کد خبر: ۷۸۷۳۶۷
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۰
تعداد بازدید: ۵۸۶۰
گیاه قهوه چه شکلی است؟ چند گونه از آن وجود دارد؟ و گل ها و گیلاس های آن بر نوشیدنی ای که هر روز مصرف می کنیم، چه تأثیری دارد؟ به خواندن ادامه دهید تا متوجه شوید.
به گزارش خبرداغ ،   گیاه قهوه چیست؟هنگامی‌که لاته یا آن قهوه فیلتر شده خوشمزه را می‌نوشیم احتمالاً فراموش می‌کنیم که نوشیدنی‌های مورد علاقه ما از یک گیاه می‌آید. در حالی که میلیون‌ها درخت قهوه در سراسر جهان رشد می‌کند، میوه آنها در طول روز به ما انرژی می‌بخشد.

     تاریخچه کوتاهی از قهوه

وقتی کلمه "قهوه” را می‌شنوید چه کشوری به ذهنتان خطور می‌کند؟ کلمبیا، برزیل، اندونزی؟ در واقع، گیاه قهوه از اتیوپی می‌آید.

در طول قرن‌ها، قهوه در سراسر آفریقا و خاورمیانه و از آنجا در سراسر جهان پخش شده است. چندین داستان درباره چگونگی این وجود دارد از اشخاص مهمی‌که هنگام خروج از یمن به اروپا به صورت پنهانی دانه‌ها را برده و پرورش داده اند. آنچه غیر قابل انکار نظر می‌رسد این است که امپراتوری‌ها نقش مهمی‌ایفا کرده اند.

برگردیم به امروز. قهوه بخشی جدایی ناپذیر از اقتصادهای آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین است. کشورهای غیر تولید کننده نیز هر روزه در تفت دادن و مصرف مقادیر وسیع  قهوه هر روز رشد می‌کنند.

اما واقعاً این نوشیدنی چیست؟ از چه چیزی ساخته شده است؟

 

بهترین دانه‌های قهوه دنیا

بهترین دانه‌های قهوه عربیکا در دنیا بر حسب کشور به هیچ وجه مشخص نیستند زیرا بزرگترین عامل تعیین این موضوع‌ ترجیح شخصی است. به عنوان مثال برخی از مردم ممکن است اسیدیته انگور مانند یا میوه‌ای قهوه کنیایی را به تعادل کلاسیک قهوه کلمبیایی‌ترجیح دهند.

 گیاه قهوه چه شکلی است؟

نام "دانه قهوه” تنها یک دروغ است: قهوه یک هسته است. شما (به طور معمول) دو عدد از این هسته‌ها را درون هر میوه گیلاس­مانند گیاه قهوه پیدا خواهید کرد.

گیاه قهوه نیز می‌تواند به عنوان یک درخت طبقه بندی شود، زیرا توانایی رشد تا حدود ۹ متر دارد. اما در مزارع قهوه، آن را کوتاه می‌کنند تا برداشت آسان تر شود. در نتیجه، اغلب مانند یک بوته به نظر می‌رسد.

  • شاخه‌ها و برگ‌ها

از تنه اصلی گیاه قهوه، شاخه‌های افقی اولیه، ثانویه و ثالثیه را مشاهده خواهید کرد. از این شاخه‌ها، برگ‌های مومی‌سبز تیره به صورت دوتایی رشد می‌کند.

ریکاردو آلوارز، یک برزشناس در Finca Los Tres Potros در السالوادور، به من می‌گوید: "برگ برای گیاه، چیزی اساسی است زیرا فتوسنتز در برگ اتفاق می‌افتد.” به بیان دیگر، نبود برگ به معنای نبود انرژیست. و بدون انرژی، گیاهان هرگز قادر به ثمر دادن گیلاس‌های خوشمزه ای نیستند که حاوی دانه‌های قهوه ما باشند.

  • گلها

هنگامی‌که گیاه قهوه حدود سه یا چهار ساله است، برای اولین بار گل می‌دهد. گل‌های کوچک، ظریف و سفید در جایی که برگ‌ها و شاخه‌ها به هم می‌پیوندند رشد می‌کنند و عطر شیرینی آزاد می‌کنند.

آلوارز به من می‌گوید: "گل همان جایی است که اندام‌های جنسی در آن قرار دارند.” به عبارت دیگر، برگ‌ها و گل‌ها به تولید مثل و بقای گیاه قهوه کمک می‌کنند.

  • گیلاس‌ها

شش تا هشت هفته پس از گرده افشانی، یک میوه گیلاس

­مانند همان جایی که گل‌ها قرار گرفته بودند ظاهر می‌شود. گیلاس‌های نرسیده سبز هستند و با گذشت زمان و بسته به نوع شان ، قرمز، زرد، نارنجی یا حتی صورتی می‌شوند؛ و به محض رسیدن، به طور فزاینده ای شیرین تر می‌شوند.

محتوای کافئین موجود در گیلاس چیست؟  در واقع به عنوان یک عامل بازدارنده علیه -بیشتر- شکارچیان عمل می‌کند. (متاسفانه، یکی از بدترین آفات قهوه را نیز جذب می‌کند: سوسک سوراخ کننده قهوه که با کافئین زنده می‌ماند.)

درون گیلاس، چندین لایه را می‌بینید. آلوارز می‌گوید که آن یک "پوسته” دارد که گیلاس واقعی است، و سپس غلاف میوه است که موسیلاژ  میوه در آن قرار دارد.” و در داخل آن دانه‌ها قرار دارند که نمی‌توانیم روز خود را بدون آن‌ها بگذرانیم – دانه‌های قهوه!

  • دانه‌ها

در داخل هر گیلاس، دو دانه کوچک خواهید یافت – مگر اینکه گیاه قهوه peaberry باشد یا معیوب باشد. peaberry زمانی اتفاق می‌افتد که دانه‌ها به هم پیوسته باشند: به جای دو دانه شبیه بادام زمینی، یک دانه گردتر و بزرگتر به شکل نخود خواهید داشت. این برای حدود ۵٪ از دانه‌ها اتفاق می‌افتد.

این دانه‌ها دانه‌های قهوه هستند. قبل از خشک شدن، برشته شدن، آسیاب شدن، و در نهایت تبدیل شدن به نوشیدنی مورد علاقه ما، از طریق فراوری گسترده ای دانه‌ها از میوه‌ها جدا می‌شوند.

اما همه گیاهان قهوه یکسان نیستند…

انواع مختلف گیاه قهوه

قهوه دارای بیش از صد گونه مختلف است و هر گونه را می‌توان به انواع مختلف تقسیم کرد. و همه این‌ها بر طعم قهوه، مقدار کافئین و نحوه رشد آن تأثیر می‌گذارند.

عربیکا پرمصرف ترین قهوه در دنیا است که تقریبا ۷۰٪ از صنعت قهوه را تشکیل می‌دهد. این قهوه برای عطر و طعم با کیفیتش شناخته شده است؛ متخصص زیست شناس ICFC پاناما و تحلیلگر زنجیره ارزش قهوه والنتینا پدروتی می‌گوید: "در بازار قهوه تخصصی، با عربیکا پیش می‌روید.”

عربیکا، در مقایسه با روبوستا:

  • به آب و هوا حساس تر است
  • بیشتر در معرض آفات است
  • در دماهای پایین رشد می‌کند (که اغلب با افزایش ارتفاع یا رشد در سایه در ارتباط است)
  • معمولاً تعداد گیلاس کمتری تولید می‌کند
  • محتوای کافئین آن کم است
  • دارای شیرینی بیشتر و عطر و طعم پیچیده تر بوده و معطر تر است

روبوستا یا کانفورا درختی با دوام تر و قوی تر است که حدود ۳۰ درصد از صنعت قهوه را شامل می‌شود. روبوستا در مقایسه با عربیکا:

قهوه کنیایی: چگونه مانند یک متخصص قهوه واقعی آن را بخرید، دم کنید و از آن لذت ببرید

هوه کنیایی با توجه به منطقه، گوناگونی­ها و روش­های فرآوری، دارای طیف گسترده­ای از طعم ­ها و تفاوت­های ظریف است. کنیا یک کشور بزرگ با طیف گسترده­ ای از فرهنگ­ها و آداب و رسوم است که برای کسانی که می­خواهند به مناطق مجزایی وارد شوند، بسیار مناسب است. بهترین قهوه کنیایی می­تواند طیف گسترده­ ای از طعم­ها را برای افرادی که دارای قدرت چشایی پیشرفته هستند داشته باشد.

 در مقابل بیماری‌ها و آفات مقاوم تر است
  • دارای محتوای کافئین بالاتر است
  • در دماهای گرم تر رشد می‌کد
  • محصول بیشتر با تعداد گیلاس بیشتر و در نتیجه دانه‌های بیشتر دارد.با این حال، این به این معنی است که گیلاس‌ها مواد مغذی کمتری دریافت می‌کند و بنابراین قهوه اغلب دارای کیفیت پایین تری است.
  • به تلخی تمایل دارد

جهان بزرگ انواع قهوه

بر خلاف گونه‌ها، ما انواع مختلفی از قهوه را مصرف می‌کنیم. دفعه بعد که یک کیسه قهوه تخصصی خریداری می‌کنید، به برچسب نگاه کنید: ممکن است به شما بگوید کدام نوع را می‌نوشید.

برخی از رایج ترین آنها عبارتند از تیپیکا، بوربون و کاتورا. و همچنین گشا / گیشا، که احتمالاً معروف ترین نوع قهوه است. این قهوه فوق العاده با عطر و طعم ظریف گل مانند همراه با غلظتی مانند چای شناخته می‌شود. دانه‌های سبز آن تا قیمت ۸۰۳ دلار به ازای هر پوند فروخته می‌شود.

صنعت قهوه نیز گاهی اوقات انواع ترکیبی را ایجاد می‌کند. همانطور که پدروتی می‌گوید، این زمانی اتفاق می‌افتد که صنعت "ضرورت و یا بازار را برای ترکیب انواع قهوه مناسب می‌بیند” و هدف از این کار؟ مقاومت در برابر بیماری، بهره وری بالاتر و طعم بهتر

زندگی یک گیاه قهوه

پدروتی به من می‌گوید که گیاه قهوه می‌تواند تا ۸۰ سال عمر کند. اما در یک مزرعه تجاری؟ آلوارز می‌گوید بسته به اینکه چگونه از آنها مراقبت می‌شود می‌توانید انتظار داشته باشید بین ۲۰ تا ۳۰ سال عمر کنند.

برای چند سال اول زندگی درخت، نباید بهره وری زیادی انتظار داشته باشید. به یاد داشته باشید، درخت تا سه-چهار سالگی گل نمی‌دهد.

تمام درختان قهوه زندگی خود را مانند همان دانه‌هایی آغاز کردند که ما هر روز دم می‌کنیم و می‌خوریم. همانطور که درخت رشد می‌کند، می‌توانید شاخه‌های متمایز آن و برگ‌های سبز روشنش را ببینید. بیشتر تولیدکنندگان، درختان قهوه جوان را در قلمستان‌ها نگهداری می‌کنند تا زمانی که نهال آماده کاشت در مزرعه باشد.

هنگامی‌که یک گیاه قهوه بالغ می‌شود، گل می‌دهد؛ این معمولاً بعد از بارش سنگین اتفاق می‌افتد. و پس از گل، گیلاس می‌آید. در بعضی از کشورها، مانند کلمبیا، آب و هوا به گونه ای است که درختان دو بار در سال گل می‌دهند – چیزی که به نوبه خود منجر به دو برداشت در سال می‌شود.

آرتورو آگوییری از Finca El Injerto، گواتمالا، به من می‌گوید که تولیدکنندگان و کارکنان مزرعه قهوه باید یاد بگیرند که وقتی قهوه برای برداشت آماده می‌شود بتوانند آن را تشخیص دهند.

  • برای قهوه عربیکا، زمان گلدهی تا برداشت تقریباً ۹ ماه است
  • قهوه روبوستا می‌تواند دو تا سه بار در سال، بسته به آب و هوا و خاک، برداشت شود

گیاه قهوه با گیلاس‌های درخشان و گل‌های سفید و ظریفش ظاهری زیبا برخوردار است. ممکن است درخت از نوع قوی ارتفاع کم یا یک درخت ارتفاع بالا اما حساس و باشکوه باشد، یک نهال جوان یا یک غول قدیمی، پر از میوه رسیده و یا فقط برگ‌های سبز تیره؛ در هر صورت، به لطف این درخت است که می‌توانیم از دم کردن روزانه قهوه لذت ببریم و میلیون‌ها نفر از مردم سراسر جهان زندگی خود را بگذرانند.

 منبع: ملو کافی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
عوض
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
0
0
سلام.گیاه قهوه تک پایه است یا دو پایه
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: