کد خبر: ۹۱۱۳۹۶
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۶
تعداد بازدید: ۳۸۷
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اتهاماتی علیه وزیرخارجه دولت روحانی وارد کرد.

اتهام برجامی سنگین نبویان علیه ظریفبه گزارش خبرداغ به نقل از مهر ، عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اتهاماتی علیه وزیرخارجه دولت روحانی وارد کرد.

محورهای گفت و گوی حجت‌الاسلام سید محمود نبویان:

-متأسفانه در دولت قبل، حسن روحانی و محمدجواد ظریف در همان ابتدای مذاکرات اعلام کردند که خزانه کشور خالی است و به همین علت دشمنان جمهوری اسلامی ایران به این فکر افتادند که پشت سر هم از ایران امتیاز بگیرند. اما دولت حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی و تیم جدید مذاکره کننده ایران بر این مبنا در مذاکرات وین حاضر نشدند.

-ما اصلاً نیازی به این مذاکرات نداریم و الان آمریکا و غرب نیازمند انجام مذاکرات هستند. استدلال ما برای اثبات این مسئله آن است که طرف مقابل بسیار حساس است که مبادا ایران به پیشرفت بالای هسته‌ای و مواد غنی شده ۶۰ درصد یا بالاتر دست پیدا کند. آنان همیشه می‌خواهند نظارت‌های خودشان را بر فعالیت‌های ایران داشته باشند. به همین علت در برجام پروتکل الحاقی را بر ملت ایران تحمیل کردند و می‌خواهند این روند ادامه پیدا کند تا آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای اروپایی هر گونه نظارتی را که می‌خواهند، بر فعالیت‌های ایران داشته باشند. آنان نسبت به این موضوع بسیار حساس هستند و به همین دلیل نیازمند آن هستند که حتماً با ایران مذاکره کنند.

-دست ما به لحاظ اقتصادی به مُرور پُر می‌شود. بودجه سال ۱۴۰۱ روی توافق بسته نشده است. این بودجه روی نفت ۶۰ دلاری بسته شده است که با عنایات خداوند متعال در حال حاضر قیمت نفت ما بیش از ۹۰ دلار است.

-علاوه بر این، جمهوری اسلامی ایران با چین و روسیه توافقی را برقرار کرده است. بنده اخیراً خبری را از رئیس سازمان توسعه تجارت شنیدم که گفته در همین چند ماه اخیر، دولت سیزدهم با کشورهای همسایه قراردادهای مختلفی را منعقد کرده است. همچنین قرار است در چهار یا پنج ماه آینده سرمایه‌گذاران اماراتی حدود ۴۰۰ میلیون دلار در ایران سرمایه‌گذاری کنند.

-می‌گویم که حسن روحانی، دولت را با چه میزان صادرات نفت تحویل دولت سیزدهم داد اما باید بگویم که دیپلماسی قوی دولت سیزدهم و رایزنی‌های خوبی که از سوی این دولت انجام شده، باعث شده است در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران بالاترین نفت را به کشورهای جهان صادر کند. ما به هر جای دنیا بخواهیم نفت صادر می‌کنیم. به ونزوئلا نفت صادر می‌کنیم، کشتی ما به آنجا می‌رود و بازمی‌گردد اما هیچ کسی نمی‌تواند کاری کند و مانعی ایجاد کند.

-دولت فعلی مذاکرات را جدی گرفته و مذاکرات برای این دولت شوی تبلیغاتی نیست. دولت رئیسی مذاکرات را به هر قیمتی نمی‌خواهد، بلکه آن چیزی که برای این دولت مهم است، آن است که هدف از مذاکرات، فقط تحقق منافع مردم است. منافع مردم به معنای لغو تحریم‌هاست و باید این موضوع در مذاکرات محقق شود.

-ما نباید به مذاکرات فقط برای انتخابات نیاز داشته باشیم و به هر قیمتی به دنبال آن باشیم که مذاکرات به نتیجه برسد، محمدجواد ظریف در انتهای دولت یازدهم و در آستانه انتخابات برای تعیین دولت دوازدهم گفته بود که هر گونه توافقی بهتر از توافق نکردن است. اما دولت در حال حاضر به دنبال این مسائل نیست، بلکه به دنبال تحقق منافع ملت ایران است.

-نکته بعدی این است که غربگرایان و جریان لیبرال می‌گویند که آمریکا قوی‌ترین کشور دنیا است اما الان وضعیت به جایی رسیده است که ملت ایران باید اجازه دهند تا آمریکا وارد مذاکره شود یا نشود. الان آمریکا به «در و دیوار» می‌زند و به چین، روسیه، آلمان، انگلیس، فرانسه و برخی از کشورهای منطقه متوسل شده است تا به ایران بگویند که با آمریکا وارد مذاکره مستقیم شود. ما این اجازه و حق را به آنان نمی‌دهیم. این اقتدار ملت ایران در جهان است و جمهوری اسلامی ایران تعیین می‌کند چه کشورهایی پشت میز مذاکرات باشند و چه کشورهایی پشت میز مذاکره نباشند. آنان فقط نیم ساعت از علی باقری، رئیس تیم مذاکره‌کننده فرصت خواستند اما به هیچ وجه آمریکایی‌ها حق مذاکره مستقیم با مقامات ایران را ندارند.

-درست است که آلمان، انگلیس و فرانسه آنقدر ذلیل و ضعیف هستند که نمی‌توانند در مقابل تحریم‌های یکجانبه آمریکا ایستادگی کنند، اما سوال این است چرا خودشان تحریم‌های اتحادیه اروپا را علیه ملت ایران وضع می‌کنند و این تحریم‌ها چه ربطی به آمریکا دارد؟

-برخی از افراد می‌گویند اگر ما وارد مذاکره مستقیم با آمریکا شویم تحریم‌ها برداشته می‌شود، مگر روحانی، ظریف و عراقچی ۸ سال وارد مذاکره مستقیم با آمریکا نشدند؟ مگر آنان ساعت‌ها با جان کری قدم نزدند؟ خروجی ۸ سال مذاکره مستقیم با آمریکا چه شد؟ خروجی مذاکره مستقیم با آمریکا جز این است که تحریم‌های ما بیشتر شده است؟ جز این است که ایران فقط ضرر کرد؟ ما عقب‌نشینی هسته‌ای کردیم و هیچ تحریمی هم برداشته نشد.

-نشستن با آمریکا پشت میز مذاکره هیچ مشکلی از مشکلات ما را حل نخواهد کرد. ما هشت سال در برجام به صورت مستقیم با آمریکا نشستیم و تجربه خوبی برای ماست که نباید فراموش کنیم. مگر آمریکا عوض شده است؟ مگر چه چیزی عوض شده است که با آنان وارد مذاکره مستقیم شویم؟

-اگر «بایدن» راست می‌گوید و می‌خواهد به مذاکرات بازگردد، باید اول به تعهداتش پایبند باشد و عمل کند. واقعاً چه نیازی به مذاکره مستقیم و دو طرفه بین ایران و آمریکا است؟ آنان باید در ابتدا به تعهداتی که دادند، عمل کنند. آمریکا اصلاً قابل اعتماد نیست و ۸ سال به آنان اعتماد کردیم و به جایی نرسید.

-غربی‌ها مدام برای ما ضرب‌الاجل معین می‌کنند، اما آنان حق ندارند برای ملت ایران ضرب‌الاجل معین کنند. تیم مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی ایران با دست پُر وارد مذاکرات شده است و با قوت برخورد می‌کند. باید تیم مذاکره‌کننده ما به همه این نکات توجه کنند، باید تضمین جدی از طرف مقابل گرفته شود.

-ما در مذاکرات بسیار جدی هستیم و گفتگوها به صورت تخصصی دنبال می‌شود. ما از روی ضعف در مذاکرات حاضر نشدیم، بلکه از روی قدرت حاضر شدیم. اگر همین فردا آمریکا تحریم‌ها را بردارد و مثل بچه آدم بنشیند و زیاده‌خواهی نکند، توافق انجام می‌شود اما تا هر زمانی که منافع ملت ایران تأمین نشود، ما چه توافقی باید انجام دهیم!؟

-مردم ایران هیچ گاه رضایت نخواهند داد که توافقی انجام و منعقد شود که منافع ملت ایران را نابود کند. تأمین منافع ملت ایران مهم است و ما آماده‌ایم که همین فردا اگر آمریکا و غربی‌ها به تعهدات خودشان عمل کنند، توافق کنیم. تا زمانی که آنان به تعهدات خود عمل نکنند، توافق کردن هیچ فایده‌ای ندارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: