کد خبر: ۸۵۹۲۴۳
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۳
تعداد بازدید: ۴۳۶
پناهیان گفت: سؤال ما این است که صحت این آمارهایی که از تلفات اعلام می‌شود چگونه است؟ گاهی عمداً بیشتر اعلام می‌شود و گاهی مصلحت عمومی ایجاب می‌کند.

پناهیان: در بیابان ها و حیاط مدرسه ها عزاداری کنیم / نمکی: با دکتر زالی جلسه برگزار کنید تا اگر به هر دلیلی با موجی از تلفات مواجه شدیم، بدانیم چگونه بحران‌ها را مدیریت کنیمجلسه هم‌اندیشی و هماهنگی مداحان و وعاظ کشور با وزیر بهداشت با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و تعدادی از خطبا و مداحان برجسته کشور در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.

به گزارش خبرداغ به نقل از  «انتخاب»، سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این جلسه با بیان اینکه همسویی و وفاق ملی تحت راهبری رهبر فرزانه انقلاب مهم‌ترین دستاورد این بحران است، گفت: ما برای این از شما عشاق‌الحسین (ع) استمداد طلبیدیم چرا که بگوییم کربلا را فراموش نکرده‌ایم و نخواهیم گذاشت عشاق‌الحسین بیمار شوند و در کنار هم به این متعهدیم. ما به دنیا باید بگوییم که شیعیان ایران چه زیبا پیام حسین (ع) را زنده کردند و در تاریخ ثبت کنیم که ما هم از عاشقان حضرت صیانت کردیم، هم الگوی خوبی به جهان ارائه دادیم و هم پیام حسین (ع) را زنده کردیم.

پناهیان: معاون وزیر می‌گوید من نگران اربعین‌ام؛ این خیلی دل‌نشین است

در ادامه حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان با ارائه این پیشنهاد که مجموعه وزارت بهداشت از مجالس عزاداری دفاع کند و ما هم از رعایت دستورات بهداشتی حمایت می‌کنیم، گفت: نباید زمینه را برای دوگانگی‌ها ایجاد بکنیم و باید مانع آن بشویم. اینکه یکی از معاونان وزیر می‌گوید من نگران اربعین هستم، خیلی دل‌نشین است. هرچقدر شما دغدغه عزاداری‌ها را داشته باشید بسیار مؤثر واقع می‌شود. ما در سبک عزاداری‌ها و سینه‌زنی‌ها هم باید ورود کنیم تا فاصله‌های اجتماعی رعایت شود. ما می‌توانیم از حیاط مدرسه‌ها و محوطه دانشگاه‌ها به‌خوبی استفاده کنیم که در تهران از این نوع بسیار داریم. اگر در فضاهای باز و بیابان‌ها هم عزاداری کنیم اتفاقاً بیشتر شبیه حضرت زینب (س) و اهل‌بیت علیهم‌السلام است و چه‌بسا که جلوه‌های بیشتری هم برای عزاداری وجود دارد.

وی ادامه داد: سؤال ما این است که صحت این آمارهایی که از تلفات اعلام می‌شود چگونه است؟ گاهی عمداً بیشتر اعلام می‌شود و گاهی مصلحت عمومی ایجاب می‌کند. اگر آمارها با بی‌توجهی درمانی زیاد شده باشد، بی‌اعتمادی ایجاد می‌کند و مردم حرف‌های ما را هم نمی‌پذیرند. سؤال دیگر ما درباره اشخاصی است که طب سنتی را ترویج می‌کنند که آیا به آنان می‌شود اعتماد کرد؟ ما اگر بدانیم دستگاه سلامت کشور آن را تائید کرده است، بسیار مؤثر است و حرف‌ها یکی می‌شود.

در ادامه جلسه با حضور معاونین وزارت بهداشت برقرار شد، حجت‌الاسلام مهدی طائب گفت: من اینطور فهمیدم که اگر کسی از ویروس ترسیده باشد آسیب‌پذیر می‌شود اما دین مقاومت را بالا می‌برد. ما عضوی از اقدامات شماییم برای همین مشخص کنید پیش‌بینی‌تان از آینده این بیماری چگونه است و ما با جلسات و هیئات مذهبی چگونه کارکنیم و به چه نتیجه‌ای برسیم؟

نمکی در پاسخ به سؤالات مطرح‌شده تصریح کرد: ما برای شب‌های قدر، پس از جلسه ویدئو اجلاس رهبری درنگ نکردیم و اقدامات را انجام دادیم که نتیجه خوبی هم گرفته شد. درباره محرم هم تردید ندارم که دل امام زمان را شاد خواهیم کرد و می‌دانیم که گریه بر سیدالشهداء (ع) باعث طراوت و فرح مؤمن می‌شود. ما روزهای سختی را در پیش داریم چراکه این ویروس یکی از پیچیده‌ترین موجوداتی است که از آغاز خلقت بشر، به عرصه پا گذاشته است. قدرت سرایت کرونا چند برابر شده و الآن جوان‌ترها بیشتر گرفتار می‌شوند. الآن حتی یک نفر با ماسک هم می‌تواند به‌وسیله دستگاه‌های تهویه بافاصله 70، 80 متری گرفتار شود.

نمکی: کنترل دسته‌های عزاداری ذهن ما را به خود مشغول کرده است

وزیر بهداشت ادامه داد: در عزاداری‌ها فقط باید پروتکل ها را رعایت کرد و ماسک بزنیم. راه افتادن دسته دو بدی دارد که فکر ما را به خود مشغول کرده؛ اول اینکه با هیچ قوه قهریه‌ای نمی‌توانیم فاصله‌ها را حفظ کنیم و دوم اینکه اساساً نمی‌توانیم و قبیح می‌دانیم اگر جلوی عزاداری مردم را بگیریم چون این شورش دل عاشق است. ما پیشنهادمان این است که در یک فضای تعریف‌شده‌ای و بین خانه‌ها با هر وسعت و گستردگی پرچم مشکی بدهیم و از خانه‌ها روضه پخش کنیم اما راه افتادن دسته و پیوستن افراد را که توانایی کنترل آن‌ها را نداریم چیزی است که ذهن ما را به خود مشغول کرده است.

عالی: شعاری برای مهار کرونا بسازید

حجت‌الاسلام مسعود عالی هم در ادامه جلسه تأکید کرد: خداوند ضامن دستگاه امام حسین (ع) است و این ویروس هم با دستگاه امام حسین مواجه می‌شود که خداوند به کنترل و نابودی آن کمک می‌کند. ما باید یک الگوی مشخص را برای فضای عزاداری، سینه‌زنی، زنجیرزنی که خود باعث فاصله می‌شود و پذیرائی‌ها ارائه دهیم و مانند اربعین سال گذشته که شعار حب‌الحسین یجمعنا سبب وحدت شد، یک شعار درست کنیم که هم علما و هم پزشکان از آن دفاع کنند.

سپس حجت‌الاسلام مهدوی با اشاره به اینکه ما تکلیف داریم در این راه شما را یاری کنیم همان‌طور که شما ما را یاری می‌کنید، گفت: ما برای خودمان متأسفانه بعضی از ابهامات در جامعه رفع نمی‌شود خود ما را هم متزلزل می‌کند. این جمع پتانسیل بالایی دارد و عرض می‌کنم به شما که توجیه قشر انقلابی و مذهبی را به این جمع بسپارید و خودتان ورود نکنید. این از احادیث ما آمده است که کسی که رعایت نمی‌کند و به دیگران آسیب می‌رساند، مسلمان نیست.

وزیر بهداشت در پاسخ به این مطالب خاطرنشان کرد: از رهبری شنیدم که فرمودند عزاداری را باشکوه برگزار کنید. تماس گرفتم که منظورشان از شکوه چیست؟ گفتند به معنای شلوغ کردن نیست. بروید طرحی نو دراندازید که هم آسیب به کسی نرسد و هم یاد کربلا و مصائبش بشود مثل‌ اینکه مثلا چیزی به مانند گروههای سرود در معابر راه بیندازید. پیشنهاد می‌کنیم کارگروهی از این جمع را حجت‌الاسلام قمی راه‌اندازی کنند که نمایندگان سازمان تبلیغات و وزارت بهداشت هم حضورداشته باشند و پروتکلی را تدوین کنند که برای از چیز کوچکی به رهبری مراجعه نکنیم.

سرلک: سخنان رئیس جمهور، تقابل با دین را بیشتر می‌کند

پس از آن حجت‌الاسلام علی سرلک گفت: متأسفانه در شرایطی قرار داریم که مرگ و بی آیندگی بر زندگی مردم سایه انداخته است برای همین باید به رویدادهای گسترده و ظرفیت عظیم مانند محرم عالمانه پرداخته شود. اینکه رئیس‌جمهور می‌گوید در هر شرایط حتی قرمز محرم را برگزار می‌کنیم، تقابل با دین را بیشتر می‌کند. ما باید یک فرم محتوایی را طراحی و پیاده کنیم که واقعاً بعد از محرم آمارها عوض شود و آن‌هایی را که مقابل امام حسین ایستاده‌اند و بریده‌اند را برگرداند. ما باید چشم‌اندازی را مدنظر قرار دهیم که چند سال بعد هم الگویی از خود به‌جای گذارد. بهتر است شعار هر خانه، یک هیئت مطرح شود و امسال خود مراجع و رهبری برای مردم روضه بخوانند.

در ادامه این جلسه که رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و معاون فرهنگی این سازمان حضور داشتند، حجت‌الاسلام احسان بی‌آزار تهرانی با ارائه پیشنهادی بحث سکون و قرار عزاداران مطرح کرد و ادامه داد: مکان‌های مسقف و یا محیط‌هایی را به جریان هیئت‌های شاخص داده شود. نشاط و فرح شیعه در غدیر است که نباید آن را فراموش کنیم و باید از الآن فکری بکنیم چراکه غدیر فراموش شد که محرم و صفر به وجود آمد. چرا باید عرفه تعطیل شود وقتی دکترین عاشورا همین دعای عرفه است.

سپس جمعی از مداحین اهل بیت (ع) به بیان نظرات خود پرداختند که در ابتدای آنها محسن عرب خالقی با انتقاد از صحبت‌هایی که در دولت و جاهای دیگر مطرح‌شده آنان را محرک احساسات جوانان دانسته و تصریح کرد: این اقدامات موجب درگیری‌هایی شود که این تازه اول آن است. عزاداری دهه اول محرم قطعاً با فرمایشات دستوری اجرا نمی‌شود. به نظر می‌آید که اگر مراجع تقلید به وسط بیایند جریان سازی اتفاق بیفتد. جریان‌هایی مثل جریان شیعه انگلیسی سبب تقابل دو جبهه دینی می‌شود.

احمد واعظی دیگر مداح بود که در خلال صحبت خود گفت: هیئت و دستگاه امام حسین (ع) همیشه و در همه عرصه پیش‌قدم و جلودار بوده است و ضامن محرم امسال هم خود ایشان و حضرت زهرا (س) خواهد بود. ما در سراسر کشور سنت‌های مختلفی در عزاداری داریم و به نظر می‌رسد اگر به‌جز بعضی اصل‌های کلی، بقیه را به مردم واگذار کنیم.

محمدحسین پویانفر هم تصریح کرد: بهتر است برای توضیح رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و تمهیدات دیگر برای برگزاری جلسات روضه، یک سری موشن‌گرافی درست شود.

طاهری: استفاده هیئات مذهبی از فضای باز به یک فرهنگ همگانی تبدیل شود

در ادامه محمدرضا طاهری خاطرنشان کرد: یکی از زیبایی‌های کربلا تعادل بین عقل و عشق است و نگرانی خیلی از علما و مادحین از قشری است که فقط عشق را لحاظ می‌کنند. پیشنهاد می‌کنم برای برگزاری مراسم محرم و صفر؛‌ استفاده از فضای باز بین هیئات مذهبی به یک فرهنگ همگانی تبدیل شود.

حجت‌الاسلام مصطفی جلالی، معاون فرهنگی و امور تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی هم یادآور شد: تیم وزارت بهداشت در اجرای مسائل شرعی کم نگذاشته و نمی‌گذارد اما برخی افراد سعی دارند با جریان الگوسازی که باید پیش از محرم شروع شود، مقابله کنند.

حجت الاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران به عنوان سخنران پایانی با تمجید از زحمات کادر وزارت بهداشت، گفت: دکتر نمکی هرجا که پای شرع وسط آمده کم نگذاشته است اما از طرفی باید به این موضوع هم توجه داشت که با احساسات، فطرت و غریضه نمی‌شود مقابله کرد.

وی افزود: فرهنگ عزاداری برای امام حسین هویت و فرهنگ غنی و ریشه‌دار ملت ما را شکل می‌دهد. همچنین مسئله غدیر را باید جدی گرفت و مراسم عید‌الله اکبر را هم باید با رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی برگزار کرد. بنابراین باید مراسم عزاداری فرهنگ جوانان را تعالی بخشند و بهداشت را هم به بهترین شکل رعایت کنند.

در پایان جلسه، سعید نمکی با جمع‌بندی نکات گفته شده، به نتیجه‌گیری در این جلسه پرداخته و گفت: در مرحله اول باید به احساسات مردم جواب دهیم و پس از آن بحث قرار و سکون، محوری‌ترین صحبت از حیث فنی است که اینجا مطرح شد.

وی خاطرنشان کرد: کنترل مراسم در مکان‌های محدود سخت است پس سکون و قرار را به عنوان اصل قرار دهیم. همچنین از طرف دولت تضمین می‌کنیم که فضاهای باز و بزرگ در اختیار هیئات مذهبی قرار گیرند و پیشنهاد می‌شود برای هماهنگی بیشتر همین جمع با دکتر زالی و ستاد شهر تهران هم جلساتی داشته باشند تا با ظرفیت‌ها آشنا شوند و اگر به هر دلیلی با موجی از تلفات مواجه شدیم، بدانیم چگونه بحران‌ها را مدیریت کنیم.

سعید نمکی گفت: باز هم پیشنهاد می‌شود برای عزاداری، به همه مردم پرچم مشکی و تربت بدهیم و نوحه و روضه را در کوچه و خیابان‌ها پخش کنیم. برای تشکیل کمیته و کارگروهی که همه چیز در آن باید مستند باشد، همه از جانب من وکیلند چون همه با هم همزبانیم و به آن وسیله ظرفیت‌ها سنجیده شود و با توجه به آنها خواسته‌ها مطرح شده تا اجرا شودند. تردید ندارم این محرم یکی از زیباترین و و پرجلوه‌ترین محرم‌ها خواهد بود. در پایان اگر به مدل خاصی از عزاداری در کمیته رسیدید، من از جانب دولت، پای آنچه سهم ماست تا آخر می‌ایستم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: