر در فضاهایی مانند کافیشاپها استفاده میشد، چند سالی است که توانسته جایگاه خود را در سبد خرید خانوادههای ایرانی نیز باز کند. مجموعهای مانند مولتیکافه توانسته با بهرهگیری از خط تولید و تکنولوژی بهروز دنیا و همچنین استفاده از دانههای مرغوب قهوه، محصولاتی را روانه بازار کند که افراد به راحتی در خانه بتوانند قهوهای با کیفیت و طعم و رایحهی حرفهای را تجربه کنند. تجربهای که تا پیش از این اکثراً میتوانستند خارج از منزل و یا با تهیه محصولات خارجی آن را داشته باشند.
اگر شما هم از دسته افرادی هستید که در خانه و از قهوه فوری استفاده میکنید شاید در هنگام خرید انواع قهوه فوری برایتان این سؤال پیش آمده باشد که تفاوت این بستههای متفاوت و رنگارنگ بر روی قفسههای فروشگاه، که همگی هم میتوانند تولیدی یک کارخانه باشند، در چیست؟ آیا تفاوت تنها مربوط به سلیقه در بستهبندی است یا محصول داخل آن نیز با یکدیگر متمایز است؟ آیا این تفاوت باعث میشود تا روش دمآوری و استفاده آن در منزل نیز متفاوت باشد؟ اصلا هر کدام از این محصولات به چه ذائقه و سلیقهای نزدیکتر است؟ و بسیاری سئوالات دیگر از این دست. در ادامه ما سعی کردهایم به صورت مختصر شما را با تفاوت انواع پودر قهوه فوری که به صورت عمومی مصرف میشوند آشنا کنیم.
آشنایی ایرانیان با قهوه و وجود قهوهخانهها در ایران تاریخچه طولانیای دارد با این وجود همانطور که گفته شد، سابقه ورود قهوه به سبد خرید روزانه خانوار ایرانی زیاد نیست و از این رو، بسیاری از افراد هنوز با انواع قهوه و روشهای صحیح دمآوری آن در منزل آشنایی ندارند. شاید این مسئله مهمترین دلیلی باشد که در ایران آمار فروش قهوه فوری نسبت به سایر انواع قهوه از همه بالاتر است و این نوع قهوه توانسته درصد قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص دهد.
اما قهوه فوری چیست؟ قهوه فوری، به قهوهای گفته میشود که به همراه آبجوش به راحتی و در عرض چند ثانیه آماده میشود. قهوه فوری عصاره دم آوری شده قهوه خالص است که تمامی مراحل تولید قهوه یعنی، برشتهسازی، آسیاب و عصارهگیری آن در کارخانه انجام و در انتها به پودر یا گرانول قهوه فوری تبدیل میشود. یکی از ویژگیهای تولید این نوع قهوه، آن است که ماندگاری این پودر میتواند در حدود دو سال باشد.
مولتیکافه اولین و تنها تولیدکننده قهوه فوری در ایران است که با استفاده از فناوری به روز دنیا و دستگاههای پیشرفته خود توانسته محصولاتی همتراز با استانداردهای جهانی تولید کند.
نمیدانیم شما در هنگام خرید پودر قهوه چقدر به نوع محصول توجه میکنید، اما میدانیم که کمتر کسی اطلاع دارد که پودرهای فوری قهوه با هم تفاوت دارند و بخشی از این تفاوتها بر روی طعم و مزه آن اثر میگذارد. از این رو بسیاری از افراد در هنگام خرید این محصولات بدون توجه به این نکته ممکن است محصولی را انتخاب کنند که با ذائقه آنها سازگار نباشد و صرفاً برای مصرف آسان آن را تهیه کرده باشند.
مهمترین دستهبندی پودر فوری قهوه، قهوه کلاسیک و قهوه گلد است. همانطور که پیشتر نیز اشاره شد بارزترین تفاوت این دو محصول در روش تولید آن است. یکی دیگر از مواردی که باعث ایجاد این تفاوت میشود نحوه ترکیب قهوه (یا همان Blend کردن گونههای قهوه) است. بنا بر روش ترکیب دانههای قهوه میتوان به طعم و مزهای خاص دست یافت.
اگر طرفدار طعم تلختر و سنگینتر قهوه هستید و یا دوست دارید قهوه خود را با شکر و شیر یا پودر کریمر استفاده کنید، انتخاب شما بهتر است از قهوههای خانواده کلاسیک باشد. فرایند تولید این گروه از محصولات به این صورت است که در ابتدا عصاره دمآوری شده از برج خشککننده عبور میکند و سپس تحت فشار و پاشش در دمایی خاص قرار میگیرد. این امر باعث میشود تا در زمانی کوتاه عصاره به پودر قهوه خالص تبدیل شود. به این روش تولید SD (Spray Dried) یا خشک کردن پاششی گفته میشود. البته به غیر از روش تولید قهوه نحوه ترکیب گونههای قهوه برای تهیه محصول نهایی میتواند در طعم و عطر نهایی نیز تاثیرگذار باشد.
پودر به دست آمده از این روش معمولا برای تولید انواع کافیمیکس و اسپرسوی فوری استفاده میشود. همچنین این محصول در فرایند فوریسازی تبدیل به گرانولهای درشتتر و زیباتر میشود که حلالیت بهتری هم دارد. این محصولات معمولاً در بازار با نام قهوه کلاسیک به فروش میرسند. همچنین برای طعم دادن و یا استفاده در دستورهای آشپزی، قهوه کلاسیک انتخاب مناسبتری است.
اگر یک فنجان قهوه با طعمی سبکتر و رایحهای بیشتر را ترجیح میدهید، انتخاب شما قهوه گلد خواهد بود. قهوه گلد معمولا با ترکیب، شرایط و دمایی متفاوت از خانواده کلاسیک تولید میشود. برای تولید قهوه گلد تبدیل عصاره قهوه به گرانول یا پودر قهوه توسط فرایند انجمادی و سپس حذف رطوبت از گرانولهای منجمد در شرایط خلا و در دمای پایین انجام میشود. به این فرآیند FD (Freeze Dried) گفته میشود. معمولاً با توجه به هزینه بالای فرایند خشککن انجمادی از دانههای قهوه با کیفیت بالاتر استفاده میشود و به دلیل استفاده از مواد با کیفیت بالاتر و حفظ بیشتر ترکیبات آروماتیک در طول فرآیند خشک کردن، محصول نهایی دارای کیفیت و قیمت به مراتب بالاتری در بازار است.
حال شاید با این توضیح مختصر و شناختی که از ذائقه خود دارید بتوانید پودر قهوه فوری مورد نظر خود را راحتتر از میان محصولات مولتیکافه انتخاب کنید.
کارخانه مولتیکافه اولین و تنها تولیدکننده انواع محصولات قهوه فوری در ایران و خاورمیانه است که محصولاتش از مرغوبترین دانههای سبز با بهرهگیری از بهترین تکنولوژی روز دنیا تولید میشود. در این کارخانه پس از ورود مواد اولیه، فرایند تولید قهوه به وسیله ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته آغاز میشود، سپس اقداماتی از قبیل پاکسازی دانههای سبز قهوه، حرارت دادن و برشتهسازی، آسیاب دانهها، عصارهگیری، شفافسازی و تغلیظ برای تولید پودر قهوه فوری انجام میشود.