به گزارش خبرداغ به نقل از همشهری آنلاین: روغن دنبه یا روغن حیوانی خواص زیادی برای سلامتی دارد اما برخی افراد به دلیل بوی بد آن استفاده نمیکنند. روشهایی وجود دارد که میتوانید بوی دنبه گوسفندی را از هر غذایی از بین ببرید.
امروزه با توجه به درک مضرات روغنها پالمدار، بسیاری از افراد سعی میکنند از روغنهای طبیعی مانند روغن دنبه در پخت غذاهای خود استفاده کنند زیرا روغن دنبه خواص بیشماری برای سلامتی دارد اما به دلیل بوی دنبه گوسفندی، برخی از کودکان و بزرگسالان از خوردن غذایی که با آن پخته شده است، امتناع میکنند. در این مطلب به معرفی برخی از راهکارها برای از بین بردن بوی دنبه گوسفندی و روغنهای حیوانی از غذا میپردازیم.
روشهای از بین بردن بوی دنبه گوسفندی در غذا های غیرآبدار مثل برنج: اگر میخواهید از روغنهای حیوانی مانند روغن دنبه در پخت برنج استفاده کنید برای رفع بوی بد آن، مراحل زیر را انجام دهید:
یک عدد پیاز متوسط را خلالی خرد کرده و سپس در روغن دنبه یا روغن حیوانی سرخ کنید. پس از سرخ شدن پیازها، روغن آن را از صافی عبور داده و روی برنج بریزید. زیرا پیاز سرخ شده در روغن، موجب از بین رفتن بوی روغن تا حدود زیادی میشود.
از بین بردن بوی دنبه و روغن حیوانی از خورش و غذاهای آبکی: همانطور که ذکر کردیم، سرخ کردن پیاز در دنبه و روغن حیوانی، موجب از بین رفتن بوی آن میشود. پیاز خرد شده یا زنده شده را در روغن سرخ کرده و همان روغن را پس از صاف کردن، برای پخت آبگوشت یا خورش استفاده کنید.
روش دیگر برای رفع بوی دنبه و روغن حیوانی، استفاده از لیمو عمانی و ادویههای معطر مانند زنجبیل، تخم گشنیز و فلفل سیاه و … در خورش و آبگوشت است.
دارچین یکی از بهترین ادویههایی است که برای از بین بردن بوی دنبه و روغن حیوانی در خورش و غذاهای آبکی مورد استفاده قرار میگیرد. دارچین در خورشت قیمه، علاوه بر از بین بردن بوی روغن، موجب خوشمزه تر شدن آن نیز میشود.
اما برای آبگوشت و خورشهای دیگر مانند قرمه سبزی، افزودن پودر دارچین موجب تغییر طعم آنها میشود. بنابراین، از چوب دارچین استفاده کرده و بعد از نیم ساعت، آن را خارج کنید تا بوی روغن گیاهی یا دنبه را از بین ببرد.
اگر بوی روغن زیاد است میتوانید چند عدد چوب دارچین را در روغن قرار داده و روغن را در ظرفی دیگر داغ کنید. سپس حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید تا روغن سرد شود. پس از آن چوب دارچین را از روغن خارج کنید.
چنانچه هنگام تهیه آبگوشت، اگر گوشت حاوی دنبه باشد بهتر است از پیاز فراوان و لیمو عمانی استفاده کنید تا بوی دنبه گوسفندی از بین برود.
اگر دنبه گوشت زیاد است، گوشت را درون قابلمه قرار داده و با آب بجوشانید تا کف آن خارج شود. این کف تاثیر بدی در طعم غذا دارد. بعد از چند دقیقه، قابلمه را در آبکش ریخته و با آب گرم، گوشت را شستشو دهید تا کف آن از بین برود.سپس پیاز، نخود و مواد دیگر را به همراه گوشت درون قابلمه بریزید و آب جوش را به آنها اضافه کنید تا غذای شما بپزد.
اگر از دنبه یا روغنهای حیوانی برای اولین بار استفاده میکنید بهتر است به صورت تدریجی آن را به غذای خود اضافه نمائیدتا به بو و طعم آن عادت کنید.
هنگام مهمانی از دنبه یا روغن حیوانی برای پخت و پز استفاده نکنید زیرا ممکن است برای مهمانها خوشایند نباشد.