کد خبر: ۹۱۴۵۳۱
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۵
تعداد بازدید: ۲۴۹
مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ‌ها، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می‌شود. بنابراین برای حفاظت از قلب خود این روغن ها را مصرف نکنید.

مصرف این روغن سلامت قلب را به خطر می‌اندازدبه گزارش خبرداغ به نقل از ایسنا: مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ‌ها، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می‌شود. بنابراین برای حفاظت از قلب خود این روغن ها را مصرف نکنید.

مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ‌ها، آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق)،  تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می شود. بر اساس نتایج آخرین یافته‌های علمی در جهان، مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد همچنین به علت دارا بودن اسید چرب ترانس بالا خطر بروز سرطان سینه در خانم ها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش می‌دهد.

متخصصان مصرف خانگی روغن­‌های جامد را توصیه نمی‌­کنند روغن جامد به علت بافت مورد نیاز شیرینی­‌ها، عمدتاً در قنادی‌ها کاربرد دارد. اسیدهای چرب اشباع موجود در  روغن جامد ابتلا به بیماری‌­های قلبی عروقی و انواع سرطان‌­ها  را به دنبال دارد. اگر چه این روغن­‌ها درحال حاضر در کشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود کیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شده‌­اند که مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن جامد دارند، اما باید توجه داشت که روغن نیمه جامد هم  در مقایسه با روغن های گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آن‌ها خطراتی مانند افزایش کلسترول بد خون  LDL  ، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتا سکته قلبی را به دنبال دارند. به ویژه افرادی که دچار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده کنند.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، توصیه می‌شود برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی - عروقی از روغن‌های مایع با منشاء گیاهی استفاده شود. چربی‌های مایع، روند بروز آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق) را کند می‌کند. روغن نباتی مایع درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظه ای اسید های چرب غیر اشباع را که برای حفظ سلامت قلب ضروری است، دارند و میزان اسید چرب ترانس  آن کمتر از ۲ درصد  و در بعضی از روغن های مایع تقریبا صفر است که زیرو ترانس نامیده می شوند. مصرف روغن های مایع برای حفظ سلامت به روغن حیوانی و روغن نباتی جامد  و نیمه جامد ارجحیت دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: