به گزارش خبرداغ ، علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در بحث لزوم اصلاح ساختار بودجه گفت: یکی از ایرادات بودجه ما این است که منابع و مصارف آن شفاف نیست و به همین خاطر کسری در بودجههای سنواتی ما به عنوان یک پدیده زشت در نظام برنامهریزی کشور است.
وی افزود: دولتها برای اینکه خود را در مقابل مردم توجیه کنند و بخواهند پاسخگویی لازم را داشته باشند، بودجه را تا به آن اندازه غیرقابل اجرا میکنند که مردم نمیدانند در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کار را از کجا شروع کنند و به کجا ختم کنند.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: مسئولان اجرایی ما تا بخواهند بودجه را بخوانند میشود میشود بُرج 4، تا بخواهند آن را اجرایی کنند میشود برج 6 و تا زمانی که بخواهند آن را عملیاتی کنند میشود برج 9 و آخر هم هیچ چیز به درستی اجرا نمیشود و کشور در چند راهه بینظمی نظام حکمرانی قرار میگیرد.
بابایی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین شاخصهای منفی در بودجهریزی کشور خود بودجه است. ما در طول تاریخ 30 ساله کشور هر بودجهای را که به تصویب رساندهایم دارای کسری بوده و کسری بودجه یعنی تورم و افزایش پایه پولی.
وی افزود: نتیجه این کسری بودجه تورم و بیثباتی در اقتصاد است و این بیثباتی اقتصادی باعث میشود تا سرمایهگذاران تمایلی به سرمایهگذاری در کشور نداشته باشند.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: در سال گذشته مجلس یازدهم اصلاح ساختار بودجه را آغاز کرد و برای اولین بار بودجه به 20 تبصره تبدیل شد، اما جداول یعنی چه؟ شرکتهای دولتی و شرکتهای خصولتی در بودجه یعنی چه؟
بابایی خاطرنشان کرد: در کشورهای پیشرفته دنیا مهمترین منبع درآمدی برای بودجه کشور مالیات است و در واقع چرخه اقتصادی خودش، خودش را اداره میکند، اما ما در کشورمان درآمدهای نفتی را مبنا قرار دادهایم و این درآمدهای نفتی موجب ایجاد رانت و فساد در کشور شده و ناکارآمدی دولتها از طریق درآمدهای نفتی جبران میشود و وقتی نفت به جای بیتدبیری مدیران مینشیند، طبیعی است که ما امروز پس از گذشت 40 سال نمیتوانیم به خوبی اقتصاد کشورمان را اداره کنیم.
انتهای پیام/