به گزارش خبرداغ به نقل از تلویزیون ژاپن، آبه امروز دوشنبه در نشست ویژه مبارزه با کرونا دولت در توکیو رسما خاطر نشان کرد که تصمیم گرفته شده است برای مبارزه با همه گیری کرونا، وضعیت اضطراری تمدید شود.
اولین بار در روز ۷ آوریل (۱۹ فروردین) وضعیت اضطراری برای ۷ منطقه در سراسر کشور از جمله توکیو در نظر گرفته شد ولی پس از شیوع گسترده تر کرونا همه ۴۷ منطقه کشور تحت این شرایط قرار گرفت.
بر اساس برنامه اضطراری، دولت های محلی و فرمانداری ها در سراسر ژاپن می توانند تدابیری محدود کننده از جمله قرنطینه، تعطیل کردن کسب و کارها و کاهش ارتباطات را در نظر بگیرند و از مردم بخواهند تا در خانه ها بمانند.
وضعیت اضطراری مذکور برای کشور تا روز چهارشنبه این هفته خاتمه می یابد ولی بسیاری از مناطق در سراسر ژاپن از دولت خواسته بودند تا همچنان برای جلوگیری از گسترش کرونا این محدودیت ها را ادامه دهد.
پیش از اعلام آبه نیز شماری از مسئولان ارشد دولت با کارشناسان و متخصصان امور بهداشتی جلساتی برگزار کردند و قرار شد برای تاثیرگذاری با هدف پایان دادن به کرونا و مهار این ویروس خطرناک، وضعیت اضطراری ادامه یابد.
از سوی دیگر دولتمردان این کشور تاکید می کنند که نظام بهداشتی ژاپن به دلیل افزایش شمار مبتلایان و کمبود تجهیزات در حال فروپاشی است و بازگشت مردم به خیابان ها و ارتباطات گسترده می تواند شوک تازه ای به جامعه و نظام بهداشتی وارد کند.
"یوریکو کویکه" فرماندار توکیو از نخست وزیر خواسته است تا مسئولیت پذیری نشان داده و ویروس را کنترل کند و همزمان دولت اعلام کرده که کرونا پایان نیافته است.
تحت برنامه اضطراری، دولت خواستار آن شده است که ارتباطات مردمی با یکدیگر بین ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش یابد و شهروندان تا حد امکان در خانه بمانند.
البته در نشست دولت، آبه اعلام کرد که اگر شرایط تغییر کند احتمال دارد که وضعیت اضطراری در اواسط ماه جاری میلادی نیز تغییراتی داشته باشد باید در حوالی ۱۴ می (۲۶ فروردین) ارزیابی های تازه ای صورت گیرد.
دولت تاکید کرده است که از برخی محدودیت ها در صورت لزوم کاسته می شود و تسهیلاتی برای مردم در نظر گرفته می شود اما وضعیت اضطراری برقرار است.
در ژاپن نزدیک به ۵۰۰ نفر جانشان را براثر کرونا از دست داده و ۱۵ هزار نفر به این ویروس مبتلا شده اند.
ایرنا