کدام نخست بوده است، مرغ یا تخممرغ؟ این سوال معمایی است که بشر را از زمان یونان باستان تا قرن 21 سردرگم کرده و ما همواره مشتاقیم بدانیم که کدامیک اول به وجود آمده است، مرغ یا تخممرغ؟
ویدوآل: کدام نخست بوده است، مرغ یا تخممرغ؟ این سوال معمایی است که بشر را از زمان یونان باستان تا قرن 21 سردرگم کرده و ما همواره مشتاقیم بدانیم که کدامیک اول به وجود آمده است، مرغ یا تخممرغ؟
اگر به این پرسش بهطور لفظی بپردازیم، سوال سادهای خواهد بود. حیوانات تخمگذار مدتها پیش از بهوجود آمدن مرغها وجود داشتهاند؛ پس در واقع تخممرغ پیش از مرغ بهوجود آمده است. اما این سوال که بهتر است با عنوان «مرغ یا تخممرغ» به آن اشاره کنیم، بیشتر بر علل چرخهای و علت و معلول تمرکز دارد.
سوال این است که اگر یک مرغ از تخممرغ پدید آمده باشد، تخممرغ از کجا آمده است؟ احتمالا از مرغ دیگری که خود باید از یک تخممرغ دیگر بیرون آمده باشد؛ بنابراین کدامیک اول بوده است؟
در تیم مرغ پژوهشها نشان میدهند که پروتئین لازم برای شکلگیری تخممرغ که «OV17» نام دارد، فقط در تخمدان مرغ یافت میشود و پوسته تخممرغ بدون این پروتئین نمیتواند شکل بگیرد؛ بنابراین در واقع بدون مرغ نمیتوانید تخممرغ داشته باشید.
اما قبل از هر چیزی این موارد به طبیعت و تعریف تخممرغ بستگی دارد. با تمام اینها آیا یک تخممرغ، تخمی است که مرغ آن را گذاشته یا تخمی است که صرفا حاوی جوجهمرغ باشد. بدیهی است که OV17 موجود در مرغ باید از جایی آمده باشد. اما اگر فیلی روی تخمی که یک شیر گذاشته است بخوابد، آن تخم، تخمفیل خواهد بود یا تخمشیر؟ این سوال ما را به سوی یک داستان دیگر هدایت میکند.
در تیم تخممرغ نیز پژوهشها نشان میدهند که در روند تولیدمثل 2 ارگانیزم، اطلاعات ژنتیکی خود را در فرم دی ان ای (DNA) انتقال میدهند، اما تکرار این دی ان ای هرگز صددرصد دقیق نیست و اغلب تغییراتی جزئی در اندامهای جدید ایجاد میکنند.
این جهشهای کوچک در دی ان ای، در طول هزاران نسل باعث خلق گونههای جدیدی میشود. اما این جهشهای ژنتیکی باید در یاختهها یا سلولهای آغازین رخ بدهد؛ پس موجودی بسیار شبیه به مرغ که میتوانیم آن را مرغ نخستین بنامیم، میتوانسته با یک مرغ نخستین دیگر جفتگیری کرده و به دلیل یک جهش ژنتیکی کوچک اولین مرغی را که در یک تخممرغ رشد کرده است، بهوجود آورد.
بنابراین میشود گفت که تخممرغ اول بهوجود آمده است.
ممکن است تیم مرغ اینطور استدلال کند که بدون شک این یک مرغ بوده که در تخممرغ نخستین رشد کرده است؛ اگرچه یک جهش منفرد به طور واقعی هرگز نمیتواند یک گونه جدید را ایجاد کند.
هرچند ما انسانها به طبقهبندی تمامی موجودات در گروهها و اسامی مختلف علاقهمندیم، اما این اتفاق براساس چگونگی آنها در زمان حال است، نه آنطوری که میلیونها سال پیش بودهاند. فرایند تکامل بهقدری تدریجی است که در آن زمان زایش مرغ از مرغ نخستین نمیتوانسته واقعا یک گونه جدید تلقی شود.
بهطور مثال، چیزی شبیه چگونگی بهوجود آمدن سگها از گرگها؛ از زمانی که انسانها شروع به اهلی کردن و ارتباط برقرار کردن با گرگها کردند، هیچ نظر واحدی درباره اینکه گرگها سگها را به دنیا آورده باشند، وجود ندارد، اما در نتیجه خصلتهای ویژهای که تحت فشارهای انتخابی بهوجود آمدند (مانند انتخاب گرگهایی که از انسانها نمیترسیدند یا آنهایی که کمتر تهاجمی بودند)، ما تغییرات ژنتیکی و رفتاری بزرگی را در طول تکامل و پیمودن نسلهای بسیاری رقم زدهایم.
خب، این موارد ما را به کجا میرساند؟ ما ماندهایم و دو سناریو.
در سناریوی اول، برخی از گونههای تخمگذار اولیه بهتدریج عامل خلق مرغ نخستینی شدند که تخم اولیه را گذاشته و در یکی از این تخمها جهشی وجود داشته است که منجر به تغییری کوچک و مزایای انتخابی شده و سرانجام موجب پیدایش اولین مرغی که تخم گذاشت، شده است. در این مورد مرغ اول بهوجود آمده است.
و در سناریوی دوم، ما یک مرغ نخستین داریم که صاحب جوجه مرغی میشود و در تخمی که ما آن را تخممرغ مینامیم، رشد کرده است؛ بنابراین تخممرغ اول بهوجود آمده است و این نتیجه ما را دوباره به این سوال بازمیگرداند که تخممرغ چیست؟ سوالی که نسبتا پوچ است.
اما آنچه که همه ما در پایان با آن موافق هستیم این است که صرفنظر از آنکه مرغ اول بود یا تخممرغ، نخستین مرغ واقعی برای اولینبار از یک تخم بیرون آمده، بنابراین تخممرغ اول وجود داشته است.
من فک کنم مرغ اول بودا.پس اینکه خدا از هر گونه ای ی نوع کامل خلق کرد چیه؟حتی تو زردشت هم میگفتن حیوونا همه از گاون.یعنی اونا هم که یکتا پرست بودن میگفتن خدا برا حیوونا یه علتی بالاتر بنام گاو خلق کرد.گاو گاوسپندکه همون همون گوسفندیعنی گاو بهشتی و زیبا میشه.
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنیدخبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان استخبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است.نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.