کد خبر: ۸۷۵۸۸۷
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۹
تعداد بازدید: ۴۵۶
برخی تحلیلگران، آن زمان که موشک‌باران پایگاه آمریکایی عین‌الاسد در واکنش به ترور سردار سلیمانی انجام شد، این عملیات را کوچک انگاشتند، اما رهبر معظم انقلاب روز موشک‌باران را یوم‌الله خواندند.

از قلب عین الاسد تا اقیانوس هندبه گزارش خبرداغ به نقل از روابط عمومی روزنامه رسالت، یک. برخی تحلیلگران، آن زمان که موشک‌باران پایگاه آمریکایی عین‌الاسد در واکنش به ترور سردار سلیمانی انجام شد، این عملیات را کوچک انگاشتند، اما رهبر معظم انقلاب روز موشک‌باران را یوم‌الله خواندند. هرچند بارها اعلام شد که انتقام اصلی بزرگ‌تر و فراتر از چنین اقداماتی است، اما خود این موشک‌باران نیز اقدامی بزرگ بود. بزرگ یا کوچک بودن یک عملیات، بیش از آن‌که به تعداد موشک‌های به‌کاررفته در آن یا تلفات ناشی از آن وابسته باشد، به نفس عمل و انگیزه‌های دولت‌های مهاجم و هدف بسته است. پس از سال‌ها، این اولین بار بود که یک کشور برای ایفای بخشی از حق خود، به‌صورت رسمی و علنی و از موضع قدرت، اهداف آمریکایی را به‌صورت مستقیم نشانه می‌گرفت و هیمنه آمریکا را در هم می‌شکست. همان زمان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که وقتی به من گفتند پایگاه آمریکایی موشک‌باران شده، با ناباوری پرسیدم مگر کسی به آمریکا هم حمله می‌کند؟ این یعنی نه آمریکا و نه سایر دولت‌ها و ملت‌ها، این انتظار را نداشته‌اند که دولتی، تهدید خود علیه آمریکا را عملی کند. تغییر معادلات جهانی قدرت به‌تدریج اتفاق می‌افتد و روز موشک‌باران عین‌الاسد، یوم‌الله لقب گرفت چراکه گام اول و نقطه عطفی در این مسیر شد و البته ادامه مسیر، همچنان مانده است.

بیشتر بخوانید: 

شرایط جنگی پاسخ ناکارآمدی نیست


دو. هرچند عمده واقعیت‌های منطقه‌ای و ژئوپلیتیکی به سود ایران است، اما شاید نیروهای مسلح پرتوان ما نیازی به استفاده از عمده این ویژگی‌ها نداشته باشند. تنگه هرمز که یکی از گلوگاه‌های انرژی دنیاست، در اشراف و اختیار مطلق فرزندان این ملت در نیروهای مسلح است، اما کشوری که برای مهار آمریکا، سیلی خود را مستقیما به‌صورت خود آمریکا نواخته است، شاید نیازی به بستن آبراه‌ها و بهره‌گیری از امکانات و فرصت‌هایی ازاین‌دست نداشته باشد. منافع آمریکا در برخی کشورهای واپس‌گرای منطقه و رژیم جعلی صهیونیستی نیز در تیررس ما هستند، اما مهم‌تر از همه، مقر یگان پنجم دریایی آمریکا در خلیج‌فارس است. البته همه گزینه‌های ایران روی میز است و بسته به منافع و صلاحدید خود از آن‌ها بهره خواهد جست.
سه. مقامات آمریکا از فرود آمدن موشک ایرانی در فاصله صد مایلی ناوشان در اقیانوس هند، آسمان‌وریسمان بافته‌اند و قیل‌وقال به راه انداخته‌اند. این دقیقا مقاومتی در برابر تغییر معادلات است. پرتاب موشک در یک رزمایش، آن‌هم به اهدافی در فاصله یک‌صد مایلی ناو آمریکا که تعجب ندارد، مگر همین سال گذشته موشک‌های ایرانی مستقیما به قلب پایگاه آمریکایی اصابت نکرد؟ دولت آمریکا که آن زمان جرئت پاسخ نیافت، این روزها سعی می‌کند با عجیب نمایی و بزرگ کردن یک رزمایش، فضای برخورد ایران و آمریکا را به‌پیش از حمله عین الاسد بازگرداند، اما زمان بازنخواهد گشت.

محسن پیرهادی/ عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: