کد خبر: ۹۰۳۴۷۲
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۱
تعداد بازدید: ۱۲۲۱
برخی از مبتلایان به کرونا می‌گویند بعد از بهبودی، سرفه آن‌ها همچنان قطع نشده و نگران ابتلا به سل هستند. رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی می‌گوید: «قطع نشدن سرفه لزوما به معنای ابتلا به سل نیست، اما با توجه به کاهش پایش بیماری سل در دوران کرونا و معاینات دوره‌ای که بیماران باید انجام می‌دادند، باید منتظر افزایش بیماری سل هم باشیم.»

سرفه کرونا را با سل اشتباه نگیرید!به گزارش خبرداغ به نقل از تجارت نیوز: ویروس کرونا با جهش‌هایی که داشت جان هزاران نفر در ایران و سایر کشورها را گرفت. به نظر می‌رسد گستردگی این ویروس باعث شده توجه به سایر بیماری‌ها کم شود.

حالا هم برخی از مبتلایان به کرونا می‌گویند بعد از بهبودی هنوز سرفه‌هایشان قطع نشده است و نگران هستند که مبادا مبتلا به سل شده باشند. اما آیا این سرفه‌ها از عوارض کروناست و بعد از مدتی رفع می‌شود یا از ابتلا به سل خبر می‌دهد؟
سرفه‌های کرونایی یا ابتلا به سل؟

علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی در این مورد به تجارت‌نیوز می‌گوید: «بیماری سل یکی از بیماری‌هایی است که می‌تواند باعث سرفه شود. بر اساس معاینات انجام شده مشخص می‌شود که علت سرفه‌ها ابتلا به سل است یا خیر.»

او ادامه می‌دهد: «همه کسانی که بعد از ابتلا به کرونا خوب شده باشند اما همچنان سرفه آنها قطع نشده باشد، دلیل بر ابتلای آنها به سل نیست.»

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی می‌گوید: «با توجه وسعت کرونا در دنیا پایش بیماری‌های دیگر به جز کرونا از جمله سل، ایدز و… کمتر شده است. اینکه افرادی بعد از بهبودی از کرونا دچار سرفه می‌شوند از عوارضی است که شاید در برخی از آنها باقی بماند. در این حالت افراد باید به متخصص ریه مراجعه کنند تا به معاینات انجام شده و داروهای تجویز شده این عارضه رفع شود.»
منتظر افزایش بیماری سل باشیم

آنطور که ناجی می‌گوید سل یک بیماری منطقه‌ای است که در ایران هم شایع است. ممکن است برخی از افراد سل داشته باشند و بروز هم کند.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی با بیان اینکه سل یک بیماری عفونی و بسیار مسری است، ادامه می‌دهد: «با توجه به کاهش پایش بیماری سل در دوران کرونا و معاینات دوره‌ای که بیماران باید انجام می‌دادند، باید منتظر افزایش بیماری سل هم باشیم. اینها مواردی است که ممکن است در پاندمی‌ها اتفاق بیفتد، چون توجه به یک بیماری جلب می‌شود و ممکن است سایر بیماری‌ها مغفول بماند.»

او با اشاره به اینکه در حال حاضر هم مبتلایان به سل در کشور وجود هستند، می‌گوید: «در بیمارستان مسیح دانشوری هم مواردی از ابتلا به سل داریم.»
پایان کرونا از راه رسیده است؟

با افزایش واکسیناسیون برخی از گزارش‌ها نشان از کاهش ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا می‌دهد. با این حال کرونا همچنان روزانه جان صدها نفر را در کشورهای مختلف می‌گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: