به گزارش
خبرداغ به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی، معاون امور اقتصادی با بیان این مطلب در نخستین نشست تخصصی «اندیشکده آیندهنگاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» اظهار داشت: پس از طرح این پیشنهاد از سوی آقای حسین کمالی، مشاور وزیر و از اردیبهشت سال گذشته پیشبینی روندهای مرتبط با مأموریتهای اصلی وزارتخانه، پیگیری، شناسایی و احصای مأموریتها برای دستیابی به آیندهای مطلوب در دستور کار این معاونت قرار گرفت.
وی هدف اصلی تدوین این سند را کاهش آسیبهای ناشی از روندهای محیطی و داخلی و تسهیل دستیابی به راهبردهای مناسب در حوزه ماموریت های اصلی این وزارتخانه عنوان کرد.
دبیر اندیشکدۀ آیندهنگاری، ادامه داد: بر این اساس، مأموریت تهیه و تدوین سند آیندهنگاری حوزه رفاه و تأمین اجتماعی به معاونت امور اقتصادی و برنامهریزی محول شد و در روزهای باقیمانده از دولت مهمترین مأموریت این معاونت تهیه همین سند خواهد بود.
به گفتۀ وی از همان ابتدای تشکیل اندیشکدۀ آیندهنگاری چهار کمیته تخصصی رفاه اجتماعی و سیاستهای حمایتی، سیاستگذاری اشتغال و بازار کار، روندهای نوآوری و فناوری و سرمایهگذاری و مدیریت دارایی صندوقها تشکیل شد.
میرزایی افزود: خوشبختانه طی یک سال اخیر بسیاری از سازمانهای وابسته ازجمله صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تأمین اجتماعی و سازمان آموزش فنی و حرفهای، روندها و آیندهنگری برای حوزههای مرتبط را ترسیم کرده و حتی سندهایی را به تصویب رساندهاند.
معاون امور اقتصادی، توجه به آینده را امری اجتناب ناپذیر خواند و تصریح کرد: روندهای پرشتاب در محیط پیرامونی و ویژگیهای سازمانی و سیستمی مرتبط با مأموریتهای وزارتخانه اعم از روندهای جمعیتی، اقتصادی و فناورانه دلیل اهمیت این موضوع را به خوبی روشن می سازد.
وی افزود: از سوی دیگر طی سالهای اخیر، تجارب و انباشت سرمایه انسانی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شکل گرفته که در سیاستگذاریهای رفاه اجتماعی، توسعه اشتغال و کارآفرینی و مدیریت ذخایر و داراییهای صندوقهای بازنشستگی مؤثر است و بهرهگیری مطلوب از آن به یک آیندهنگری عمیق نیاز دارد.
میرزائی با اشاره به جلوگیری از غفلت و پیشگیری از آسیبهایی که در روندهای محیطی وجود دارد، اظهار کرد: پرداختن به آینده، پایش و رصد روندهایی که در محیط بینالمللی، منطقهای و ملی رخ میدهد، اجتنابناپذیر است، پدیدهها و موضوعات نوپدیدی میتواند به مثابۀ یک چالش ظهور کند که سرنوشت آن به نحوۀ برخورد ما بستگی دارد تا به یک فرصت یا تهدید تهدید شود.
معاون امور اقتصادی وزارت تعاون تأکید کرد: عدم رویارویی فعال با این روندها طبعاً آنها را به یک تهدید و آسیب بزرگ تبدیل میکند، اما برخورد فعال و البته پیشنگرانه با این پدیدهها باعث ایجاد فرصتهای جدید میشود.
این نشست با هدف بررسی پیشنویس اسناد بخشی آیندهنگاری و شبکهسازی و شکلدهی به تیمهای همکاری با حضور جمعی از معاونان، مشاوران وزیر تعاون و اعضای کارشناسی به همت معاونت امور اقتصادی و برنامهریزی این وزارتخانه برگزار شد.
همچنین در این نشست، طاها ربانی، پژوهشگر، با محوریت «آینده اقتصاد و سرمایهگذاری ایران با تأکید بر صندوقهای بازنشستگی تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» گزارش خود را ارائه کرد و اعضای حاضر نقدها، راهکارها و پیشنهادهای خود را مطرح کردند.