به گزارش
خبرداغ ، دکتر زهرا عبداللهی با تاکید بر اجتناب از ریزه خواری، خوردن تنقلات و
دم به دم خوردن اظهارکرد: در ماه مبارک رمضان، دستگاه گوارش به دلیل
نخوردن در ساعات طولانی در حال استراحت بود بنابراین باید حداقل تا یک هفته
بعد از ماه رمضان از خوردن غذاهای حجیم و سنگین، پرچرب و سرخ شده جلوگیری
شود و غذاهای کم ادویه، بدون چربی و سرخ شده و کم حجم، بخار پز و آب پز شده
مصرف شود تا مشکلات گوارشی که عمدتا به صورت سوء تغذیه و سوء هاضمه بروز
میکند، اتفاق نیفتد.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه
وزارت بهداشت بر لزوم استفاده از میان وعدههای سالم تاکید و توصیه کرد: در
میان وعدهها از سبزیجات و میوه استفاده و مواد خوراکی که ارزش غذایی
بالایی دارند، مصرف شوند.
وی با اشاره به اینکه
ممکن است برخی از افراد در ماه مبارک رمضان دچار کمبود وزن شده
باشند،اظهارکرد: لازم است این افراد بعد از این ماه، برنامه غذایی متنوع و
متعادل داشته باشند و به میزان لازم و کافی، سبزی، میوه و مایعات مصرف کنند
تا وزن از دست رفته آنها جبران شود و دچار سوء تغذیه و مشکلات تغذیهای
نشوند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت،
بر ضرورت رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه بعد از ماه رمضان و
مصرف روزانه میوه و سبزیجات و مایعات کافی تاکید کرد و گفت: مصرف نمک، قند و
چربی باید رعایت شود و همانطور که در ماه رمضان فست فود و نوشابههای
گازدار کمتر مصرف میشد، این روند همچنان ادامه یابد چراکه کاهش یا مصرف
نکردن فست فودها در ماه رمضان نشان میدهد که میتوان عادت غذایی را تغییر
داد و از فست فود ها کمتر استفاده کرد و یا اساسا مصرف آن را کنار گذاشت.
وی
با بیان این که ماه مبارک رمضان، فرصتی برای بازسازی و بازتوانی دستگاه
گوارش و کبد است،اظهارکرد: اگر یکباره بعد از ماه رمضان به مقدار زیادی
غذای حجیم و چرب مصرف شود، اختلال در سیستم گوارش و کبد ایجاد و باعث بروز
سوء هاضمه، تهوع و سنگینی میشود بنابراین مهم است که بعد از این ماه، رژیم
غذایی به آرامی به شکل عادی و معقولش بازگردد.
عبداللهی
با بیان اینکه برخی از افراد ممکن است در ماه رمضان به دلیل مصرف مواد
قندی مثل زولبیا و بامیه چاق شوند،گفت: در ماه مبارک رمضان بهطور معمول
باید ۲۰ درصد کالری دریافتی کاهش یابد تا چربی های متراکم و ذخیره شده از
بین بروند و ممکن است در این ماه به دلیل استفاده از مواد شیرینی و چربی
دار زیاد، شاهد چاق شدن و اضافه وزن شویم که این مسئله ممکن است منجر به
بروز بیماریهای غیر واگیر مثل فشار خون و دیابت شود.
به
گزارش وبدا وی در پایان تاکید کرد: بعد از ماه مبارک رمضان باید با
متعادلسازی و محدودیت در مصرف قند و چربی و افزایش تحرک بدنی مثل ۳۰ دقیقه
پیاده روی و مصرف بیشتر منابع فیبردار غذایی مثل حبوبات به کاهش وزن کمک
کرد چراکه چاقی از جمله عواملی است که موجب بروز مشکلات و بیماری های غیر
واگیر میشود.
ایسنا