علی صالح آبادی درباره تغییر رقم وام ازدواج و فرزندآوری در بودجه سال آینده، گفت: هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است.
وی تأکید کرد: بنا داریم حجم کلی تسهیلات فرزندآوری و ازدواج را در لایحه بودجه سال آینده افزایش دهیم ولی درباره رقم این تسهیلات باید در مجلس و دولت تصمیم گیری شود.
او از مجلس خواست که هنگام بررسی لایحه بودجه، به سقف تسهیلات تکلیفی تعیین شده توسط بانک مرکزی برای نظام بانکی توجه کنند تا تسهیلات تکلیفی از این حد بالاتر نرود و خللی در امور بانکی ایجاد نشود.
طبق قانون بودجه ۱۴۰۱، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از ۰۱/۰۱/۱۳۹۷ بوده است، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون (۱.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و با دوره بازپرداخت ۱۰ ساله است.
همچنین تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج های زیر ۲۵ سال و زوجه های زیر ۲۳ سال یک میلیارد و پانصد میلیون (۱.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال است.
گفتنی است، طبق قانون، پدران فرزندان متولد تاریخ ۱۴۰۰/۰۱/۰۱ به بعد و حداکثر تا ۲ سال پس از تاریخ تولد فرزند میتوانند نسبت به ثبت نام در سامانه وام فرزندآوری اقدام کنند که پرداخت تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری به پدر، یک بار برای هر فرزند متولد شده امکانپذیر است.
مبلغ این تسهیلات به ازای فرزند اول ۲۰ میلیون تومان و به ازای فرزند دوم ۴۰ میلیون تومان و به ازای فرزند سوم ۶۰ میلیون تومان و به ازای فرزند چهارم ۸۰ میلیون تومان و به ازای فرزند پنج به بعد ۱۰۰ میلیون تومان است.
بسیاری از بانکها ضمانت بازنشستهها را قبول ندارند
برخی از بانکها در روزهایی خاص اقدام به تشکیل پرونده برای متقاضیان دریافت تسهیلات میکنند که این روند قابل قبول نیست.
وزیر امور اقتصاد و دارایی میگوید که دریافت تسهیلات تا صد میلیون تومان هیچگونه ضامنی نیاز ندارد، اما بانکها از متقاضیان دریافت وام، سه ضامن با گواهی کسر از حقوق میخواهند.