
به گزارش
خبرداغ به نقل از ایلنا، در این ملاقات غلامعلی رجبی یزدی به تصمیم شورای شهر یزد برای نامگذاری یکی از خیابانهای این شهر بنام یاسپیرن و همچنین اعلام هفتهای به نام یاسپیرین در تقویم شهر یزد اشاره کرد.
رجبی یزدی افزود: در هفتهای که به نام یاسپیرین در یزد نامگذاری خواهد شد، میتوان با ایجاد نمایشگاههای مختلف بر توسعه همکاری از جمله در حوزههای فرهنگی، هنری، اقتصادی، دانشگاهی متمرکز شده و زمینههای اجرایی شدن مفاد قرارداد خواهرخواندگی دو شهر را بیش از پیش فراهم کرد.
سفیر ایران در بوداپست با توجه به دعوت شهردار یزد از شهردار یاسپیرین برای سفر وی به ایران اظهار داشت: نظر به اراده سیاسی مقامهای دو کشور برای توسعه همه جانبه همکاریها مناسب است تا شهرهای یزد و یاسپیرین نیز با توجه به همکاریهایی که از قبل آغاز شده است بر سرعت ارتباطات و رفت و آمدهای خود بیافزایند.
شهردار یاسپیرین نیز در این دیدار ضمن استقبال از نظرات مطرح شده توسط سفیر کشورمان در مجارستان اعلام کرد که شورای شهر و شهرداری یاسپیرین نیز آمادهاند تا نام یکی از خیابانهای این شهر را به نام یزد نامگذاری کنند.
سفیر کشورمان پس از پایان این دیدار ضمن بازدید از نماد شهر یزد یعنی بادگیر ساخته شده از برنز که در یکی از میادین شهر یاسپیرین نصب شده و همچنین موزه شهر یاسپیرین از نزدیک با تاریخ و تمدن مردم این شهر آشنا شد.
دو شهر یزد و یاسپیرین در سال ۱۳۷۴ قرارداد خواهر خواندگی را امضا کرده و در سال ۱۳۹۱ نماد شهر یاسپیرین که لهل کورت (شیپور به زبان مجاری) نامیده میشود در یکی از میادین شهر یزد نصب شد.
قوم یاسهای مجارستان خود را اصالتا یزدی میدانند و معتقدند که اجداد آنها در قرنهای گذشته از شهر یزد مهاجرت کرده و به مجارستان و شهر یاسپیرین نقل و مکان کردهاند.
این ریشه تاریخی باعث ایجاد علاقه خاصی بین قوم یاس و مردم شهر یزد شده است.