کد خبر: ۶۵۸۷۳۳
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۶
تعداد بازدید: ۴۳۲
آنچنان که دیده می شود در صحبت ها مطرح شده نوعی تناقض وجود دارد. از سویی «سازمان دامپزشکی» مقصر اصلی را اقلیمِ بد ایران می داند که اساتید این ادعا را رد می کنند و از سوی دیگر در حالی دامداران از عدم تلاش مسئولین برای واکسیناسیون دام ها پیش از بیماری می گویند که متخصصان این اقدام را وظیفه اصلی مسئولین این سازمان می دانند.
در ماه های اخیر به علت شیوع بیماری «تب برفکی» در کشور بیش از 13 هزار رأس دام که بعضاً تنها سرمایه دامداران بود، تلف شد. در این میان «رئیس دامپزشکی کشور» در مصاحبه ای علت اصلی وقوع این رویداد را جغرافیایِ بد ایران معرفی کرد. دلیلی که البته از سوی اساتید دامپزشکی کشور رد  و عامل اصلی این مشکل کم کاری در رساندن واکسن کافی و با کیفیت به دامداران عنوان شد.

به گزارش خبرداغ به نقل از تابناک مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی کشور روز گذشته در مصاحبه با رسانه ها با اشاره به اینکه تا اسفندماه سال پیش ۱۳هزار رأس دام به علت ابتلا به بیماری تب برفکی تلف شد و این تلفات در فروردین ماه  نیز ادامه دارد، گفت : «بابت تلفات بیماری تب برفکی حتی اگر یک رأس باشد از مردم عذرخواهی می‌کنم.» خلج در ادامه علت اصلی وقوع این رویداد را جغرافیایِ بد ایران دانست و به عبارتی با انداختن تقصیر بر دوش قضا و قدر خود و مجموعه اش را از خسارت چند میلیاردی که به یکی از مظلوم ترین قشر جامعه وارد شده است، مبری کرد.
در همین راستا «تابناک» بر آن شد تا موضوع بیماری تب برفکی و چرایی فراگیر شدن آن را در سطح کشور با اساتید و متخصصین حوزه دامپزشکی در میان بگذارد و علت این بیماری را از ایشان جویا شود.

دکتر محمد مهدی کیائی عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در رابطه با بیماری تب برفکی به «تابناک» گفت: «بیماری تب برفکی یکی از بیماری های فراگیر و شایع میان دام ها به ویژه گاو و گوسفند است. برای پیشگیری از آن راهی جز دارو و واکسن زدن دام وجود ندارد. تهیه دارو و رساندن آن به دام های دامدارن از وظایف سازمان دامپزشکی است که شاید به دلیل نبود سرمایه و امکانات کافی سازمان مذکور در این رابطه کم کاری کرده باشد.»

این استاد دانشگاه ادامه داد: «بنده فقط این را می دانم که این بیماری به وسیله واکسن مربوطه قابل کنترل است و همچنین ما در کشور متخصصان توانمندی داریم که توان ساخت داروی پیشگیری و مقابله با این بیماری را  دارند. اینکه چرا دارو کم ساخته شده است و یا میان دامداران توزیع نشده است، من اطلاعی ندارم.»

دکتر عباس برین یکی دیگر از اعضای هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران نیز در این رابطه به «تابناک» گفت: «اگرچه ویروس تب برفکی بسیار ریز، مقاوم و واگیردار است ولی با واکسن قابل کنترل است. اگر کیفیت داروی تزریقی خوب باشد این دارو دام را تا یک سال از گزند بیماری مصون نگه می دارد ولی اگر کیفیت خوبی نداشته باشد بیشتر از 6 ماه ماندگاری و اثر پیشگیری کننده ندارد.»

این متخصص مسائل دام و طیور با رد ادعای «رئیس دامپزشکی کشور» اضافه کرد: « اینکه بگویند اقلیم و جغرافیای ایران باعث ایجاد این شرایط بحرانی برای دامداران شده است، این یک حرف بی اساس است و شرایط جغرافیایی کشور هیچ نقش مستقیمی در این ماجرا ندارد.»

با توجه به مطالب بالا «تابناک» تلاش کرد تا ماجرای دارو و نحوه توزیع آن را از طریق مسئولین «شرکت رازی» به عنوان یکی از نمایندگان انحصاری تولید وتوزیع داروهای دامی پیگیری کند که مسئولین مربوطه از پاسخ گوی و تشریح موضوع امتناع کردند.

در مهر ماه سال گذشته، « حجت الله ذبیحی رئیس سندیکای داروهای دامپزشکی کشور» در گفت و گو با خبرگزاری «ایرنا» از توان بالای متخصصان ایرانی برای تولید واکسن با کیفیت بالای تب برفکی سخن گفت و مدعی شد کشورهایی نظیر هلند و اسپانیا خواهان خرید داروی پیشگیری از بیماری تب برفکی از ایران هستند.»

منوچهر عظمتی یکی از دامداران شهرستان گلپایگان که در جریان شیوع این بیماری خسارت دیده بود به «تابناک» گفت: « مسئولین دامپزشکی استان اصفهان و مأموران بیمه می گویند شما باید واکسناسیون را قبلاً انجام می دادید ولی بر اساس نظر بسیاری از دامپزشکان این بیماری نوع جدیدی است که واکسن های قبلی با این نوع متفاوت می باشد و اگر ما واکیسناسیون را هم انجام می دادیم، مشکل حل نمی شد.»

این دامدار خسارت دیده در ادامه گفت: « ما از مسئولین  دولت خواهش داریم  برای جبران خسارات به ما کمک کند و برای مهار این بیماری اقدام قاطعی انجام دهد.»

آنچنان که دیده می شود در صحبت ها مطرح شده نوعی تناقض وجود دارد. از سویی «سازمان دامپزشکی» مقصر اصلی را اقلیمِ بد ایران می داند که اساتید این ادعا را رد می کنند و از سوی دیگر در حالی دامداران از عدم تلاش مسئولین برای واکسیناسیون دام ها پیش از بیماری می گویند که متخصصان این اقدام را وظیفه اصلی مسئولین این سازمان می دانند.

بنا بر آنچه آمد و همچنین برخی شنیده های دیگر می توان گفت: در ماجرای شیوع بیماری تب برفکی نه تنها جغرافیا و اقلیم خاص ایران نقشی ندارد. تابناک همچنان منتظر پاسخ مسئولان در این زمینه می ماند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: