مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت نوع مواد غذایی که در بوفه مدارس عرضه میشود، گفت: همین امر منجر به تدوین دستوالعمل پایگاه تغذیه سالم مدارس شد که در 10 آبان ماه سال 93 به امضای دو وزیر آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید و به مدارس سراسر کشور ابلاغ شد.
به گزارش
خبرداغ به نقل از شفا آنلاین، دکتر زهرا عبداللهی افزود: طبق این تفاهمنامه مواد خوراکی سالم و با ارزش به موادی گفته میشود که ضمن تأمین حدود 500-300 کالری از انرژی مورد نیاز دانش آموزان، به عنوان میان وعده، مطابق با استانداردهای بهداشتی تهیه و با دارا بودن شرایط بهداشتی در پایگاه تغذیه سالم به دانش آموزان عرضه و فروخته شود. همچنین طبق این تفاهم نامه عرضه مواد خوراکی ناسالم و کم ارزش که فاقد استانداردهای لازم باشد، ممنوع است.
عبداللهی به شرایط مواد خوراکی بوفهها تاکید و عنوان کرد: این مواد غذایی باید دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت(Ministry of Health)، درمان و آموزش پزشکی، علامت استاندارد، نام و نشان کارخانه، تاریخ تولید و انقضای معتبر، ترکیبات تشکیل دهنده، ارزش غذایی و دارای پوشش سالم و تمیز باشند و به تایید کارشناسان تغذیه در معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور رسیده باشند.
وی گفت: خرما، انواع مغزها (بادام زمینی، بادام، بادام هندی، فندق، پسته ) کشمش، نخودچی، آجیل سویا، توت خشک، انجیر خشک، انواع ماست، انواع پنیر ( همه پاستوریزه و استریلیزه )، میوه همچون انواع میوه سالم شسته شده و ضد عفونی شده در بسته بندیهای یک نفره وکیوم شده، انواع میوه خشک، نوشیدنیهایی همچون انواع شیر، دوغ بدون گاز، انواع آبمیوه طبیعی، آب معدنی ( پاستوریزه و استریلیزه)، بیسکویت، کیک و کلوچه شامل بیسکویت ساده و سبوس دار و بدون کرم، کیک وکلوچه ترجیحا از نوع غنی شده و تهیه شده با روغن حاوی اسید چرب با ترانس زیر 5 درصد، انواع آش، سوپ، لوبیا، عدس پخته، حلیم، شله زرد، سمنو و فرنی به شرطی که بهداشتی و سالم تهیه و عرضه شوند از جمله مواد غذایی سالم برای عرضه در بوفه مدارس هستند.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی به مواد غذایی ممنوعه در بوفه مدارس اشاره کرد و گفت: عرضه مواد غذایی همچون انواع پفک، اسنک، نوشابههای گازدار و ماءالشعیر، آدامس، شکلات، پاستیل، سوسیس، کالباس، سالاد الویه، چیپس، انواع لواشک و آلو و آلوچه (غیربهداشتی) ممنوع است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به والدین و دانش آموزان توصیه کرد: دانش آموزان بهتر است میان وعده برای زنگهای تفریح را از خانه همراه خود بیاورند؛ چرا که سالمتر هستند. به عنوان مثال میوه، شیر و لقمه سالم مثل نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ، نان و پنیر و خیار، نان و پنیر گوجه فرنگی، نان و کره و عسل از مناسبترین میان وعدهها برای دانش آموزان محسوب میشوند.