محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران میگویند: کووید-۱۹ یک بیماری تنفسی است که از فرد بیمار به فرد دیگری گسترش مییابد. این یک بیماری ناشی از غذا نیست و شواهد زیادی مبنی بر انتقال کروناویروس جدید از طریق غذا، ظروف غذا یا بستهبندی مواد غذایی وجود ندارد. در شرایط اپیدمی بیماری، به منظور ایمنی غذا پیشنهاد میشود بستهبندی سطحی ماده غذایی ترجیحا شسته، ضدعفونی و یا دور انداخته شود و قبل از خوردن غذا حداقل ۲۰ ثانیه دستها با آب و صابون شسته شوند.
به گزارش خبرداغ به نقل از ایسنا، محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی شواهد موجود به پرسشی درباره احتمال آلوده بودن مواد غذایی وارداتی به ویروس کرونا پاسخ دادهاند.
آنها میگویند: ویروس کرونا نمیتواند در غذا تکثیر شود. این ویروس برای تکثیر و زنده ماندن به یک حیوان زنده و یا یک میزبان انسانی نیاز دارد. همچنین میتواند روی سطوح یا اشیا مدتی زنده بماند. مطالعات نشان میدهد که ممکن است ماندگاری ویروس از چند ساعت تا چند روز طول بکشد که به سطح، دما و رطوبت محیط بستگی دارد. مرکز کنترل بیماریهای آمریکا میگوید اگر فرد پس از لمس یک سطح آلوده، چشم و دهان خود را لمس کند، میتواند مبتلا شود اما به نظر میرسد این مسیر منبع اصلی انتقال نباشد.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، مرکز کنترل بیماریها و سازمان غذا و دارو هنوز شواهدی که نشان دهد ویروس کرونا از طریق مواد غذایی و یا بستهبندی مواد غذایی قابل انتقال باشد، وجود ندارد.
اگر یک کارگر آشپزخانه یا پیشخدمت که بیمار و یا ناقل ویروس است، غذا را لمس کند ممکن است ویروس از طریق غذای تازه مانند گوشت و ماهی منتقل شود. اما رعایت دستورالعملهای تهیه مواد غذایی، خطر انتقال بیماری از غذای منجمد بسیار کم میشود. همچنین توصیه میشود میوه و سبزیجات تازه، قبل از مصرف زیر آب جاری شسته شوند و برای شستن مواد غذایی از صابون، ضدعفونیکننده یا مواد شوینده استفاده نشود.
سازمان غذا و دارو اشاره میکند که این ویروس همچنین قادر به زندگی بر روی بستهبندی مواد غذایی وارداتی نیست و صرفا برای مدت کوتاهی بر روی یک سطح زنده میماند. ولی برای ایمنی غذا پیشنهاد میشود که بستهبندی سطحی ماده غذایی ترجیحا شسته، ضدعفونی و یا دور انداخته شود و قبل از خوردن غذا، حداقل ۲۰ ثانیه دستها با آب و صابون شسته شوند.