کد خبر: ۸۹۷۲۰۷
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۸
تعداد بازدید: ۳۹۹
«آن روز که جهان میان شرق و غرب مادی تقسیم شده بود و کسی گمان یک نهضت بزرگ دینی را نمی‌برد، انقلاب اسلامی ایران، با قدرت و شکوه پا به میدان نهاد؛ چارچوب‌ها را شکست؛ کهنگی کلیشه‌ها را به رخ دنیا کشید؛ دین و دنیا را در کنار هم مطرح کرد و آغاز عصر جدیدی را اعلام نمود»؛

عصر جدید جمهوری اسلامیبه گزارش خبرداغ به نقل از روزنامه رسالت ،«آن روز که جهان میان شرق و غرب مادی تقسیم شده بود و کسی گمان یک نهضت بزرگ دینی را نمی‌برد، انقلاب اسلامی ایران، با قدرت و شکوه پا به میدان نهاد؛ چارچوب‌ها را شکست؛ کهنگی کلیشه‌ها را به رخ دنیا کشید؛ دین و دنیا را در کنار هم مطرح کرد و آغاز عصر جدیدی را اعلام نمود»؛ این فراز از منشور گام دوم انقلاب، دقیقا نقطه عطفی است که «دولت مردمی» درصدد رقم زدن و ترجمه عینی آن است چه آنکه قرینه‌های کشورداری چند مدت اخیر حکایت از «کنارهم نهادن دین و دنیا»، «به رخ دنیا کشاندن کهنگی کلیشه‌ها» و از همه مهم‌تر «درهم شکستن» چارچوب هایی است که مع‌الأسف در زیر سایهٔ شوم مدیریت چندین ساله جریان غرب‌زده در شئون مختلف حکومت به وجود آمده است و اگر این پارادایم شیفت مدیریتی مستمر نباشد، تضمینی برای جامه‌عمل پوشاندن به آرمان‌های وزین انقلاب مردمی ۵۷ نخواهد بود.
 انقلابی که  به عنوان بزرگ‌ترین و مردمی‌ترین انقلاب عصر جدید، «یک چله‌ پرافتخار را بدون خیانت به آرمان هایش پشت سر نهاده و در برابر همه‌ وسوسه‌هایی که غیر قابل مقاومت به نظر می‌رسیدند، از کرامت خود و اصالت شعارهایش صیانت کرده و اینک وارد دومین مرحله‌ خودسازی و جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی شده ‌است.» هدف غایی جامعه‌پردازی، تشکیل جامعه اسلامی است و جامعه اسلامی نیز مقدمه مرحله تمدن‌سازی است اما چرا «دولت مردمی» نقطه عطف آغاز عصر جدید است؟ جمهوری اسلامی ایران تا کنون دو مرحله مهم «انقلاب اسلامی» ‌ و تشکیل «نظام اسلامی» را پشت‌سر گذاشته است و دو مرحله مهم دیگر یعنی رسیدن به «دولت اسلامی» و ساختن «جامعه اسلامی» را در پیش رو دارد بنابراین انتظار می‌رود در گام دوم انقلاب که «دولت مردمی» اولین دولت آن است، هدف‌گذاری رسیدن به «دولت اسلامی» محقق شود. تحقق این هدف مستلزم عمل به الزاماتی است که مکتب راهبردی اسلام برای جزئی‌ترین موضوعات آن برنامه دارد چه آنکه، اسلام، جامعه را به رسیمت می‌شناسد، «اسلام غیر از کارهای شخصی، وظایف عمومی هم دارد، جامعه‌سازی هم دارد»(بیانات رهبر حکیم انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان ۱۲ اسفند ۱۳۹۱). جامعە مدنظر رهبری نیز طبعا جامعه‌ای است که در آن، عدل و داد، آزادی فکر و اندیشه، رشد و شکوفایی استعدادها  و اخلاق حسنه و فاضله در روابط اجتماعی حاکم باشد؛  همچنین این جامعه، جامعه‌ای است که در آن، فقر و فساد و تبعیض نباشد و انسان‌ها احساس شرف و افتخار و امید کنند و بخواهند دنیایی را با شرف و با افتخار و با اخلاق فاضله بسازند. و اسلام جامعه‌ای را می‌خواهد که در آن علم بجوشد و بر پایۀ علم، همۀ بنیان‌های اجتماعی نوسازی شود و پیش برود. اسلام جامعه‌ای را می‌خواهد که در آن، افراد و مجموعۀ یک ملت مشعل و پرچم شاخصی باشند برای همۀ  ملت‌ها.(بیانات در دیدار جمعی از ایثارگران و خانواده‌های شهدا، ۳ خرداد ۱۳۸۴).
«عدل»؛ لازم‌ترین ویژگی چنین جامعه‌ای است که گرانیگاه «دولت مردمی» بر مبنای آن بنا شده و شخص رئیس‌جمهور و وزرای آن نیز بر عملی کردن این «ناموس آفرینش» متمرکز هستند. ای بسا به منظور اجرای عدالت اجتماعی و رفع تبعیض‌های ناروا که نص صریح قانون‌گذار در بند ۹ اصل سوم قانون اساسی نیز است، رئیس دولت مردمی،  بعد از خوزستان، سیستان‌وبلوچستان را به عنوان مقصد دومین سفر استانی خود برگزید تا از نزدیک و بدون‌واسطه در جریان هرآنچه در کف جامعه می‌گذرد، قرار بگیرد و در پایتخت برمبنای واقعیت برای هر منطقه نسخه بپیچد نه آنکه همچون برخی مسئولان، از پشت‌ درهای بسته و برج‌های مناطق بالانشین شهر، کشورداری کند و نتیجه آن همانی باشد که الان است و شوربختانه «شکاف طبقاتی» و «تبعیض اجتماعی» و «نابرابری توزیع امکانات دولتی» صرفا بخشی از آوارهای بجا مانده از آن عصر موسوم به «عصر برجام» است. هرچند برخی ورشکستگان سیاسی غرب‌زده تمام تلاش خود را معطوف به تخریب دولت مردمی کرده‌اند و از دادن هر نوع آدرس غلط دریغ نمی‌کنند، اما خود آن‌ها نیز می‌دانند، رویه‌ای که آغاز شده، نشانه‌های آغاز عصر جدیدی است که لاجرم در آن عصر حذف خواهند شدو باید هم حذف شوند چرا که «غرب‌زدگی» عامل مهم واپسماندگی ایران اسلامی در ۲۰۰ سال گذشته بود و باید ریشه تفکر نکبت غرب‌زدگی خشکانده شود تا مردم روی رفاه و آسایش را ببینند. مشی دولت مردمی حتما با روش غرب‌زده‌ها متفاوت خواهد بود کما اینکه شاهد آن هستیم.
سید ابراهیم رئیسی در همین مدت اخیر ثابت کرده به دنبال «دین» و «دنیا»ی مردم هر دو باهم است و بنای تخطئی از قانون را هم ندارد. حضور در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام که  عصر روز چهارشنبه دهم شهریورماه به ریاست آیت الله آملی لاریجانی و با حضور دبیر و اعضای مجمع تشکیل شد، از جمله نشانه‌های مثبت از تمکین رئیسی به وظایف قانونی است چه آنکه چنین رویه‌ای درباره رئیس پیشین قوه مجریه مرسوم نبود! اما  مهم‌تر از حضور در این  جلسات مدیریتی، حضور در بین مردم و به ویژه در بین مردم مناطق کمتربرخوردار است که رئیسی پیش‌تر نیز در قامت رئیس دستگاه قضا چنین سفرهای داشت اما آنچه باعث وجه تمایز سفرهای استانی وی در قامت رئیس‌جمهور شده است، «از قبل اعلام نشدن» و «پرهیز از لشکرکشی» و «هزینه‌های هنگفت» است به طوری که اولین سفر استانی رئیسی «تقریبا» باعث غافلگیری مردم شد چرا که «صبح جمعه» متوجه شدند رئیس‌جمهورشان به خوزستان این سرزمین «آقتاب و نخل» سفر کرده است. در حالی که انتظار می‌رفت دومین سفر رئیس‌جمهور با فاصله‌زمانی بیشتر و لااقل با اعلام قبلی انجام شود اما عصر پنج شنبه یازدهم شهریور، غافلگیری «سفر به خوزستان» تکرار شد اما این‌بار درباره «سیستان‌وبلوچستان.»
سید ابراهیم رئیسی در بدو ورود به چابهار  که وزرای«کشور»، «راه و شهرسازی»، «صنعت، معدن و تجارت»، «امور اقتصادی و دارایی» و همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس دفتر رئیس جمهور وی را  همراهی می‌کردند،  به اسکله صیادی کنارک رفت و ضمن بازدید از بخش های مختلف آن با صیادان و ماهیگیران حاضر در این اسکله گفت و گو کرد.
 بازدید از طرح ساماندهی مسکن کپرنشینان مرادآباد
رئیس جمهور در ادامه بازدیدهای میدانی خود در نخستین روز از سفر استانی سیستان و بلوچستان به منطقه محروم مرادآباد چابهار رفت واز طرح ساماندهی مسکن کپرنشینان این منطقه و روند پیشرفت کار پروژه ساخت یک هزار واحد مسکونی برای محرومان بازدید کرد. وی پس از بازدید از پروژه یک هزار واحدی مسکن و گفت و گو با دست اندرکاران آن، با حضور در منطقه کپرنشینی مرادآباد به طور مستقیم با مردم این منطقه محروم به گفت و گو نشست و از نزدیک از مشکلات و نارسایی های این منطقه مطلع شد. رئیس جمهور ساماندهی وضعیت مسکن ساکنان محله محروم مرادآباد را مورد تاکید قرار داد و گفت:کپرنشینی به هیچ وجه شکل مطلوبی برای زندگی و وضعیت مطلوبی برای مردم نیست و سامان دادن وضعیت این بخش از هموطنان‌مان بسیار اقدام پسندیده‌ای است که برای مجریان و بانیان آن برکات دنیوی و اخروی فراوانی دارد. رئیسی با قدردانی از خدمات و اقدامات ارزشمند و خداپسندانه مجموعه بسیج و سپاه در بخش‌های مختلف از جمله ساخت مسکن برای محرومان جامعه،اظهار داشت:وزیر راه و شهرسازی در دولت با همکاری نیروهای بسیجی و سپاهی برای کمک به بهبود وضعیت معیشت و زندگی مستضعفین و محرومین سیستان و بلوچستان از هیچ اقدام و خدمتی فروگذار نخواهند کرد. در این بازدید مقرر شددرخصوص چگونگی تسریع در ساماندهی وضعیت این منطقه محروم در جلسه شورای اداری استان تصمیم گیری شود.

 ادای احترام رئیسی به شهدای مدافع امنیت در چابهار
رئیس جمهور همچنین پنج شنبه شب باحضور در مزار شهدای مدافع امنیت چابهار،با قرائت فاتحه به مقام والای شهدا ادای احترام کرد. رئیسی پس از ادای احترام به مقام شهدا، تاکید کرد: بدون تردید نقش شهدای مدافع امنیت در ایجاد امنیت و آرامش برای منطقه بسیار مهم و کلیدی است و به خانواده‌های محترم این شهیدان گرانقدر می‌گویم که درست است فرزندان شما شهید شدند، اما شهادت آنان برای منطقه، کشور و نظام جمهوری اسلامی بسیار امنیت‌آفرین بوده و نقش آنان در ایجاد امنیت و آرامش در کسوت و جایگاه شهادت کمتر از زمان حیات‌شان نیست. رئیس جمهور با ادای احترام به همه شهدا و ایثارگران کشور و خانواده‌های این عزیزان اظهارداشت: مدافعان امنیت و مرزبانان در منظومه فکری ما و در سیره و گفتار امامان بزرگوار جایگاه و مقام بسیار رفیعی دارند و باید همواره نسبت به آنان ادای احترام کنیم. رئیسی افزود: پیام شهدا همواره در فضای ایران اسلامی طنین انداز است واگر کسی گوش شنوا داشته باشد، حتما پیام آنها را که پیام خداخواهی، حق‌خواهی، توجه به مردم، ایستادگی و مقاومت در برابر استکبار و دشمنان، خدمت به مردم و گره‌گشایی از کار مردم است، می‌شنود.

رئیس جمهور از خداوند خواست که وی و مردم ایران را همواره قدردان شهدا قرار داده و توفیق شناخت راه شهدا و گام نهادن در این مسیر را به ایشان عطا کند.
 دیدار با نمایندگان اقشار و علمای چابهار
حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور شامگاه پنج شنبه با نمایندگان اقشار مختلف مردم، نخبگان، علمای شیعه و سنی و مدیران شهرستان چابهار دیدار کرد. در این دیدار صمیمی نمایندگان اقشار مختلف مردم، علمای شیعه و سنی و مدیران شهرستان چابهار ضمن قدردانی از رئیس جمهور برای سفر به استان و اهتمام دولت برای حل مشکلات و مسائل شهرستان چابهار و استان سیستان و بلوچستان و تلاش برای توسعه استان، به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند

 سفرهای استانی به دور از هرگونه تشریفات
رئیس جمهور پنج شنبه شب پس از ادای احترام به مقام شهدای چابهار با حضور در جمع نمازگزاران مسجد امام حسین (ع) این شهر با مردم دیدار کرد. رئیسی طی سخنانی در این جمع مردمی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان به برکت پیروزی انقلاب اسلامی و خون مطهر شهدا بسیار توسعه یافته و در این منطقه کارهای زیادی انجام شده است، گفت: امنیتی که امروز در این منطقه شاهد هستیم، ثمره خون مطهر شهداست که امنیت آفرین است.

رئیس جمهور افزود: مدافعان امنیت کشور جانشان را در کف دست‌شان گرفته و در مقابل اشرار و تبهکاران ایستادگی کردند تا امروز مردم این منطقه در امنیت به سر ببرند. این نعمت بسیار بزرگی است که باید قدردان آن باشیم. دکتر رئیسی با بیان اینکه یکی دیگر از نعمت‌های بزرگی که خدا به این منطقه عنایت کرده، نعمت وحدت و انسجام است، اظهار داشت: مردم در سیستان و بلوچستان با گویش‌ها و مذاهب مختلف از سنی و شیعه در کنار هم زندگی می‌کنند و همه دلبسته به انقلاب، نظام، رهبری و پیشرفت و عدالت کشور هستند. رئیسی خاطرنشان کرد: هر کس با قلمش، حضورش و اقداماتش بر این وحدت و انسجام بیفزاید، در جهت راهبرد جمهوری اسلامی حرکت کرده است و هر کس دانسته یا نادانسته و خواسته یا ناخواسته درخلاف این جهت اقدامی کند، در جهت راهبرد دشمن حرکت کرده است.رئیسی در ادامه سخنانش با بیان اینکه در منطقه سیستان و بلوچستان تلاش‌ها و اقدامات زیادی شده است و کارهای زیاد دیگری نیز باقی مانده که باید انجام شود، تصریح کرد: در این منطقه ظرفیت‌های ارزشمند زیادی داریم. مردم دلداده به انقلاب و منابع انسانی و نیروهای جوانی که می‌توانند در عرصه‌های مختلف نقش‌آفرینی کنند، از سرمایه‌های بزرگ منطقه هستند. رئیس جمهور نیروی انسانی کارآمد را ارزشمندترین سرمایه کشور و سیستان و بلوچستان دانست و خاطرنشان کرد: باید قدر این نعمت را بدانیم. یکی از راه‌های قدرشناسی از این نعمت این است که این نیروی انسانی کارآمد درجهت گره‌گشایی از زندگی مردم به کار گرفته شود. امیدواریم دولت سیزدهم بتواند ظرفیت نیروی انسانی و به ویژه نیروی انسانی جوان و کارآمد کشور را در جای مناسبی که می‌تواند نقش‌آفرین باشد، به کار بگیرد و این نیروی ارزشمند در جهت گره گشایی از زندگی مردم موثر واقع شود. دکتر رئیسی گفت: قطعا فقر و تبعیض برای ملت عزیز ما پسندیده نیست. مردم درحالی از فقر رنج می‌برند که می‌توان شرایطی ایجاد کرد که فقر در میان مردم وجود نداشته باشد.رئیس جمهور با سپاسگزاری از مردم برای لبیک گفتن به ندای مقام معظم رهبری برای کمک مومنانه و احسان همگانی، اظهار داشت: صمیمانه از همه عزیزان در نهادها و بخش‌های مختلف، به ویژه سپاه و نیروهای بسیج، روحانیون گرامی، خواهران و برادرانی که حقیقتا در مواجهه با این ویروس منحوس و آثار و تبعات آن به کادر درمانی و مردم، فقرا و مستضعفین کمک کردند قدردانی می‌کنم.دکتر رئیسی با بیان اینکه مساجد کانون این کمک‌ها و همدلی‌ها بوده اند، تصریح کرد: یکی از کارکردهای مسجد، علاوه بر عبادت، ایجاد رابطه خوب بین مردم است. عبادت رابطه با خداست که لازمه و زمینه آن رابطه خوب با مردم است. رابطه خوب با خدا اقتضا دارد که انسان برای رضای خدا، با مردم رابطه خوبی داشته باشد. آیت‌الله رئیسی با اشاره به گله برخی از مردم از اینکه سفر رئیس جمهور و برخی اعضای دولت به سیستان و بلوچستان بدون اعلام و آمادگی قبلی بوده و لذا مردم نتوانستند از ایشان استقبال کنند، گفت: بنده بنا دارم این سفرها به دور از هرگونه تشریفات باشد و به صورت کاملا کاری انجام شود تا بتوانیم به شکلی موثرتر و واقعی‌تر وضعیت بخش‌های مختلف کشور را از نزدیک مشاهده کرده و برای رفع مشکلات، تصمیمات کارآمدتری بگیریم. رئیس جمهور از اینکه به دلیل شرایط شیوع بیماری کرونا امکان دیدار حضوری و گفت وگوی رو در رو با عموم مردم در این سفرها فراهم نیست، از مردم سیستان و بلوچستان عذرخواهی کرد.
 تفویض اختیارات ویژه به استانداران مناطق کمتربرخوردار
رئیسی، رئیس جمهور صبح روز جمعه در دومین روز از سفر به سیستان و بلوچستان وارد شهرستان زابل شد و در بدو ورود به خاطر امکان پذیر نبودن دیدارهای مردمی به خاطر رعایت دستورالعمل های بهداشتی از مردم استان عذرخواهی کرد.رئیسی تاکیدکرد: بنده و آن دسته از اعضای دولت که در این سفر حضور دارند، تلاش می‌کنیم به میزانی که مشکلی از جهت اصول بهداشتی نداشته باشد در بخش‌های مختلف منطقه حضور یافته و از نزدیک در جریان مسائل قرار بگیریم. رئیس جمهور مشکل آب را یکی از دغدغه‌ها و مسائل مهم منطقه زابل دانست و افزود: قبل از اینکه به استان سفر کنیم، با همکاران دولت نشست‌هایی برای بررسی راهکارهای رفع این مشکل داشتیم. چند راهکار و پیشنهاد مطرح شده که قرار است وزیر نیرو با همکاری مسئولین محلی و استاندار، دست به کار شده و برای رفع دغدغه مردم در رابطه با آب گام‌های جدی برداشته شود. رئیسی در پاسخ به سوالی درباره اتصال چابهار به راه‌آهن سراسری اظهار داشت: این هم یکی از مباحثی است که در این سفر بررسی خواهد شد.رئیس جمهور در ادامه گفت: مقرر کرده‌ایم برای حل مشکلات استان‌های محروم، اختیارات و امتیازاتی به استاندار تفویض شود تا بتوان مشکلات این استان‌ها را با فوریت و سرعت بیشتری حل و فصل کرد و سیستان و بلوچستان جزو همین استان‌ها است.رئیسی در پاسخ به این سوال که در چابهار روز پرکاری داشتید، آیا دولت با همین شتاب می‌خواهد مشکلات مناطق کم‌برخوردار را رفع کند، اظهار داشت: ان‌شاءالله به این شتاب خواهیم افزود.

 الزام پایان کپرنشینی درسیستان و بلوچستان تا پایان سال
رئیس جمهور درادامه برنامه‌های سفر به سیستان و بلوچستان، شامگاه پنج شنبه درجمع نمایندگان اقشار، علما و نخبگان چابهار، مردم این منطقه را دین مدار، ولایتمدار و دارای فرهنگ و تمدن غنی خواند و با اشاره به موضوعات و مشکلات مطرح شده از سوی حاضران در این نشست، گفت: مسائل مطرح شده هم از سوی وزرا و هم در حوزه معاونت اجرایی ریاست جمهوری با حضور نمایندگانی از منطقه پیگیری خواهد شد و به شکل مفصل در شورای اداری استان مورد بررسی می گیرد. رئیس جمهور،افزود: بنا داریم هر آنچه در سفرهای استانی مطرح می شود، پیگیری شده و مردم از نتایج آن مطلع شوند. یکی از مسائلی که امروز برای ما بسیار ناراحت کننده بود، وضع کپرنشینان اطراف شهرستان بود که در جمع‌شان حضور یافتیم. باید سریعا اقدامی صورت بگیرد و حداکثر تا پایان سال وضعیت به شکلی سامان یابد.

رئیسی در ادامه با بیان اینکه سواحل مکران دروازه ورودی ایران به بسیاری از کشورهای دنیاست، تصریح کرد: سواحل مکران بسیار جایگاه حساس و مهمی دارد. باید ساز و کار و مرکزیت فعالی برای عمران و آبادی این منطقه وجود داشته باشد که مسئولیت این موضوع را به عهده بگیرد. رئیسی اظهار داشت: کار در این منطقه باید در یک زمان معینی به نتیجه برسد تا بهره‌گیری از این ثروت خدادادی و اقتصاد دریا، از فرصت‌های ایجاد اشتغال و رونق تولید در این منطقه به نحو احسن بهره برده شود.
رئیس جمهور در ادامه به موضوع درخواست تاسیس دانشگاه علوم پزشکی در منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: این موضوع جزو مواردی است که دردستور کار پیگیری‌های سفر قرار خواهد گرفت. آیت‌الله رئیسی از همه تلاش‌گران تامین امنیت منطقه از جمله نیروهای سپاه، بسیج، نیروی انتظامی، ارتش و مرزبانان گرامی در نیروهای دریایی، زمینی و هوایی قدردانی و تصریح کرد: همه مردم منطقه درایجاد امنیت این منطقه نقش‌آفرینی می‌کنند که صمیمانه از آنها سپاسگزاری می‌کنم. چابهار را به عنوان یک منطقه امن، برای سرمایه‌گذاری بسیار مناسب می دانیم و در جلسه شورای اداری استان درباره سرمایه‌گذاری ایرانیان عزیز داخل و خارج کشور در این منطقه مفصل بحث خواهیم کرد. رئیس جمهور با بیان اینکه سواحل مکران یکی از بهترین ظرفیت‌ها برای سرمایه‌گذاری است، خاطرنشان کرد: یکی از اولین اقدامات در این زمینه معرفی دقیق و کامل ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه مکران است. نگاه دولت به مکران به عنوان منطقه‌ای است که می‌تواند نقش سازنده‌ای در حوزه افزایش تولید و اشتغال به عنوان دو مسئله بسیار مهم کشور داشته باشد وسرمایه‌گذاری در مکران آینده بسیار روشن و خوبی دارد.

وحید عظیم‌نیا

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: