شادی مددی، کارشناس تغذیه گفت: برای افزایش ارزش تغذیه ای کباب
بهتر است اگر آن را با نان میل می کنید،از نان سنگک که حاوی سبوس بسیار
است، استفاده شود و اگر کباب را با برنج میخورید، بهتر است برنج به صورت
کته طبخ شود.
وی بیان داشت: در کنار کباب مصرف پیاز خام، آب لیمو
ترش، نارنج، سماق و سبزیجات تازه که باعث افزایش میزان دریافتی ویتامین C
می شود توصیه می شود.
مددی افزود: بهتر است هنگام خوردن این غذای
خوشمزه و لذیذ از یک ماده غذایی مصلح مانند سماق استفاده شود. مصرف سماق
همراه کباب میزان چربی و کلسترول جذب شده از گوشت را به حداقل می رساند،
همچنین به خاطر خاصیت آنتی اکسیدانی ای که دارد از عملکرد ترکیبات سرطان زا
و رادیکال های آزادی که هنگام پخت غذا به خصوص در قسمت های سوخته ی آن
ایجاد می شود، جلوگیری می کند . از دیگر مزیت های سماق می توان به خاصیت ضد
میکروبی و ضد التهابی آن اشاره کرد .
وی در خصوص نوشیدنی های مناسب
همراه با این غذا گفت: بهترین نوشیدنی برای این غذا یک لیوان آب است،
زیرا نوشیدن نوشابه و دوغ ار ارزش غذایی کباب می کاهد و جذب آهن گوشت را
به حداقل می رساند .بنابراین برای افرادی که کم خونی دارند، خوردن کباب
همراه با دوغ و ماست توصیه نمی شود.
مددی خاطر نشان کرد: خوردن
سبزیجات تازه و برگ سبز همراه با کباب علاوه بر اینکه دارای ویتامین C
است، در هضم بهتر غذا و افزایش جذب آهن نیز کمک می کند .
باشگاه
خبرنگاران