کد خبر: ۸۶۱۸۴۹
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۶
تعداد بازدید: ۲۴۶
روحانی در نشست با مدیران ارشد رسانه‌های کشور:
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اولین دولتی هستیم که بعد از انقلاب در شرایط تحریم کارمان را شروع کردیم تقریبا تحریم‌ها از سال ۹۰ شروع شد و در ۹۲ ما در شرایط تحریم دولت را آغاز کردیم، شرایط اقتصادی و سیاسی برای همه شما روشن است.

اولین دولت بعد از انقلاب بودیم که در شرایط تحریم کارمان را آغاز کردیمبه گزارش خبرداغ به نقل از  ایلنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز سه‌شنبه در نشست با مدیران ارشد رسانه‌های کشور به مناسبت هفته دولت گفت: بسیار علاقه‌مند بودم در هفته دولت در این سبک در خدمت رسانه‌ها باشم، البته گاهی وقت‌ها با نماینده‌های شما برنامه داریم و در جلسه با نمایندگان مطبوعات، سوالات را مطرح می‌کنند امروز در سطح عالی و بالای رسانه‌ها در خدمتتان هستیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه هفت سال از عمر دولت‌های یازدهم و دوازدهم گذشته و کمتر از یک سال فرصت خدمت برای ما باقی مانده است، گفت: بسیار مهم است که ببینیم در طول هفت سال گذشته چه اقداماتی شده و دولت به معنی عام کلمه چه خدماتی کرده و دستگاه اجرایی چه اقداماتی را انجام داده و چگونه باید این خدمات را به مردم ارائه کنیم.

وی تاکید کرد: ارائه خدمت بدون مقایسه زمانی یا مقایسه با دولت‌های پیشین همچنین ضرورت تبیین شرایطی که ما در آن قرار گرفته ‌ایم، برای مردم کمی سخت و مشکل است.

رئیس دولت خاطرنشان کرد: اولین دولتی هستیم که بعد از انقلاب در شرایط تحریم کارمان را شروع کردیم تقریبا تحریم‌ها از سال ۹۰ شروع شد و در ۹۲ ما در شرایط تحریم دولت را آغاز کردیم، شرایط اقتصادی و سیاسی برای همه شما روشن است.

وی بیان کرد: در طول این هفت سال ما سال اول و دوم در شرایط تحریمی بودیم یعنی سال ۹۳ تا اواخر ۹۴ و بعد هم از سال ۹۷ در تحریم بسیار شدید و بی‌سابقه بودیم علاوه بر این که اواخر سال گذشته با موضوع کرونا مواجه شدیم.

روحانی تاکید کرد: هم شرایط را باید در نظر بگیریم هم خدمات را مقایسه کنیم با خدمت گذشتگان؛ قطعا یک جاهایی خدمات ما بیشتر و یک جاهایی کمتر بوده است و یه جاهای نقطه قوت داشتیم و یک جاهایی نقطه ضعف اما در عین حال هر موفقیتی داشتیم در سایه حضور و تلاش مردم و رهنمودهای مقام معظم بوده است.

وی ادامه داد: نکاتی در این هفت سال برای تاریخ کشور ما از لحاظ سیاسی و اقتصادی وجود دارد و می‌توانیم بگوییم شرایط استثنایی بوده است. به هر حال بعد از ۶۰ سال در این دولت صادرات غیرنفتی بر واردات پیشی گرفت و این روند از زمان دولت مرحوم مصدق تا امروز بی‌سابقه بوده است.

رئیس جمهور گفت: طی ۲۶ گذشته بی‌سابقه بوده است که ما ۲ سال تورم تک رقمی داشته باشیم، در سال‌های ۹۵ و ۹۶ تورم تک رقمی داشتیم. در سال ۹۵ بالاترین رشد اقتصادی را در جهان داشتیم که کم نظیر و بی‌نظیر است.

رییس دولت تدبیر و امید یادآورشد: تا پایان این دولت ۲ هزارمگاوات بر ظرفیت تولید برق کشور افزوده می‌شود که در دولت‌های قبلی بی سابقه است البته همه دولت‌ها خدماتی داشتند که می‌توانیم آنها را مقایسه کنیم.

وی با اشاره به اقدامات دولت در بخش آب اظهارداشت: تا پایان دولت بالای ۵۰ سد را افتتاح خواهیم کرد. این مقایسه‌ها کار خود رسانه است نه کار دولت، دولت عمل خود را انجام داده است، اما تبیین با رسانه‌هاست و نقد هم بر عهده رسانه‌ها است. شما کار را هم نقد و هم تببین می‌کنید اما اگر کار درست تبیین نشود، نقد بر واقعیت نمی‌نشیند.

روحانی ادامه داد: اول باید واقعیت را تبیین کنیم و خبر آن را درست به مردم ارائه کنیم. بعد بر روی آن واقعیت باید انتقاد و نقد دلسوزانه کنیم و راه حل را هم بگوییم.

وی اضافه کرد: در این فرصت باقی مانده مثل گذشته از نقد رسانه‌ها استقبال می کنیم و می‌دانیم اگر از روی دلسوزی ها نقد صورت بگیرد موجب تصحیح، کمال و بهبود امور خواهد شد.

رییس جمهور گفت: در هر دولتی و مقطعی اگر ما انتظارات مردم را بیش از حد بالا ببریم همیشه شکست خوردیم یعنی هر دولتی هر مقدار بتواند بالاترین خدمت را بکند اما اگر در نظر مردم انتظارات مردم را بالاتر ببریم ما شکست خوردیم.

روحانی یادآورشد: انتظارات باید در حد امکان پذیر جامعه و در حد واقعیت‌های جامعه باشد. منابع ما محدود است اگر انتظارات را بالاتر از منابع موجود ببریم همیشه شکست خورده و عقب ماندیم. در نتیجه فاصله بین انتظارات و واقعیت ها حاصل شده و باعث ایجاد یاس و سرخوردگی می‌شود. هرچه انتظارات را بالا ببریم نتیجه نهایی سرخوردگی مردم می شود. بنابراین بسیار مهم است که انتظارات را چگونه ما مطرح کنیم.

رییس‌جمهور با بیان اینکه مهم است که رسانه‌ها چگونه انتظارات را مطرح کنند، افزود: فرصت کرونا که دوران سختی برای مردم ما بوده وهست، یکی از فرصت‌هایی که برای مردم ما ایجاد کرد، هم‌نوایی و هم‌صدایی همه از جمله دولت و رسانه‌ها در مبارزه با این بلیه بود.

روحانی تصریح کرد: همصدایی به وجود آمده بین دولت و رسانه‌ها بعد از شیوع کرونا آثار خوبی می‌تواند داشته باشد و موجب وحدت و همدلی در جامعه شود.

وی به هدفگذاری دولت برای تحقق جهش تولید اشاره کرد و گفت: هدف مهم دشمن از سال ۹۷ این بود که با تحریم شدید موجب به‌هم‌ریختگی و بحران در جامعه و فروپاشی نظام به معنای واقعی کلمه شود.

رییس‌جمهور با بیان اینکه همه ما باید این واقعیت را برای مردم تبیین کنیم که دولت و ملت در برابر دشمن پیروز شدند، افزود: اجازه ندادیم بحران ایجاد شود و به سمت فروپاشی حرکت کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: البته به طور طبیعی، تحریم سختی‌ها و مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده اما در عین حال در دوران تحریم و کرونا ما امروز شاهد هستیم که در چهارماهه اول سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، هم صنعت، هم کشاورزی و هم در بخشی از خدمات نسبت به سال گذشته رشد داشتیم.

رییس جمهوری در ادامه این نشست به سوالات مدیران ارشد رسانه ها پاسخ داد.

روحانی در پاسخ سوالی درخصوص افزایش قدرت و توان دفاعی کشور و همچنین افزایش توان کشور در سایر حوزه‌ها، گفت: آنچه برای کشور مهم است قدرت است کشور باید توانمند و قدرتمند باشد و هم در بخش اقتصادی، سیاسی و دفاعی در همه زمینه ها باید توانمند باشد. وقتی می‌گوییم در محصولات کشاورزی از ۹۷ میلیون تن به ۱۳۰ میلیون تن رسیدیم عین قدرت است، یعنی کشور توانسته از لحاظ امنیت غذایی یک قدم بزرگ بردارد. یعنی در عرض هفت سال ۳۰ درصد نسبت به کل تاریخ کشور افزایش داشته ایم که این قدرت است.

وی اظهار داشت: وقتی که در بخش دفاع توانمندی دفاعی رفته بالا، ما در پدافند هوایی دفاعی باور ۳۷۳ را تولید کردیم که یک چیزی بالای اس ۳۰۰ است، این یعنی قدرت و توانمندی. وقتی ما ناوچه زیردریایی موشک کروز دریایی را هفته قبل رونمایی کردیم که هزار کیلومتر است این را مقایسه کنید با زمان جنگ یا یکسال پیش توانمندی ما در یکسال پیش در کروز دریایی البته ۳۰۰ کیلومتر شاید کمی بیش از یکسال بوده به هزار رسیده است یعنی همه توانمندی ها برای ما مهم است.

روحانی در ادامه گفت:‌یکی هم قدرت دیپلماسی است این که ما قادریم در سازمان ملل رو به روی آمریکا بایستیم و مقابله کنیم و موفقیت بدست آوریم. این ارائه قطع نامه علیه ایران آن هم درباره تحریم تسلیحاتی این‌ها ۴۲ سال تبلیغ کردند که ایران سلاحش به نفع کشورهای منطقه نیست، بیایند در سازمان ملل بخواهند این تحریم تسلیحاتی را ادامه دهند و فقط غیرخودشان یک رای داشته باشند این به معنای موفقیت و قدرت دیپلماسی ایران است.

وی تصریح کرد: در مذاکرات هسته ای هم ما یک موفقیت بدست آوردیم. علت این که اسرائیل، آمریکا و عربستان این همه دل نگران بودند و ترامپ را وادار کردند برجام را بشکند، آن است که بعد از برجام گشایش برای کشور ایجاد کرد که بسیار تاثیرگذار بود.

رییس جمهور با تاکید بر قدرت ملی کشور اظهارداشت: قدرت ملی یک بخش سیاست و سیاست داخلی و خارجی ماست و یک بخش اقتصادی و فرهنگی و قدرت دفاعی و نظامی است. این ها در کنار هم است. در قدرت علمی شما می‌بینید در فناوری پیشرفت ما در این هفت سال چقدر است آنچه مهم است و باعث افتخار است این است که روز به روز این قدرت ملی را بیشتر کنیم وقتی قدرت ملی بالا می رود بازدارندگی ما در برابر دشمنان بیشتر می‌شود.

رییس دولت تدبیر و امید در پاسخ به سوالی درباره وابستگی بودجه به نفت گفت: نکته مهم این است که ما کشور را به شرایطی برسانیم که به یک محصول وابسته نباشیم، محصولی که بتوانیم بگوییم هنوز ماده خام است. ما هم وابسته به تک محصول نفت بودیم هم نفت خام بود یعنی از چاه‌ها استخراج می کردیم و در اختیار می‌گذاشتیم.

روحانی افزود: آن چه برای ما مهم است ما نباید به تک محصول متکی باشیم یعنی اگر نفت است، چیزهای دیگر هم باشد. در کنار نفت پتروشیمی هم بتواند بروز و ظهور پیدا بکند. نکته دوم این است که آن محصول را خام نفروشیم. اگر تبدیل به فراورده شود چیزی نیست که حتما میخواهیم اگر نفت خام به بنزین و گازوییل تبدیل شود اینها را بفروشیم کار خوبی است و حتما ادامه می دهیم.

وی اظهار داشت: ما میعانات را به بنزین تبدیل می کنیم. نفت خام را به گازوییل و بنزین تبدیل می‌کنیم. ما کشوری هستیم که ۷ سال پیش هم در بنزین و هم گازوییل وارد کننده بودیم. کل محصول بنزین ما در روز حدود ۵۴ میلیون لیتر بود الان به ۱۰۸ میلیون لیتر رسیدیم و بالاتر از این هم تا پایان دولت می‌توانیم برسیم.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: در بنزین هم خودکفا شدیم و هم صادر می کنیم. در گازوییل وارد کننده بودیم الان سه سال است که گازوییل صادر م‌ کنیم. بنابراین مهم است که از نفت فاصله بگیریم ولی مقصود نفت خام است که از آن باید فاصله بگیریم.

روحانی تاکید کرد: در بودجه سال گذشته اتکای ما به نفت ۹.۹ بوده است یعنی اتکای ما به نفت در طول ۴۲ سال برای اولین بار تک رقمی شده است اگر تحریم نبود دیرتر به این نکته می‌رسیدیم ولی اگر هم تحریم نبود، مصوبه ای که برای صندوق توسعه ملی داریم که هر سال دو درصد دو درصد بالا می رود خود آن هم جلو ما را می‌گیرد یعنی ما صادر می‌کنیم ولی پول آن داخل صندوق توسعه ملی می‌رود.

وی تصریح کرد: ما باید از خام فروشی فاصله بگیریم و اتکا بودجه ما به نفت باید برداشته شود. الان اتکا چندانی نداریم یعنی ۹ درصد چیزی نیست امسال هم کمتر از سال گذشته شود بنابراین جزو برنامه های دولت این است که ما از خام فروشی و اتکا به نفت خام فاصله بگیریم.

رییس‌جمهور گفت: یک برنامه‌ای تدوین کردیم که به زودی نهایی و اعلام می‌کنیم که البته این برنامه چارچوب برای یک سال پایانی دولت است. برنامه پایانی دولت خودمان را اعلام می کنیم البته خود به خود با ساختار بودجه به مجلس می‌رود ولی برای امسال و سال آینده چارچوب خوبی است و نشان می دهد که دولت در این مسیر تلاش می‌کند.

روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه میراث دولت تدبیر و امید برای دولت‌های بعدی چیست،‌ اظهار کرد:‌ سه تا چهار نکته اساسی در دولت بوده که من فکر می کنم برای همیشه به یادگار خواهد ماند؛ نخست طرح بزرگ تحول سلامت بود که در کشور انجام شد. پیش از این طرح مردم بستری در بیمارستان ۳۷ درصد هزینه را از جیب خود پرداخت می کردند. با این طرح این رقم برای مردم شهری ۱۰ درصد و برای مردم روستا ۶ درصد است.

رییس جمهور ادامه داد: در طرح تحول سلامت، توانمندی بهداشتی ما از لحاظ تجهیزات، تخت و پزشک بیش از دو برابر شده که این توانمندی عظیم و بزرگی است و ان‌شا الله دولت بعد هم این طرح را ادامه دهد.

رییس دولت دوازدهم با بیان اینکه در اقتصاد و شرکت‌های دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال کار عظیمی انجام گرفته است، ‌ تصریح کرد: تعداد شرکت‌های دانش بنیان از ۵۵ به یک هزار و ۲۰۰ افزایش یافته که رشد ۹۵ برابری است که کار بسیار عظیم و بزرگی بود که انجام شد.

روحانی یادآورشد: زیرساخت عظیمی در آموزش مجازی برای عرصه علم و فناوری و سایر دانش‌ها ایجاد شده و این توانمندی در ۷ سال اخیر ۳۳ برابر شده است.

وی با تشریح اقدامات دولت در بخش نفت و گاز گفت: در پارس جنوبی در دولت‌های سابق ۱۰ فاز به ثمر رسید اما اکنون همه فازها را تمام کردیم که کار عظیم و بزرگی است.

رییس‌جمهور اظهارداشت: در عدالت روستایی به نظر من یک کار بزرگی انجام شد. همچنین در برق، ‌آب، ‌ گاز، ‌ راه ها، ‌ درمان و بهداشت، ‌آموزش و سایر موارد کار بزرگی انجام شد که با مقایسه متوجه خواهید شد که چه کار بزرگی انجام شده است و این کار باید همچنان ادامه پیدا کند.

روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در این ۷ سال از توانمندی بالایی نسبت به دوره‌های قبل برخوردار شد. این توانمندی همچنان باید سر جای خود باشد. زیرا برای نخستین بار در یک جمع اقتصادی و یک اتحادیه اقتصادی به نام اوراسیا وارد شدیم که سبب شد روابط نزدیک تری با دنیا برقرار کنیم. البته کشورهای متخاصم مانند آمریکا، اسرائیل و عربستان را کنار بگذاریم.

رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: اینکه در سازمان ملل می‌بینیم در جمع ۱۵ قدرت سیاسی و اقتصادی، ۱۳ کشور رای ممتنع یا رای منفی به سود ما می‌دهند نشان دهنده قدرت سیاسی جمهوری اسلامی است.

رییس‌جمهور به قدرت نظامی کشور اشاره کرد و گفت: در این دولت ما با ترویج تروریسم بین المللی بیش از همیشه مبارزه کردیم و پیروز شدیم. مبارزه با داعش کار ساده‌ای نبود، نام سردار شهید قاسم سلیمانی را گرامی می‌داریم. کاری که این بزرگمرد، نیروهای مسلح و دولت انجام دادند بسیار بزرگ بود. البته زمان مناسبی نیست که توضیح بدهم دولت چه اقداماتی انجام داده و چه باری بر دوش دولت بوده است.

رییس دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه نظام در این ۷ سال یک طرح توطئه آمیز بزرگ علیه امنیت منطقه را در هم شکسته است، ‌ تصریح کرد: داعش را درست کرده بودند برای ناامنی کل منطقه و دشمنان می‌خواستند زمینه را برای تصاحب سرزمین‌های نیل تا فرات برای رژیم صهیونیستی آماده کنند. ولی درهم شکستند و کار بزرگی در منطقه و مسائل امنیت منطقه صورت گرفت که همه اینها جایگاه خودش را دارد و رسانه‌ها باید بگویند که دولت چقدر در این راه موفق بوده است.

روحانی در پاسخ به این سوال که اگر به گذشته برمی گشتیم، ‌ چه کار می کردیم؟ گفت: خوب نظرات آدم‌ها متفاوت است و فرق می‌کند ولی به نظر من افتخارات خوبی را دولت توانسته در این ۷ سال داشته باشد و امیدواریم در یک سال پیش رو هم بر این افتخارات افزوده شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: