به گزارش خبرداغ ، هوای کثیف خطر ابتلا به مشکلات تنفسی را افزایش میدهد که میتواند برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا کشنده باشد. یک بررسی جدید که توسط پژوهشگران ایالات متحده انجام شده است، نشان میدهد که حتی افزایش ناچیز میزان آلودگی ذرات آلاینده در هوا میتواند باعث افزایش ۱۵ درصدی میزان مرگ و میر ناشی از بیماری عالم گیر کرونا شود. این تحقیق که در ایالات متحده انجام شده است محاسبه کرده که هوای تمیزتر در شهرهای شلوغی مانند منهتن در سالهای گذشته موفق شده است جان صدها نفر را از مرگ نجات دهد.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، با توجه به تفاوتهای زیاد در سطح هوای آلوده در سراسر کشور، تحقیقات نشان میدهد که افراد در مناطق آلوده به مراتب بیشتر از افرادی که در مناطق تمیزتر زندگی میکنند بر اثر ابتلا به کرونا ویروس میمیرند. دانشمندان گفتند که هوای کثیف از قبل خطر ابتلا به سندرم حاد تنفسی حاد را افزایش میدهد که بسیار مهلک است و دلیل مرگ و میر ناشی از کرونا نیز مشکلات تنفسی و قلبی است.
گزارشی جداگانه از دانشمندان در ایتالیا نیز خاطرنشان میکند که آمار بالای مرگ و میر در شمال کشور ایتالیا با بیشترین میزان آلودگی هوا ارتباط دارد. دانشمندان گفتند که یافتههای آنها میتواند مورد استفاده قرار گیرد تا مناطقی که آلودگی هوای زیادی دارند، اقدامات احتیاطی اضافی را برای کند کردن شیوع ویروس و به کارگیری منابع اضافی برای مقابله با شیوع آن انجام دهند. آلودگی هوا در حال حاضر به دلیل قرنطینه گسترده کاهش یافته است، اما دانشمندان میگویند اطمینان از هوای پاک در آینده میتواند به کاهش مرگ و میر Covid-۱۹ کمک کند.
تحقیق دیگری که توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی هاروارد در بوستون انجام شد به بررسی آلودگی هوا و مرگ و میر Covid-۱۹ تا ۴ آوریل در ۳۰۰۰ ایالت آمریکا پرداخته است که ۹۸ ٪ از جمعیت را شامل میشود. این تیم نتیجه گرفتند که افزایش ۱ میکروگرم بر متر مکعب در (PM۲.۵ ذرات) با افزایش ۱۵ ٪ در میزان مرگ Covid-۱۹ همراه است.
از مدتها پیش پژوهشگران میدانستند که قرار گرفتن در معرض آلودگی ذرات میتواند روی کاهش عمر موثر باشد، اما بررسیهای جدید نشان میدهد که این افزایش آلودگی با افزایش ۲۰ برابری مرگ و میر Covid-۱۹ همراه است. نتایج از نظر آماری معنی دار و قوی است. در این تحقیق عوامل مختلفی از جمله میزان فقر، سیگار کشیدن، چاقی و تعداد تستهای Covid-۱۹ و تختخوابهای بیمارستانی نیز در نظر گرفته شده است.
راشل هلنی، یکی از اعضای ارشد تیم بررسی در هاروارد گفت: «تحقیق قبلی ما نشان میداد که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا به طور چشمگیری خطر مرگ ناشی از سارس در سال ۲۰۰۳ را افزایش میداد؛ بنابراین ما فکر میکنیم نتایج ما در اینجا با آن یافتهها مطابقت دارد. شیائو وو، یکی از اعضای دیگر تیم پژوهش، گفت: «این اطلاعات میتواند با تشویق جمعیت [در معرض آلودگی زیاد]به اقدامات احتیاطی اضافی و تخصیص منابع اضافی برای کاهش خطر پیامدهای ناشی از Covid-۱۹ کمک کند. این احتمال وجود دارد که Covid-۱۹ برای مدتی طولانی بخشی از زندگی ما باشد، علی رغم امید ما به تولید واکسن یا معالجه ما باید اقدامات دیگری را برای محافظت از خود در معرض آلودگی در نظر بگیریم تا تلفات Covid-۱۹ را کاهش دهیم.»
نویسندگان این پژوهش گفتند که این نتایج بر لزوم اجرای مقررات در مورد آلودگی هوا تأکید میکند و عدم انجام این کار میتواند به طور بالقوه شمار تلفات Covid-۱۹ را افزایش دهد. آنها خاطرنشان کردند که آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا اجرای قوانین زیست محیطی را در ۲۶ مارس متوقف کرد.
پروفسور جاناتان گریگ، از دانشگاه کویین مری لندن، گفت که این مطالعه از نظر روش شناختی صحیح و محتمل است، اما داری برخی محدودیتها است، به عنوان مثال، عوامل مهمی مانند استعمال سیگار در سطح فردی اندازه گیری نشده است. وی گفت: «بدیهی است، ما فوراً به مطالعات بیشتری احتیاج داریم، زیرا پس از کم شدن شت قرنطینهها آلودگی هوا میتواند ما را به عقب برگرداند.»
ایالات متحده پس از ایتالیا و اسپانیا، سومین میزان مرگ و میر تا به امروز را به خود اختصاص داده است. تیم مطالعه دوم با تمرکز بر جامعه ایتالیا، که در مجله آلودگی محیط زیست منتشر شده است مینویسد: «نتیجه میگیریم که میزان بالای آلودگی در شمال ایتالیا باید به عنوان یک عامل اضافی موثر در سطح بالای مرگ و میر ثبت شده در آن منطقه در نظر گرفته شود.»
این مقاله اشاره کرد که بخشهای شمالی ایتالیا که یکی از آلودهترین مناطق اروپا بود نیز مرگ و میر بالایی را ثبت کرده است. دانشمندان پزشکی در اواسط ماه مارس هشدار دادند که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا میتواند Covid-۱۹ را بدتر کند. تحقیقات اولیه روی Covid-۱۹ حاکی از آن بود که ضعف ریههای افراد سیگاری و افراد سیگاری سابق (که اخیرا ترک کرده اند) نیز میتواند آنها را مستعد ابتلا به ویروس کند. در حالی که قرنطینه باعث شده است که آلودگی هوا به طرز چشمگیری سقوط کند، یک بررسی جامع جهانی منتشر شده در سال ۲۰۱۹ نشان داد که در طولانی مدت آلودگی هوا ممکن است به هر ارگان و تقریباً هر سلول در بدن انسان آسیب برساند.