به گزارش
خبرداغ به نقل از روابط عمومی بانک قرض الحسنه مهرایران، به نقل از خبرنگار ایبِنا، علي ديواندري صبح امروز در مراسم انعقاد تفاهمنامه پژوهشکده پولي و بانکي و بانك قرض الحسنه مهر ايران كه با حضور مرتضي اكبري مدير عامل اين بانك برگزار شد، در زمينه انطباق با نظارت شرعي، با تقدير از عملكرد مثبت در مدت كوتاه فعاليت اين بانك اظهار داشت: پيش از تاسيس بانك قرض الحسنه مهر ايران جاي خالي قرض الحسنه به خوبي احساس مي شد زيرا ساير بانك ها بحث قرض الحسنه را به صورت تركيبي در كنار ساير فعاليت هاي خود انجام مي دادند.
وی افزود: اما با روی کار آمدن این بانک و فعاليت تخصصي در زمينه قرض الحسنه خدمت ارزشمندي به جامعه در اين زمينه انجام شده است.
رییس پژوهشکده پولی و بانکي درباره همکاري پژوهشكده و اين بانك، گفت: به درخواست رييس كل بانك مركزي در پژوهشكده پولي و بانكي سند راهبردي بانكداري اسلامي با هدف تسري نظارت شرعي بر نظام بانكي تهيه شد.
وی ادامه داد: از آنجایی که همواره انجام نظارت شرعي برعمليات بانکي خواسته مردم، مسئولان و مراجع تقليد و افراد ذي نفع در اين حوزه است اقدام در اين زمينه آاغاز شد.
دیواندری گفت: اما نکته مهم اقدام داوطلبانه بانک قرض الحسنه مهر ایران در اين زمينه است که به نظرم اين بانك با فعاليت در اين زمينه پيشتاز خواهد بود.
وی در ادامه با تاکید بر عملکرد مطلوب این بانک در زمينه مسئوليت هاي اجتماعي، گفت: يكي از مهمترين ويژگي هاي مهم اين بانك، توجه به مسئوليت و بانكداري اجتماعي در كنار فعاليت هاي اقتصادي است.
دیواندری با بیان اينکه، ديگر ويژگي قابل توجه اين بانک، پويايي و نيروي انساني کارآمد آن نسبت به عمر فعاليتش است، اظهار داشت: فعاليت و اقدامات توسعه اي اين بانك نشان از پويايي و تدبير مديريت اين مجموعه دارد.
این مقام مسئول در ادامه اظهار داشت: در شرایطی که افزايش حجم سپرده ها قابل تصور نيست، اين بانک با رشد سپرده مواجه بوده که اين نشان از عملكرد و مديريت صحيح دارد.
دیواندری با اشاره به اینکه آمار و اطلاعات نشان دهنده عدم وجود چالش جدي در پرتفوي اعتباري اين بانک است، ادامه داد: همچنين پرتفوي اعتباري اين بانک خرد است و با آحاد مردم ارتباط دارد و بانكي كه با توده مردم در ارتباط است، از ريسك تسهيلاتي كمي برخوردار و برگشت آن نيز تضمين شده است.
رییس پژوهشکده پولی و بانکي ديگر ويژگي مهم اين بانک را هزينه كم منابع عنوان كرد و افزود: يكي از هزينه هاي بزرگ بانك ها در حال حاضر، هزينه عملياتي بانك است كه موجب عدم تعادل جدي در ترازنامه بانك ها خواهد شد.
وی ادامه داد: خوشبختانه در این بانک به دلیل تمرکز بر تسهيلات خرد چنين مشکلي وجود ندارد.
دیواندری، همکاری اين بانک با پژوهشکده پولي و بانكي را در سه مرحله عنوان كرد و افزود: بررسي استانداردها، آسيب شناسي براي بهبود ، اصلاح فعاليت ها و انطباق با شرع مرحله اول و بررسي افزايش خدماتي غير از خدمات سنتي تحت عنوان تسهيلات قرض الحسنه با حفظ هويت قراردادهاي قرضي و فلسفه وجودي مرحله دوم اين همكاري است.
به گفته وی، سومین مرحله همکاری نيز بررسي چشم انداز فعاليت بانک قرض الحسنه مهر ايران در چارچوب هاي تعيين شده براساس قراردادهاي قرضي با توجه به اشتياق موجود در مجموعه بانک و افزايش اعتماد مردم در اين زمينه است.
به گزارش ایبِنا، اقدام در زمینه این سه تفاهمنامه در پژوهشکده پولي و بانکي آغاز شده است.