دو روز مانده به مراسم چهارشنبهسوری سروصداهای سطح شهر کمتر است و کمتر صدای بمبهای دستساز و نارنجک به گوش میرسد. صداهایی که بسیاری از مردم خواهان هرچه کمتر شدن آنها از سویی و از سوی دیگر برگزاری مراسم اصیل برای این جشن هستند. تا به رسم قدما با روشن کردن آتش در کوی و برزن و گذشتن از آن با دلی شاد و البته با سلامت سال جدید را شروع کنند. امسال با وجود آنکه دو روز بیشتر به برگزاری این مراسم نمانده، اما کم شدن تعداد فروشندگان مواد محترقه و سروصدا در شهر توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
نکتهای که حمیدرضا گودرزی، معاون امنیتی و انتظامی استانداری تهران در گفتوگو با «شهروند» آن را تایید کرده و میگوید در جلسه هفته گذشته شورای تامین استان دراینباره صحبت شده و نیروی انتظامی از اقداماتش گفته است: «بر اساس گفته نیروی انتظامی مواد محترقه غیراستاندارد بسیار سنگینی از سطح شهر کشف شده و همین عاملی بوده که تاکنون، هم شاهد حوادث کمتری باشیم و هم تلفات کمتر باشد.» آنطور که گودرزی میگوید نیروی انتظامی در محدوده غرب، شرق و ری و شمیرانات امسال تدابیر گستردهای داشته تا میزان تلفات و خسارات این روز کاهش پیدا کند.
این درحالی است که از سال گذشته تاکنون شاهد کاهش چشمگیری بودهایم: «امسال به خاطر تلاش رسانههای مختلف و آموزش آنها و از سوی دیگر آشنایی مردم با تبعات این موضوع شاهد کاهش میزان خسارات بودهایم و اوضاع به نسبت سالهای گذشته بسیار بهتر شده است.» او میگوید تلاش سازمانهای مختلف بر این است تا مردم روز خوبی را بگذرانند و مردم هم باید همسو با نیروی انتظامی و سازمانهای مختلف برای کاهش تلفات و خسارات تلاش کنند.
ابتدای اسفند ماه هم در تلاشی برای برگشتن به رسم دیرینه چهارشنبهسوری توسط شبکه سمنهای میراثی استان تهران انجام گرفت. آنها در نامهای به شورای شهر پیشنهاداتی برای ساماندهی جشن «چهارشنبهسوری» مطرح کردند: «در یکی دو دهه اخیر تلاش برای سرکوب و جلوگیری از برپایی این جشن، بهویژه به دست نیروهای غیررسمی سبب شده جنبه خانوادگی و محلهای آن از میان رفته و جوانان و نوجوانان برپاکننده آن بیشتر به ترقهها و بمبهای صدازایی که عموما غیراستاندارد هستند و در دورهای نیز دستساز بودهاند، روی آورند که افزون بر پریشانی در برپایی این جشن و ایجاد سروصداهای دهشتناک به آسیبدیدن شماری از آن برپاکنندگان هم، از قِبَل انفجار بمبهای یادشده، بینجامد.»
بر این اساس آنها خواستند تا شورای شهر، نیروی انتظامی و سایر ارگانها با کمک یکدیگر تلاش کنند تا این جشن به رسم خانوادگی و محلهای خود برگردد و به این ترتیب وسایل آتشافروزی استاندارد در سرای محلات ارایه شود، همچنین مدیر محلات ۳۵۴ گانه تهران ماموریت یابند که هر کدام در محله یک، دو یا سه مکان مناسب برای گردهمآمدن مردم محله مشخص کنند و با اطلاعرسانیهایی این موضوع را به آگاهی مردم محله برسانند و از یاری معتمدان، بزرگان و فعالان محله برای مدیریت برنامه بهره ببرند و با یاری و پشتیبانی خدمات شهرداری، هیزم و بوتههایی را که برای این کار گردآورده شده است به محل آورده و برابر سنت، در سه یا هفت جایگاه قرار دهند. پیشنهاداتی که هنوز از پذیرفتهشدن آنها اطلاعی در دست نیست و باید دید در این روز شورای محلات و سایر ارگانها چطور عمل خواهند کرد.