کد خبر: ۹۲۱۱۷۶
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۸
تعداد بازدید: ۱۹۶
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه بودجه 30 سال گذشته کشور همواره دارای کسری بوده، گفت: این کسری بودجه موجب افزایش تورم و افزایش پایه پولی کشور می‌شود که نتیجه آن بی‌ثباتی اقتصادی در کشور است.

بودجه 30 سال گذشته کشور همه دارای کسری بوده استبه گزارش خبرداغ ، علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با  فارس، با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در بحث لزوم اصلاح ساختار بودجه گفت: یکی از ایرادات بودجه ما این است که منابع و مصارف آن شفاف نیست و به همین خاطر کسری در بودجه‌های سنواتی ما به عنوان یک پدیده زشت در نظام برنامه‌ریزی کشور است.

وی افزود: دولت‌ها برای اینکه خود را‌‌‌‌‌‌‌‌ در مقابل مردم توجیه کنند و بخواهند پاسخگویی لازم را‌‌‌‌‌‌‌‌ داشته باشند، بودجه را‌‌‌‌‌‌‌‌ تا به آن اندازه غیرقابل اجرا می‌کنند که مردم نمی‌دانند در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کار را‌‌‌‌‌‌‌‌ از کجا شروع کنند و به کجا ختم کنند.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: مسئولان اجرایی ما تا بخواهند بودجه را‌‌‌‌‌‌‌‌ بخوانند می‌شود می‌شود بُرج 4، تا بخواهند آن را‌‌‌‌‌‌‌‌ اجرایی کنند می‌شود برج 6 و تا زمانی که بخواهند آن را‌‌‌‌‌‌‌‌ عملیاتی کنند می‌شود برج 9 و آخر هم هیچ چیز به درستی اجرا نمی‌شود و کشور در چند راهه بی‌نظمی نظام حکمرانی قرار می‌گیرد.

بابایی خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های منفی در بودجه‌ریزی کشور خود بودجه است. ما در طول تاریخ 30 ساله کشور هر بودجه‌ای را‌‌‌‌‌‌‌‌ که به تصویب رسانده‌ایم دارای کسری بوده و کسری بودجه یعنی تورم و افزایش پایه پولی.

وی افزود: نتیجه این کسری بودجه تورم و بی‌ثباتی در اقتصاد است و این بی‌ثباتی اقتصادی باعث می‌شود تا سرمایه‌گذاران تمایلی به سرمایه‌گذاری در کشور نداشته باشند.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: در سال گذشته مجلس یازدهم اصلاح ساختار بودجه را‌‌‌‌‌‌‌‌ آغاز کرد و برای اولین بار بودجه به 20 تبصره تبدیل شد، اما جداول یعنی چه؟ شرکت‌های دولتی و شرکت‌های خصولتی در بودجه یعنی چه؟

بابایی خاطرنشان کرد: در کشورهای پیشرفته دنیا مهم‌ترین منبع درآمدی برای بودجه کشور مالیات است و در واقع چرخه اقتصادی خودش، خودش را‌‌‌‌‌‌‌‌ اداره می‌کند، اما ما در کشورمان درآمدهای نفتی را‌‌‌‌‌‌‌‌ مبنا قرار داده‌ایم و این درآمدهای نفتی موجب ایجاد رانت و فساد در کشور شده و ناکارآمدی دولت‌ها از طریق درآمدهای نفتی جبران می‌شود و وقتی نفت به جای بی‌تدبیری مدیران می‌نشیند، طبیعی است که ما امروز پس از گذشت 40 سال نمی‌توانیم به خوبی اقتصاد کشورمان را‌‌‌‌‌‌‌‌ اداره کنیم.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: