علی بهره مند، رییس اتحادیه صنف قنادان با اعلام این مطلب افزود: علاوه بر کاهش میزان فروش،شاهد افزایش هزینه مواد اولیه نیز هستیم اما با این وجود هیچ کدام از همکاران ما، افزایش قیمت را به صلاح نمی دانند زیرا مردم توان خرید ندارند.
وی با تاکید بر اینکه درسراسر کشور ۳۵هزار واحد قنادی در حال فعالیت است، گفت:امسال قنادی ها فروش محصولات را با سود بسیار کم و در حد ۱۵درصد انجام دادند که در هفتههای گذشته و با افزایش قیمتها(شکر،روغن، آرد و …) حاشیه سود این صنف بسیار کمتر هم شده است.
وی با تاکید بر اینکه کاهش فروش، کاهش درآمد و در نتیجه کاهش سود سبب شده است تعداد تقاضا برای تغییر کاربری واحدهای قنادی بیشتر از سالهای گذشته باشد، ادامه داد: در یازده ماه گذشته بین ۴۰تا۵۰ واحد صنفی قنادی بسته شده و یا تغییر کاربری داده اند که این رقم از سالهای گذشته بیشتر است.
وی در خصوص تاثیر افزایش نرخ ارز بر فعالیت واحدهای قنادی گفت:۱۸۰ قلم جنس مصرفی در صنف قنادان مصرف می شود که حدود ۷۰ درصد این اجناس وارداتی هستند بنابراین نوسانات نرخ ارز سبب شده تا قیمت مواد اولیه در یازده ماه گذشته به طرز چشمگیری بالا رود. این مواد شامل شکلات، پودر کاکائو، وانیل و … میشود.
کشورهایی که این مواد را به ایران صادر می کنند : پودر کاکائو از هلند، اسپانیا، برزیل، ترکیه و …؛روغن مخصوص و مورد نیاز قنادی از مالزی و سنگاپور ؛ پودر نارگیل از سریلانکا، اندونزی و هند ؛ کنجد از پاکستان و هند ؛ ژلاتین از ژاپن و چین و ... .