کد خبر: ۹۴۴۷۷۳
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۵
تعداد بازدید: ۱۸۲
بعضی افراد پس از مصرف گوشت‌های قرمز و مخصوصا گوشت گوساله دچار مشکلاتی در هضم این غذا می‌شوند. در برخی موارد، این مشکلات گوارشی می‌توانند نشانه‌ای از یک بیماری خاص مانند سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) یا بیماری کرون باشند.

این نوع گوشت، هضم خیلی سختی دارد/ زیاده‌روی در حجم گوشت مصرفی چه عواقبی دارد؟به گزارش خبرداغ به نقل از بهداشت‌نیوز : بعضی افراد پس از مصرف گوشت‌های قرمز و مخصوصا گوشت گوساله دچار مشکلاتی در هضم این غذا می‌شوند. در برخی موارد، این مشکلات گوارشی می‌توانند نشانه‌ای از یک بیماری خاص مانند سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) یا بیماری کرون باشند.

اما در بیشتر موارد هم با چند تغییر ساده می‌توان مشکلات گوارشی پس از مصرف گوشت گوساله را تا حدود زیادی کاهش داد. البته اگر کسی با هر بار مصرف گوشت گوساله دچار مشکلات مزمن و شدید می‌شود باید برای بررسی دقیق‌تر و سریع‌تر این مشکل به پزشک مراجعه کند.

عدم جویدن گوشت به اندازه کافی

گوشت‌های مختلف و مخصوصا گوشت گوساله باید قبل از بلعیده شدن به‌خوبی جویده شوند. ابتلا به علائمی مانند نفخ، گاز زیاد، ‌اسهال، گرفتگی در عضلات شکم یا یبوست پس از هر بار مصرف گوشت گوساله می‌تواند به عدم جویدن کافی این گوشت مرتبط باشد. وقتی که گوشت گوساله را به‌درستی نمی‌جوید، ‌تکه‌های بزرگی از گوشت را می‌بلعید، ‌درحالی که بدن نمی‌تواند آنها را تجزیه کند. بنابراین، اگر گوشت گوساله را به‌خوبی بجوید و آن را قبل از بلعیدن کاملا له کنید، دیگر دستگاه گوارش مجبور نیست برای هضم آن فعالیت کند و شما را با مشکلات گوارشی مواجه سازد.

این نوع گوشت، هضم خیلی سختی دارد/ زیاده‌روی در حجم گوشت مصرفی چه عواقبی دارد؟

عدم وجود فیبر در رژیم غذایی

ابتلا به مشکلات گوارشی پس از مصرف گوشت گوساله می‌تواند به عدم وجود فیبر کافی در رژیم غذایی مرتبط باشد. فیبر نوعی کربوهیدرات هضم‌ناپذیر است که تقریبا دست‌نخورده از دستگاه گوارش عبور می‌کند، مواد زائد را به بیرون از دستگاه گوارش هدایت می‌کند و نقش مثبتی در هضم بهتر غذاها دارد. بنابراین، بار دیگر که خواستید گوشت گوساله بخورید، حتما نیمی از بشقاب غذا را به سبزیجات بخارپز سرشار از فیبر مانند کلم بروکلی،‌ لوبیا سبز، اسفناج یا کلم بروکسل اختصاص دهید.

زیاده‌روی در حجم گوشت مصرفی

ابتلا به سوءهاضمه یا مشکلات گوارشی مختلف پس از خوردن گوشت گوساله می‌تواند به انتخاب کردن تکه‌های بزرگ گوشت که بیشتر از یک وعده مصرفی استاندارد هستند، ربط داشته باشد. تجزیه پروتئین‌ها و چربی‌ها در بدن به زمان زیادی نیاز دارد و اگر حجم مصرفی انتخاب ‌شده واقعا استاندارد نباشد، به احتمال زیاد با مشکلات گوارشی مواجه خواهید شد. حجم مصرفی استاندارد برای یک وعده گوشت گوساله بین 100 تا نهایتا 120 گرم است. افرادی که چندبار در هفته مقادیر بالایی از گوشت گوساله را در یک وعده مصرفی می‌خورند نباید از ابتلا به مشکلات گوارشی تعجب کنند.

یادتان باشد که...

غذاهای چرب یا روغنی می‌توانند به‌سادگی باعث ابتلا به مشکلات گوارشی شوند. بنابراین، برای پیشگیری از چنین مشکلاتی باید گوشت‌های کم‌چرب یا ترجیحا بدون چربی را انتخاب کنید یا قبل از خوردن غذا حتما تکه‌های چربی قابل مشاهده را دور بریزید. استفاده از روش‌های فرپز یا کبابی به‌جای سرخ کردن هم می‌تواند مشکلات گوارشی پس از خوردن گوشت گوساله را کمتر کند. ضمنا استفاده از پنیرهای چرب یا سیب‌زمینی سرخ‌کرده در کنار گوشت گوساله به‌هیچ‌وجه ایده خوبی نیست زیرا دستگاه گوارش باید برای هضم همزمان این مواد غذایی فعالیت کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: