به گزارش خبرداغ به نقل از روزنامه اینترنتی فراز، «اقتصاد ایران از نظر بحران در شرایط ویژهای به سر میبرد. سرکشی تورم، افزایش جمعیت زیر خط فقر و نیز چالشهای حوزه ارزی، موجب شده اجرای سیاستهایی برای تامین حداقل نیازهای ضروری مردم، تنها چاره برای گذر از وضعیت فعلی باشد» .
این مطلب بخشی از اظهار نظر مرتضی افقه، عضو هیات علمی دانشگاه چمران اهواز است. افقه به « فراز» گفت: « به تازگی اعلتم شده که خط فقر در کشور، 10 میلیون تومان است. این در حالی است که اقتصاد ایران با ابر تورم مواجه شده ات و در این میان دست کم کارگران که 70 درصد از جامعه را تشکیل میدهند، زیر خط فقر قرار دارند».
افقه، اظهار داشت: «البته اجرای سیاستهایی از جمله جیره بندی و کوپن باید موقتی باشد. در بلند مدت این گونه راهبردها با شکست و تشدید بحران اقتصادی مواجه خواهد شد. از سوی دیگر شاهد هستیم با وجود آن که اقتصاد ایران سالهای تحریم و فشار داخلی و خارجی را تحمل میکند، اقدام مناسبی در این باره صورت نگرفته است، این اقدام میتواند حداقل تا زمانی که مطمئن باشیم نیازهای اساسی این جمعیت انبوه تامین میشود مثبت باشد».
به باور این آگاه اقتصادی:«آن چه به خصوص طی ماههای گذشته موجب پرتنش شدن اوضاع اقتصادی در کشور شد، وعده های بی سرانجام بود. وعده هایی که حتی پشتوانه سیاسی یا اقتصادی نیز نداشت. برای مثال تاثیر رفتار دولت در بازار سرمایه و وعدههایی که در خصوص معجزهگری سهام عدالت داده شد، گوشه ای از بحران این روزهای اقتصاد است».
و صحبتهای خود را این طور اداهمه داد: « بارها گفتهایم که بخشی از مشکلات اقتصادی ما ریشه دارد. واضح است، وقتی اقتصاد یک کشور مراوده ای با دنیا نداشته باشد، صادرات نکند و پولی برای واردات نداشته باشد، هم کسری بودجه اش تشدید میشود هم تعادل عرضه و تقاضای بازار بر هم میریزد، البته که دولت به این مساله واقف است، اما باید اقدامی موثر در جهت بهبود شرایط سیاست داخلی و خارجی اش انجام دهد».
او صحبتهای خود را این طور پایان داد: « در حال حاضر وضعیت به گونه ای پیش میرود که بازارها و همچنین خود دولت دچار سردرگمی شدهاند ف اظهار نظرها یک دست نیست. گویی که مسئولی ساز خود را می زند. طبیعی است که اگر این وعده به مرحله اجرا برسد به شکل مستقیم به نفع دولت خواهد بود و اگر به خوبی اجرا شود شاید بتواند بهصورت غیرمستقیم برای مردم پیامدهای مثبتی را به همراه داشته باشد».