کد خبر: ۸۱۲۰۲۱
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۸
تعداد بازدید: ۲۹۵
مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران ایران گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد از زمانی که دام از دست دامداران خارج می‌شود تا به دست مصرف کننده نهایی برسد ۶۰ درصد افزایش قیمت پیدا می‌کند که به جیب حلقه‌های واسط و دلالان می‌رود.
اتحادیه دامداران: ۶۰ درصد قیمت گوشت به جیب دلالان می‌رود

به گزارش خبرداغ ، مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران ایران گفت: بررسی ها نشان می دهد از زمانی که دام از دست دامداران خارج می شود تا به دست مصرف کننده نهایی برسد 60 درصد افزایش قیمت پیدا می کند که به جیب حلقه های واسط و دلالان می رود.

سعید سلطانی سروسطانی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: با و جود اینکه بخشی از گرانی قیمت دام زنده و گوشت قرمز به نوسان نرخ ارز، افزایش روزافزون قیمت نهاده های دامی و رشد هزینه های تمام شده تولید برمی گردد اما حضور حلقه های واسط و دلالان در فرایند خرید دام زنده تحت عنوان (چوب دار)، کشتارگاه ها و شبکه های توزیع عوامل اصلی گرانی نرخ گوشت تولید داخل است.

وی اظهارداشت: با وجود کاهش قیمت دام زنده داخلی به نرخ متوسط کیلویی 36 هزارتومان، قیمت هرکیلوگرم لاشه با 10درصد سود برای دامداران حداکثر 70 هزار تومان تمام می شود بنابراین هر کیلوگرم از این گوشت باید با قیمت 85 هزارتومان به دست مصرف کننده نهایی برسد که هم اکنون با قیمت بین 110 تا 130 هزار تومان عرضه می شود.

 نهاده های دامی در دست عوامل وارد کنندگان است

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران تصریح کرد: با وجود اینکه شرکت پشتیبانی امور دام کشور بخشی از نهاده های مورد نیاز صنعت دامداری و دامپروری کشور را تامین می کند، تولیدکنندگان ناچارند بخش عمده نهاده های مورد نیاز تولید را از بازار تامین کنند که امروز قیمت هر کیلوگرم جو به دو هزار تومان، ذرت دامی دو هزار تومان و کنجاله سویا به بیش از پنج هزار تومان رسیده است.

وی افزود: نهاده های دامی مورد نیاز کشور با ارز رسمی 4200 تومانی تامین و توسط بخش دولتی و خصوصی به کشور وارد می شود، اما محصول به دست تولید کنندگان نمی رسد تا جایی که تولید کننده سه ماه قبل پول نهاده ها را در اختیار وارد کننده بخش خصوصی قرار داده اما هنوز محصولی به دستش نرسیده است.

وی با بیان اینکه واردکنندگان، نهاده های دامی را به کشور وارد و در اختیار عوامل خود قرار می دهند گفت: به نظر می رسد دولت باید با تشدید کنترل ها به این موضوع هر چه سریعتر رسیدگی کند تا تولیدکنندگان دچار مشکل نشوند.

سلطانی ادامه داد: لازم است در این شرایط دولت تشکل ها را به رسمیت بشمارد و از پتانسیل این بخش با حذف حلقه های واسط و دلالان در تزریق نهاده های دامی و توزیع گوشت قرمز در کشور بهره مند شود تا محصول با قیمت مناسبی به دست مصرف کنندگان برسد.

به گزارش ایرنا، طبق آمارها سال گذشته نزدیک به 895 هزارتن گوشت قرمز در کشور تولید و بیش از 160 هزارتن گوشت قرمز وارد کشور شده است.

سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور 12.4 کیلوگرم است.

براساس مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار برای ماه مبارک رمضان نیز پنج هزارتن گوشت قرمز مخلوط منجمد با قیمت 31 هزار و 500 تومان در طرح ضیافت توزیع می شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: