عضو کابینه دولت دوازدهم با اعلام این مطلب که سیاستگذاری تامین مسکن برای ۸۰۰ هزار نفر متقاضی واقعی در کشور در حال اجرایی و عملیاتی شدن است، اعلام کرد: با مصوبه دولت، موانع موجود بر سر راه اخذ مالیات از خانه های خالی برطرف میشود و سازمان امور مالیاتی میتواند نسبت به انجام آن اقدام کند.
به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه هجدهمین جلسه شورایعالی مسکن که با حضور معاونان وی در حوزههای بخش مسکن و فعالان بخش صنعت ساخت و ساز، سازمان نظاممهندسی ساختمان کشور و بانک مسکن برگزار شد، گفت: هجدهمین جلسه شورایعالی مسکن با حضور اتحادیهها، انجمنها و فعالان بخش ساختوساز و کسانیکه در تولید و عرضه مسکن نقش دارند اعم از تولیدکنندگان مصالح ساختمانی، برقی و مکانیکی در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
وزیر راه و شهرسازی هدف از تشکیل این جلسات را با حضور فعالان و دست اندرکاران صنعت ساخت و ساز، هماهنگی و هماندیشی همگانی برای تولید مسکن و اجرای برنامهها و سیاستهای تدوین شده در حوزه مسکن عنوان کرد و افزود: شناسایی دقیق برنامهها، اجرای آنها و رفع موانع بر سر راه اجرای برنامهها در سال ۹۹ از اهداف برگزاری جلسات شورایعالی مسکن است.
اسلامی با اشاره به اینکه شورای راهبری جهش تولید مسکن به شکل ماهیانه برگزار میشود، تصریح کرد: پتانسیلها و ظرفیتهای گوناگون و انگیزههای فراوانی برای تولید مسکن در کشور وجود دارد. در حال حاضر، متقاضیان واقعی مسکن در طرح اقدام ملی مسکن شناسایی شدهاند. از حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفری که در طرح اقدام ملی مسکن به شکل پیامکی و اینترنتی ثبتنام کردند، حدود ۸۰۰ هزار نفر متقاضی واقعی وجود دارد.
عضو کابینه دولت دوازدهم توضیح داد: در شهرهای گوناگون، متقاضیان واقعی شناسایی و اراضی موردنیاز به اجرای طرح اقدام ملی مسکن تخصیص یافته و برخی از پروژه های این طرح در حال انجام است.
وی از اجرای پروژههای بزرگتر با هماهنگی سازندگان و نقشآفرینان این طرح خبر داد و گفت: امید است با تشکیل این جلسات، همفکری و هم اندیشی، سرعت بیشتری در اجرای پروژه ها اعمال شود و باقیمانده طرحهایی که آغاز شدهاند به اتمام رسیده و پروژههایی که هنوز آغاز نشدهاند، آغاز شوند.
اسلامی بر پایدار سازی جریان تولید مسکن و نهضت خانهسازی در کشور تاکید کرد و افزود: در ستاد ملی کرونا رییس جمهوری تاکید کردند تا تخفیفهایی برای تولید مسکن اعمال شود تا جذابیت ساخت و ساز و حضور در عرصه ساخت و ساز مسکن افزایش پیدا کند و از این طریق بتوانیم تولید و اشتغال بیشتری را در حوزه مسکن شاهد باشیم.
عضو کابینه دولت دوازدهم در خصوص اجراییشدن و بهرهبرداری از واحدهای مسکونی کارمندان دولت، موضوع تفاهمنامه وزارت راه وشهرسازی با وزارتخانههای دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، کار و تعاون و رفاه اجتماعی، آموزش و پرورش و وزارت صمت، اعلام کرد: احداث بخشی از واحدهای مسکونی مربوط به ۱۰۰ هزار واحد نیروهای مسلح آغاز شده است. بیش از ۱۴۵۰۰ واحد مسکونی مسکن فرهنگیان نیز در همکاری با وزارت آموزش و پرورش نیز کلنگ زنی شد. در خصوص تفاهم با وزارت کار و تعاون و رفاه اجتماعی نیز منتظر هستیم تا هماهنگی نهایی برای فهرست متقاضیان با وزارت راه و شهرسازی انجام شود و بتوانیم با اراضی که از سوی وزارت راه و شهرسازی برای آنها پیش بینی شده است و همکاری سازندگانی که خود آن وزارتخانه تعیین می کند، کلنگ آغاز واحدهای مسکونی تفاهم شده با آنها را به زمین بزنیم.
اسلامی در خصوص سامانه جامع املاک و اسکان نیز گفت: این سامانه رونمایی شده است و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دارد. سازمان امور مالیاتی باید اطلاعات مربوط را در این سامانه وارد کنند. پیشتر اعلام می شد که در قانون ایجاد این سامانه به سازمان امور مالیاتی واگذار نشده است. به همین دلیل وزارت راه و شهرسازی بر مبنای قانون، اقدام به راه اندازی این سامانه کرد و هفته گذشته نیز کمیسیون اقتصادی دولت مصوبه بهره برداری از این سامانه و اخذ مالیات از خانه های خالی را توسط سازمان امور مالیاتی تصویب کرد.
وی اظهار امیدواری کرد تا با تصویب آن در دولت، مانع بر سر راه سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات از خانه های برداشته شده و دیگر اقداماتی که سازمان امور مالیاتی در خصوص املاک و اسکان باید داشته باشد، انجام شود.
اسلامی تصریح کرد: آنچه در قانون تصویب شده این است که مازاد بر نیاز هر نفر، واحدهای مسکونی مشمول مالیات میشود و سازمان امور مالیاتی از طریق این سامانه میتواند آنها را شناسایی و مبادرت به اخذ مالیات، کند.
وی تصریح کرد: با مصوبه دولت موانع موجود بر سر راه اخذ مالیات از خانههای خالی برطرف میشود.