این طرح مهم با هدف تبدیل نیروگاه موجود به سیکل ترکیبی، افزایش راندمان و کاهش قابل توجه مصرف آب، بهعنوان گامی مهم در مسیر توسعه پایدار انرژی در شمالغرب کشور آغاز شد.
به گزارش خبرداغ به نقل از روابط عمومی شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی، صبح امروز با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، استاندار آذربایجان شرقی، مدیر عامل برق منطقه ای و مدیرعامل شرکت نیروی آتیه صبا، طرح بازتوانی و احداث واحد سیکل ترکیبی نیروگاه حرارتی تبریز بهطور رسمی کلید خورد.
در ابتدای مراسم، مدیرعامل شرکت نیروی آتیه صبا با اشاره به اهمیت این پروژه اظهار داشت: طبق موافقت نامه اصولی که بین وزارت صمت و وزارت نیرو به امضا رسیده است با اجرای این طرح، واحدهای گازی به واحدهای بخار موجود اضافه شده و نیروگاه حرارتی تبریز به نیروگاه سیکل ترکیبی تبدیل خواهد شد؛ تحولی که موجب افزایش راندمان از ۳۲ درصد فعلی به بیش از ۵۸ درصد خواهد رسید.
رضا افتخاری افزود: بااجرای این پروژه بدون افزایش مصرف سوخت، در فاز اول حدود ۶۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه اضافه خواهد شد و ظرفیت نامی نیروگاه تبریز از 800 مگاوات به 1400 مگاوات افزایش پیدا کرده و بااجرای کامل طرح در فاز نهایی پروژه، ظرفیت نیروگاه تبریز به 2000 مگاوات خواهد رسید که این ظرفیت در حدود 2.2 درصد تولید برق نیروگاه های کل کشور خواهد شد.
وی ادامه داد: در خصوص مصرف آب نیروگاه حرارتی تبریز که در حال حاضر باتوجه به اینکه در نیروگاه تبریزاز سیستم خنک کن تر استفاده می شود که این سیستم بطور میانگین 2000مترمکعب درساعت ( سالیانه 15میلیون مترمکعب) آب مصرف کرده که با اجرای طرح بازتوانی، سیستم خنک کن تر به سیستم هیبریدی یا ACC تبدیل و باعث کاهش 80درصدی مصرف آب می شود .
مدیر عامل شرکت نیرو آتیه صبا بااشاره به بحث آلایندگی نیروگاه تبریز خاطرنشان کرد: بااجرای این طرح، مازوت سوزی نیروگاه نیز حذف خواهد شد.
در ادامه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تأثیر مثبت این پروژه در تأمین برق پایدار گفت: بر اساس گزارشهای ارائه شده، نیروگاه حرارتی تبریز با مصرف انرژی معادل یک شهر ۱۲۰ هزار نفری، نقش مهمی در شبکه تولید دارد. احداث این واحد سیکل ترکیبی هم از نظر صرفهجویی در مصرف آب و انرژی و هم از منظر کاهش آلایندگی هوا، برای استان بسیار حیاتی است.
احمد میدری ضمن تقدیر از نمایندگان استان، مدیران اجرایی و مجموعه شستا، تأکید کرد: ین پروژه، با حمایت دولت و به همت مدیران پرتلاش، به یکی از نقاط عطف صنعت برق منطقه تبدیل خواهد شد و میتواند بخشی از ناترازی انرژی در استان را پوشش دهد..
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم، ضمن تأکید بر ضرورت تسریع در اجرای پروژه، آن را یک گام مهم در مسیر کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و ارتقای شاخصهای زیستمحیطی استان دانست و از همراهی دولت و وزارت تعاون در پیشبرد این طرح قدردانی کرد.