کد خبر: ۹۸۷۵۶۵
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۸
تعداد بازدید: ۹۷
یک پژوهشگر اعتیاد به خبرآنلاین می‌گوید: هم‌اکنون در برخی از نقاط کشور مثل نقاط مرکزی، شمالی و برخی دیگر از نقاط، بعضی‌ها به کشت موادمخدر از جمله تریاک (خشخاش) و بعد حشیش اقدام می‌کنند و این موضوع نسبت به سال‌های قبل با افزایش همراه بوده است و البته می‌شود گفت که حشیش را بیشتر برای مصارف شخصی می‌کارند.

چرا قیمت دلار بیش از ۱۰۰ درصد بالا رفت اما قیمت موادمخدر نه!/ ۹۰ درصد تریاک از این کشور تامین می‌شود/ افزایش کشت خشخاش در این مناطق ایرانبه گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین؛فرزانه فراهانی: قیمت موادمخدر هم مثل سایر کالاها طی یک سال گذشته نوسانات بسیاری را با نوسان ارز و دلار پشت سر گذاشت و افزایش قیمت انواع مخدرها اولین پیامد این نوسانات محسوب می‌شود.

سعید صفاتیان تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرآنلاین جزئیات نوسانات قیمت موادمخدر در یک سال گذشته را تشریح می‌کند.

به گفته صفاتیان، قیمت دلار طی یک سال گذشته از ۴۰ هزار تومان به حدود ۱۰۰ هزار تومان رسید؛ یعنی چیزی در حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ درصد رشد کرد؛ رشد قیمت موادمخدر در سال گذشته به اندازه رشد دلار نبود و این خود جای سوال دارد ‌که چرا موادمخدر چنین رشدی نداشته است؟

صفاتیان می‌گوید: عدم رشد قیمت موادمخدر به اندازه و هم سطح دلار، نشان می‌دهد آن میزان از موادمخدر که در انبارهای طالبان در افغانستان دپو شده است، وارد بازار ایران شده است و به همین خاطر نمی‌توانند قیمت موادمخدر را مثل قیمت دلار بالا ببرند؛ چون بازار نیاز دارد که مصرف کند و اگر مصرف کنندگان‌ موادمخدر و به ویژه تریاک احساس کنند ‌که قیمت موادمخدر بالا رفته است، اتفاقی که می‌افتد این است که یا باید به سمت درمان و یا به سمت دیگر مخدرها  و روانگردان‌ها بروند.

او می‌گوید: متاسفانه با گرانی تریاک اکثر مصرف کنندگان موادمخدر به سمت مصرف دیگر موادمخدر می‌روند و یا نوع مصرف خود را عوض می‌کنند؛ یعنی آن کسی که روزانه ۴ گرم تریاک را به صورت کشیدن مصرف می‌کرد، مصرف خود را به سمت خوراکی ِ روزانه ۲ گرم تریاک می‌برد و این شاید له لحاظ اقتصادی برای معتاد به صرفه باشد اما از نظر عوارض جسمی که برایش در بر دارد، خیلی ضرر دارد و بدتر است.

چرا قیمت دلار بیش از ۱۰۰ درصد بالا رفت اما قیمت موادمخدر نه!/ ۹۰ درصد تریاک از این کشور تامین می‌شود/ افزایش کشت خشخاش در این مناطق ایران

این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد تصریح می‌کند: تغییر نوع ماده مخدر مصرفی هم اتفاق دیگری است که با گران شدن تریاک رخ می‌دهد و مثلا ممکن است فرد مصرف کننده به دلیل این گرانی به سراغ مخدر شیشه برود و خب مصرف شیشه عوارض بسیار بیشتری برای فرد دارد و این بدترین اتفاقی است که با گران شدن موادمخدر معتادان به این مسئله روی می‌آورند و گاهی هم چندگانه مصرف می‌شوند.

صفاتیان می‌گوید: کاهش میزان مصرف موادمخدر در معتادان گاهی با روی آوردن به مصرف روانگردان‌ها رقم می‌خورد و تنوع در روانگردان‌ها نیز هر روز بیش از دیروز است.

او اضافه می‌کند: بیشترین موادمخدر مصرف معتادان ایرانی همچنان تریاک است و بعد از آن نیز هروئین، بیشتر مورد مصرف قرار می‌گیرد و شمار مصرف کنندگان شیشه نیز رو به افزایش است. حشیش مصرف عام دارد و خب داستان جدای خود را دارد.

این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد می‌گوید: تولید موادمخدر در داخل کشور در حال حاضر خیلی کم است و آنقدر نیست که بخواهد میزان موادمخدر مصرفی معتادان داخل کشور را پوشش بدهد.

صفاتیان اضافه می‌کند: هم اکنون در برخی از نقاط کشور مثل نقاط مرکزی، شمالی و برخی دیگر از نقاط، بعضی‌ها به کشت موادمخدر از جمله تریاک ( یا همان خشخاش ) و بعد حشیش اقدام می‌کنند و این موضوع نسبت به سال‌های قبل با افزایش همراه بوده است و البته می‌شود گفت که حشیش را بیشتر برای مصارف شخصی می‌کارند.

چرا قیمت دلار بیش از ۱۰۰ درصد بالا رفت اما قیمت موادمخدر نه!/ ۹۰ درصد تریاک از این کشور تامین می‌شود/ افزایش کشت خشخاش در این مناطق ایرانکشت خشخاش

او تاکید می‌کند: بیشتر از ۹۰ درصد مخدر تریاک مصرفی معتادان ایرانی از افغانستان وارد کشور می‌شود؛ میزان مورفین در تریاک به معنای میزان خلوص آن است و  بالاترین خلوص در تریاک یعنی مرفین آن، حدود ۱۵ درصد است و مورفین تریاک ایران ۴ تا ۵ درصد است و مورفین تریاکی هم که در افغانستان تولید می‌شود حداکثر شاید ۸ تا ۱۰ درصد باشد.

این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد می‌گوید: افزایش قیمت موادمخدر باعث می‌شود که فرد معتاد مجبور به پرداخت هزینه بیشتری برای خرید مواد خود باشد و با بالا رفتن هزینه‌های موادمخدر مصرفی فرد معتاد به سمت بی‌خانمان شدن و کارتن‌خوابی می‌روند و در نتیجه تعداد کارتن‌خواب‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند و درمان آن‌ها نیز سخت‌تر می‌شود.

صفاتیان می‌گوید: مسئولان باید هشدار دلسوزانه درمانگران و کارشناسان حوزه مبارزه با موادمخدر درباره تغییر الگوی مصرف معتادان و افزایش مصرف روانگردان‌ها را جدی بگیرند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: