مطالعه محققان نشان میدهد روغن سویا اصلاح شده از لحاظ ژنتیکی سالمتر از روغن سویا عادی است، اما برای عملکرد کبد هم مضر است.
به گزارش
خبرداغ به نقل از شفا آنلاین:طبق گفته محققان دانشگاه کالیفرنیا، در حالی که روغن سویا
اصلاح شده به لحاظ ژنتیکی (GM) در مقایسه با روغن سویا عادی، کمتر موجب چاقی و ایجاد مقاومت انسولین میشود، اما تاثیرات آن بر دیابت و کبد چرب مشابه با روغن سویا معمولی است. تیم تحقیق روغن سویا مهندسی شده را که حاوی میزان پایین اسید لینولئیک است را بررسی کردند؛ چنین روغنی از لحاظ ترکیب مشابه روغن زیتون است. محققان تاثیرات متابولیکی بلندمدت روغن سویا را با روغن سویا GM مقایسه کردند.
پژوهشگران همچنین هردو نوع روغن سویا را با روغن نارگیل، که سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده است مقایسه کردند؛ وجود اسیدهای چرب اشباع شده موجب حداقل میزان اضافه وزن میشود.
فرانسیس اسلادک، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «هر سه نوع روغن موجب افزایش میزان کلسترول در کبد و خون شدند و این باور را که روغن سویا موجب کاهش میزان کلسترول میشود را از بین بردند.» سپس محققان روغن سویا GM را با روغن زیتون مقایسه کردند. هر دو روغن دارای میزان بالای اسید لولئیک هستند، اسید چربی که موجب کاهش فشارخون شده و به کاهش وزن کمک میکند. پونامجوت دئول، محقق دیگر این تحقیق، در این باره میگوید: «در آزمایش روی موشها مشاهده کردیم تاثیرات روغن زیتون مشابه با روغن سویا GM بود و منجر به چاقی بیشتری در مقایسه با روغن نارگیل شد، اگرچه در مقایسه با روغن سویا عادی کمتر بود.» وی افزود: «روغن سویا GM که دارای ترکیب اسیدچرب مشابه با روغن زیتون است، موجب بزرگ شدن کبد و بدکاری کبد شد.» اسلادک اذعان میکند: «یافتههای ما الزاما به سایر محصولات سویا نظیر سویا سس یا شیر سویا مرتبط نمیشود.»