کد خبر: ۸۱۴۵۱۲
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۱
تعداد بازدید: ۴۸۱
بازار ارز و سکه در خردادماه روند کاهشی را در پیش گرفته است؛ در ادامه این روند کاهشی، دیروز در مقطعی قیمت دلار تا ابتدای محدوده ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومانی عقب‌نشینی کرد و بهای سکه نیز تا محدوده ۴ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان عقبگرد کرد.
دلار و سکه به پایین‌ترین نرخ دو ماه اخیر رسیدندبه گزارش خبرداغ به نقل از دنیای اقتصاد: بازار ارز و سکه در خردادماه روند کاهشی را در پیش گرفته است؛ در ادامه این روند کاهشی، دیروز در مقطعی قیمت دلار تا ابتدای محدوده ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومانی عقب‌نشینی کرد و بهای سکه نیز تا محدوده ۴ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان عقبگرد کرد.

با این حال، پس از برخورد به نقاط یاد شده، هر دو دارایی تغییر مسیر دادند و در نهایت، حدود ساعت ۴ بعدازظهر دیروز قیمت شاخص ارزی روی عدد ۱۳ هزار و ۵۹۰ تومان قرار گرفت و سکه تمام بهار آزادی نیز تا قیمت ۴میلیون و ۶۱۰ هزار تومان بالا آمد.


این موضوع نشان‌دهنده کاهش ۱۱۰ تومانی دلار و افت ۵۰ هزار تومانی قیمت سکه بود. افت دیروز، دلار را به کف قیمتی ۵۲ روزه برد و سکه نیز کمترین قیمت خود در سال ۹۸ را تجربه کرد. آخرین بار فلز گرانبهای داخلی در تاریخ ۲۷ اسفندماه در سطح قیمتی پایین‌تری قرار گرفته بود. البته فعالان عنوان کردند پس از ساعت ۴ بعد از ظهر قیمت‌های بالاتری برای دلار و سکه به ثبت رسید.

روز گذشته برای بسیاری از معامله‌گران، ثبت کف ۵۰ روزه در بازار نبود، بلکه برگشت قیمتی از مرز ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومانی و متضرر شدن خالی فروشان ارزی بود. در واقع خالی فروشان ارزی که از طریق فروش‌های بدون پشتوانه و روندهای کاهشی کسب سود می‌کنند، دیروز با برگشت قیمتی دلار ناچار شدند تعهدات خود را با قیمت‌های بالاتری پرداخت کنند. به‌عنوان مثال، یک خالی فروش که دلار را با قیمت ۱۳ هزار و ۴۰۰ تومان فروخته است، وقتی با بازگشت قیمت دلار تا سطح ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومانی مواجه می‌شود، به ازای هر دلار با ضرر ۲۰۰ تومانی مواجه شده است.


سکه تمام بهار‌آزادی تا محدوده ۴ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان عقب‌نشینی کرد، ولی از اواسط روز توانست با افزایش خریدها خود را به کانال ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی بازگرداند. به گفته فعالان، عامل اصلی بازگشت قیمت سکه، افزایش سریع قیمت دلار بود. در واقع دیروز سکه از سوی اونس جهانی حمایت چندانی نشد و در نتیجه می‌توان افزایش قیمت آن از اواسط روز را تنها به‌دلیل تحریک قیمت دلار دانست.

آنچه برای معامله‌گران غافلگیرکننده بود، این بود که با کاهش قیمت دلار در بازار آزاد به محدوده ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومانی، صرافی‌های بانکی دیگر قیمت فروش دلار خود را پایین نیاوردند. این موضوع از نظر برخی فعالان نشان‌دهنده آن بود که بازارساز این سطح قیمتی را به‌عنوان کف موقت قیمت دلار در نظر گرفته است. در واقع دیروز بازارساز برخلاف انتظار شماری از معامله‌گران از کاهش نرخ ارز تحت هرشرایطی حمایت نکرد؛ چراکه تصور می‌کرد، ممکن است با حمله سفته‌بازان در قیمت‌های پایین‌تر مواجه شود.

در این میان، عوامل دیگری نیز جز نوع قیمت‌گذاری بازار در بازگشت قیمتی دلار نقش داشتند. یکی از مهم‌ترین متغیرها رشد نرخ حواله درهم بود. دیروز نرخ حواله درهم در ابتدای روز به زیر مرز ۳ هزار و ۷۰۰ تومانی رفت ولی در اواخر روز توانست خود را تا سطح ۳ هزار و ۷۴۰ تومان بالا بیاورد. عامل دیگر افزایشی بازار ارز داخلی، تقویت ارزش دلار در بازار کشور همسایه یعنی هرات افغانستان بود. به گفته شماری از فعالان، زمانی که معامله‌گران هرات خریدار شدند، بازیگران ارزی داخلی نیز موقعیت خرید را برای خود تعیین کردند.

دلار و سکه به پایین‌ترین نرخ دو ماه اخیر رسیدند

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: