به گزارش خبرداغ به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حاتم شاکرمی در دیداری که از طریق ویدئو کنفرانس با محمدحسن آل عبیدلی معاون روابط کار کشور قطر انجام شد ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست ، خواستار توسعه و تعمیق روابط دو کشور در حوزه های روابط کار، اشتغال، تامین اجتماعی و آموزش های فنی و حرفه ای شد.
وی ضمن استقبال از ملغی کردن نظام کفالت از سوی دولت قطر گفت : تلاش های شما در اصلاح نظام کفالت که با استقبال بین المللی روبرو شد اقدام ارزشمندی بوده و آثار مثبت و سازنده ای در بهبود مدیریت بازار کار دارد.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این که آماده تبادل تجربیات در زمینه آموزش و بازرسی کار از بنگاه های تولیدی ، صنعتی و خدماتی هستیم، تصریح کرد: امیدوارم در برنامه اقدام مشترک در زمینه رسیدگی به اختلافات کارگری، کارفرمایی، نظامهای مزدی و چگونگی تشکیل تشکلهای کارگری نیز از تجربیات دو کشور استفاده شود.
شاکرمی گفت: این برنامه اقدام مشترک زمینه تبادل تجربیات و همکاری های لازم را در حوزه های بازرسی کار، آموزش های بازرسی کار و تدوین استانداردهای نوین در زمینه بازرسی کار و روابط کار را مهیا خواهد کرد.
وی تصریح کرد: ما در حوزه روابط کار و مدیریت بازار کار، کشور قطر را جز کشورهای موفق منطقه میدانیم و امیدواریم در این زمینه همکاری های بیشتری داشته باشیم و زمینه تبادل نیروی کار ماهر و متخصص را با پوشش بیمه ای فراهم کنیم.
در ادامه این نشست ، محمدحسن العبیدلی معاون روابط کار کشور قطر ضمن تشکر از همکاری های دولت جمهوری اسلامی ایران گفت: این نشست همکاری های موثر آتی را به دنبال خواهد داشت و گامی برای استحکام و تقویت زمینه های همکاری های مشترک دو کشور در همه زمینه ها از جمله حوزه های روابط کار می باشد.
وی افزود: با توجه به تصویب چند قانون در این کشور از جمله لغو نظام کفالت و تصویب قانون حداقل دستمزد و قانون مجازات عدم پرداخت دستمزدها قوانین مربوط به ایمنی و بهداشت کار نیازمند هستیم از تجارب کشور ایران برای اجرای هر چه مطلوب تر این قوانین استفاده کنیم .
وی گفت: اجرای این قوانین نیز می تواند موجب صیانت از نیروهای متخصص و ماهر ایرانی در این کشور شود و در صدد هستیم که تعداد نیروهای ماهر و متخصص ایرانی را افزایش دهیم.
علی حسین شهریور مدیرکل امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز گفت : در سومین جلسه مشترک مقرر شد طرف ایرانی، پیشنویس همکاری مشترک را تدوین و برای بررسی به طرف قطری ارسال کند.
وی با تاکید بر این که باید گام های عملی برای همکاری فنی برداشته شود، تصریح کرد: ارتقاء سطح همکاریها،گسترش مناسبات دو جانبه در حوزه روابط کار، سیاستگذاری بازار کار و تبادل نیروی کار ماهر و متخصص، لزوم همکاری و حمایت بیشتر از مواضع یکدیگر در سازمان بینالمللی کار، تسهیل در صدور ویزای کار برای نیروی کار ماهر و متخصص جدید از جمله توافقات چهارمین کمیته مشترک است.