کد خبر: ۶۵۳۲۶۶
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۳
تعداد بازدید: ۸۱۸
رکود بازار مسکن با رفع تحریم ها و به فرجام رسیدن برجام ، خیال ندارد حالا حالا ها دل از بازار مسکن بکند.

برجام حریف رکود بازار مسکن نشدبازار مسکن تحت تاثیر متغیرهای زیادی از قبیل نرخ ارز، تورم عمومی و نقدینگی، رشد اقتصادی و قدرت خرید خانوار است. این متغیرها بایستی بطور مرتب پایش  و کنترل شده تا بازار مسکن از آسیب های جدی مثل رکود  و غیره در امان بماند.

به گزارش اقتصاد ایران، مسکن علاوه بر اینکه در محاسبات اقتصادی خانوارها و در اقتصاد خانواده نقش مهمی را ایفا می کند، یکی از حوزه های همیشه جذاب برای جذب سرمایه ها  به خصوص سرمایه های سرگردان نیز به شمار می رود.

هدایت سرمایه های سرگردان به بازار مسکن منجر به رونق معاملات در بازار مسکن، افزایش گردش مالی در بازار معاملات مسکن و در نهایت ایجاد رونق در این بازار و سایر بخش های اقتصادی خواهد شد.
اهمیت رونق بازار مسکن علاوه بر اینکه بر زندگی و سبد خانوارها تاثیر مستقیم می گذارد در ماجرای بیکاری نیز بسیار موثر خواهد بود.
این بخش با ایجاد رشد اقتصادی و  اشتغال در  بخش ساختمان و بخش های وابسته  از طریق تاثیر بر مخارج مصرفی و سرمایه گذاری 
تغییرات در تولید ناخالص داخلی و نوسانات اقتصادی را به شدت تحت تاثیر قرارمی دهد.
از اینرو کشورها در شرایط بحران اقتصادی و جدی شدن معضل بیکاری از این بخش به عنوان موتور رشد ومولد اشتغال کمک می گیرند .
تحقیقات نشان می دهد که برای ساخت هر ١٠٠ واحد مسکونی جدید در حدود ٨٠ نفر به طور مستقیم و ٨٠ نفر به طور غیر مستقیم مشغول به کار می شوند.
با ساخت و ساز گسترده مسکن علاوه بر تثبیت اشتغال ، لوکوموتیو  130 رشته مرتبط با صنعت ساختمان به حرکت درمی آید.
صنعت ساختمان در رونق اقتصادی نقش موثری دارد و بنا بر روایت آمار40 درصد از گردش اقتصادی کشور در بخش صنعت ساختمان است. گستردگی و نفوذ مشاغل این عرصه نسبت به سایر مشاغل بی‌نظیر است و به روایتی بیش از 830 حرفه مختلف در عرصه ساخت‌وساز دخالت دارند که حتی در شرایط فعلی زمینه اشتغال تعداد زیادی از افراد را فراهم کرده است.هرگونه ارتقا و پیشرفت در صنعت ساختمان تأثیر جدی بر تمام ابعاد جامعه می گذارد.
متاسفانه شرایط فعلی صنعت ساختمان کشور چندان مطلوب نیست، «تورم، قیمت نهاده‌های ساختمانی، دستمزدها و سیاست ‌های بانکی» چهار عاملی هستند که همواره صنعت ساختمان را دستخوش تغییر می‌کند.
تردیدی نیست که اجرای برجام فصلی نو دراقتصاد ایران است و می توان شاهد رشد و شکوفایی اقتصاد ایران بود. تحریم ها  یکی از عوامل بازدارنده  رشد و توسعه اقتصاد ایران بوده اند و با برداشتن تحریم ها روزهای نو و تازه ای در اقتصاد کشور  آغاز می شود.
اقتصاد مسکن تابعی از اقتصاد ملی است و تا زمانی که اقتصاد  ملی سامان نگیرد نمی توان شاهد اتفاق مبارکی در این بخش بود. فراموش نکنیم دولت یازدهم با تدبیر و  دوراندیشی می تواند زمینه ها را برای خروج از رکود و رونق دادن به اقتصاد فراهم کند . در صورتی که دولت بتواند با برنامه ریزی درست از لغو تحریم ها به سود اقتصاد کشور بهره بگیرد به خودی خود شاهد روزهای خوشی در اقتصاد ایران خواهیم بود و به دنبال آن اقتصاد مسکن نیز  از حالت رکود خارج می شود و با سرمایه گذاری داخلی و خارجی رونق می گیرد.
بدون تردید استراتژی قیمت گذاری مسکن دارای متر ومعیاری است که عوامل داخلی و خارجی بر آن اثر می گذارند، هر افزایش و کاهش قیمتی تابعی از یک حرکت اقتصادی است و نمی توان بدون مقدمه شاهد افزایش  و یا کاهش بود . تاکنون اجرای برجام تغییر ات خاصی در ساختار اقتصاد ایران به ویژه بازار مسکن ایجاد نکرده  است.
با توجه به اینکه در حال حاضر بازار مسکن ایران در رکود بسر می برد، آیا زمان شکستن یخ های عمیق رکود اقتصاد بازار فرا نرسیده است تا چرخ اقتصاد ملی با شتاب بیشتری بچرخد؟


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: