وی افزود: خاطرم هست در دولت گذشته، بسیاری از کارشناسان و متخصصان به بانک مرکزی هشدار می دادند که تنش ها در حال افزایش است و بهتر این است که منابع کشور جابجا و یا تبدیل شود،زیرا این تهدیدها به این معنا بود که نه تنها این ۲ میلیارد بلکه تمام منابع ایران که در معرض تهدید ناشی از تحریم ها قرار می گیرد.
مستخدمین حسینی خاطرنشان کرد: باید حتما منابع ارزی کشور از دسترس آمریکا خارج می شد و حتی این کارشناسان با برآورد مدت زمان شش ماهه انجام این موضوع را برنامه ریزی کرده بودند.
او یادآورشد: اما با وجود این هشدارها، آقای بهمنی رئیس کل وقت بانک مرکزی مصاحبه ای انجام دادند که سوابق این مصاحبه هم هنوز موجود است؛ ایشان با صراحت اعلام کردند که بانک مرکزی مصونیت دارد و منابع ایران را هیچ تحریمی تهدید نمی کند و به هیچ عنوان آمریکا نمی تواند بانک مرکزی را مورد تحریم قرار دهد.
این مقام سابق بانک مرکزی با یادآوری این موضوع که کارشناسان و حقوقدانان و خود بنده(معاون پارلمانی بانک مرکزی) به شدت پیگیر این موضوع بودیم ،گفت: به بانک مرکزی تذکر دادیم که اگر قرار باشد آمریکا دست اندازی به منابع و دارایی های ایران داشته باشد این کار را می کند و باید احتیاط لازم را به عمل آورد و درست نیست که بدون در نظر گرفتن تهدیدها سرمایه های ملی ایران را در آمریکا دوباره سرمایه گذاری کرد.
او با تاکید براینکه رئیس کل وقت بانک مرکزی آقای بهمنی توجهی به این هشدارها نکرد،خاطرنشان کرد: در آن مقطع می توان گفت سیاست های بانک مرکزی مبتنی بر استانداردها و برنامه ریزی های مالی و اقتصادی نبود.
معاون اسبق پارلمانی بانک مرکزی گفت: من درآن مقطع این هشدارها را دادم که باعث شد عذر من را بخواهند و به تذکرات و هشدارهای من وقعی ننهادند ،نتیجه اش این این شد که الان می بینید.
زیر سئوال رفتن کار کارشناسی
این کارشناس باسابقه حوزه بانکی کشورمان با بیان اینکه این تصمیصات ناشی از برنامه های از قبل تعیین شده نبود،عنوان کرد:این بی توجهی ها در واقع سبب زیر سئوال رفتن کار کارشناسان ؛ تمام کارشناسان اقتصادی بر این باور بودند که این اقدام اشتباهی جبران ناپذیر است اما باور روسا و دولت این بود که بانک مرکزی تحریم نمی شود.
وی افزود: اقدامی که آمریکا در خصوص منابع ارزی کشورمان انجام داد، مصونیت بانک مرکزی را به زیر سوال برد و منجر به بلوکه شدن دو میلیارد دلار منابع کشورمان شد.
مستخدمین حسینی با اشاره به اینکه مقابله با اقدامی که آمریکا انجام داده در حوزه قوه قضائیه است،گفت: در حال حاضر دولت باید دنبال بازگرداندن این منابع باشد و از مسیر سیاسی این کار را دنبال کند
او تصریح کرد: گزارش ها حاکی است که تا به امروز دیوان عالی آمریکا در رأی صادر شده خود تغییری ایجاد نکرده و با توجه به سوابق این نهاد قضایی آمریکا میتوان گفت مقامات ایران راه سختی برای بازپس گرفتن منابع ایرانی پیش رو دارند.