کد خبر: ۷۵۱۲۹۹
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۷
تعداد بازدید: ۴۰۱
محسن پدرام/ رئیس هیات مدیره بانک قرض‌الحسنه مهر ایران يکي از اهداف اصلي بانکداري اسلامي، تسهيلات‌دهي و حمايت از اقشار کم‌درآمد جامعه است. اين در حالي است كه بر اساس آمارهاي منتشرشده بيش از نيمي از خانوارهاي ايراني، نتوانسته‌اند از تسهيلات مالي بانك‌ها استفاده كنند. با توجه به اين موضوع اعطاي تسهيلات خرد براي توانمندسازي خانوارها بسيار حائز اهميت است.
تبیین اهداف و ماموریت‌های بانک قرض‌الحسنه مهر ايرانبه گزارش خبرداغ به نقل از روابط عمومی بانک قرض الحسنه مهرایران، به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد، يکي از اهداف اصلي بانک قرض‌الحسنه مهر ايران، بهبود شاخص عملکرد مالي كشور در زمينه عقد قرض‌الحسنه است. بانك قرض‌الحسنه مهر ايران در راستاي اهداف تامين‌شده خود تسهيلات قابل توجهي را به اقشار و خانوارهاي كم‌درآمد اعطا كرده است.
عقد قرض‌الحسنه یکی از عقود رایج در نظام اقتصادی اسلامي است. اين قرارداد عقدي است که به سبب آن بانک به عنوان قرض‌دهنده، مبلغ معيني را طبق شرايط مقرر به اشخاص به عنوان قرض‌گيرنده اعطا مي‌کند. ويژگي اين عقد، در مقايسه با ساير عقود اسلامي، جنبه خيرخواهانه و خداپسندانه آن است. از اين‌رو، در اين قرارداد هرگونه شرط زيادي از سوي قرض‌دهنده نسبت به قرض‌گيرنده، ربا محسوب مي‌شود. اين در حالي است كه يكي از مهم‌ترين چالش‌هاي پيش‌روي بانكداري اسلامي به خصوص در كشوري مانند ايران، موضوع رباست. به دليل ويژگي خيرخواهانه در اين نوع قرض، اين نوع عقد مورد توجه بسياري از كارشناسان اقتصادي و اسلامي در بانكداري است.
قرض‌الحسنه به عنوان رفتاری برخاسته از تعالیم دینی و اسلامي کارکرد ويژه‌اي در جامعه دارد. از نظر مالي، با توجه به نرخ تورم در اقتصاد کشور و از طرف ديگر نرخ سود بالا، بسياري از سپرده‌گذاران از جنبه خيرخواهانه و عام‌المنفعه بودن سپرده قرض‌الحسنه به جنبه اقتصادي آن روي خواهند آورد. اين امر ترويج فرهنگ قرض‌الحسنه را با مشکل رويه روبه‌رو مي‌كند، همچنين در دسترس بودن شعب يا خدمات بانك‌هاي قرض‌الحسنه و سهولت استفاده از تسهيلات قرض‌الحسنه و رفع بوروكراسي‌هاي زائد از ديگر عوامل نهادينه شدن سنت قرض‌الحسنه در سطح جامعه است.
بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، از یک‌سو به دلیل کمبود عرضه مناسب تسهیلات خرد به خانوارها و از سوي ديگر، در راستاي جنبه خيرخواهانه براي تامين مالي خانوارهاي کم‌درآمد، پا به عرضه بانكداري بدون ربا گذاشته است. اين بانك حدود يك دهه پيش، با سرمايه اوليه ۱۵ هزار ميليارد ريال و با گسترش و توزيع موزون شعب خود آغاز به كار كرد. اين بانك داراي ۵۳۰ شعبه فعال در ۳۰۸ شهرستان بوده و تعداد حساب‌هاي قرض‌الحسنه نزد بانك به پنج ميليون مي‌رسد.
بر اساس آخرین آمارها تعداد کل تسهیلات اعطایی از ابتداي تاسيس تا پايان نيمه نخست سال جاري به حدود سه ميليون فقره مي‌رسد که ارزش اين تسهيلات حدود ۱۸۰ هزار ميليارد ريال است.
در راستای توسعه اهداف مدنظر، این بانک با انعقاد تفاهم‌نامه‌های حمایتي با نهادهايي نظير وزارت بهداشت، سازمان بهزيستي، سازمان زندان‌ها، کميته امداد خميني (ره) و نيروي انتظامي نقش بسزايي را در تقويت و توانمندسازي اقشار آسيب‌پذير ايفا کرده است. تسهيلاتي که اين بانك در زمينه درمان، اشتغال زندانيان آزادشده، حمايت از دانش‌آموزان بي‌بضاعت و تامين مايحتاج ضروري ارائه كرده، تنها بخشي از اقدامات اين بانك در راستاي اهداف تعيين‌شده محسوب مي‌شود. از سوي ديگر، بانك قرض‌الحسنه در بخش اعطاي تسهيلات مربوط به بخش مسكن نيز فعال بوده و توانسته با ارائه طرح مسكن مهر، شرايطي را فراهم كند كه اقشار كم‌درآمد، بتوانند در آينده نسبت به تهيه و خريد مسكن اقدام كنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: