کد خبر: ۷۲۸۹۹۹
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۸
تعداد بازدید: ۱۹۶
دولت ترامپ مجبور است از برجام حمایت کند
نشانه هایی از واقع گرایی در رویکرد ترامپ در زمینه مسائل مختلف دیده می شود/ بزودی واقع گرایی بر رویکرد ترامپ و کابینه اش در قبال تهران حاکم خواهد شد/ بهترین فرصت برای تیلرسون حاشیه نشست سازمان ملل متحد در نیویورک و دیدار با ظریف است / اگر بحران سوریه و عراق و یمن و بحرین تعمیق یابد امریکا به شدت نیازمند همکاری ایران خواهد بود/ ملاقات تیلرسون با ظریف تنها چیزی است که می تواند نشان دهنده واقع گرایی سیاست امریکا در خاورمیانه باشد
آسیاتایمز: آمریکا درباره برجام، 2 گزینه بیشتر ندارد/ظریف برای نشست‌های سطح بالا آماده شود نشریه «اسیا تایمز» در مطلب اصلی خود می‌نویسد: «با موفقیت آمیز بودن توافق هسته‌ای اکنون زمان خوبی است تا تهران تشویق به همکاری در مسائل دیگر و نقاط دیگر منطقه خاورمیانه شود». 

به گزارش خبرداغ به نقل از آفتاب، این نشریه می نویسد: «اکنون توافق هسته ای نشان می دهد که پس از دو سال موفقیت آمیز بوده است. در نگاه اول این می تواند یک روایت پیروزمندانه توسط اوباما یا جان کری وزیر امور خارجه او باشد. اما واقعیت آن است که این روایت «کارمی گیلون» ریئیس سابق سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شین بت) است که آن را روز پنجشنبه در مقاله‌ای در نشریه «فارین پالسی» مطرح کرد. روز دوشنبه مشخص خواهد شد که دولت ترامپ چه نظری درباره برجام دارد چرا که تیلرسون باید به کنگره گزارش دهد. ترامپ در مبارزات انتخاباتی وعده لغو بدترین معامله یعنی برجام را داد اما او این وعده را عملی نکرد. او اما اکنون در حال حرکت در مسیر خوبی است از سویی با تعلیق تمدید تحریم های مربوط به هسته‌ای موافقت کرده است. ترامپ قراداد چند میلیارد دلاری بوئینگبا ایران بر سر فروش هواپیما را لغو نکرد. او همچنین سعی نکرد تا مکرون رییس جمهوری فرانسه را متقاعد کند تا مانع از قرارداد توتال فرانسه با ایران بر سر میدان پارس جنوبی شود. واقعیت آن است که هیچ جایی برای بازنگری مجدد برجام وجود ندارد که مسائل غیر هسته‌ای را بتوان در آن گنجاند. روحانی رییس جمهوری ایران نیز در ماه مه گفت که این توافق چندجانبه و غیرقابل بازگشت است. موضع اتحادیه اروپا تا حد زیادی با ایران همخوانی دارد. روسیه و چین نیز طرفداران قوی برجام هستند. در نتیجه، امریکا در قبال برجام دو گزینه بیشتر ندارد نخست آن که آن را بپذیرد و در جهت حفظ اش تلاش کند و دوم آن که آن را لغو شده قلمداد کند. واضح است که اگرچه امکان عادی سازی روابط میان امریکا و ایران اکنون وجود ندارد اما این موضوع مانع از آن نمی شود که تیم ترامپ در جلسات بررسی سازوکار نظارت بر برجام با نمایندگان ایران به صورت چهره به چهره جلساتی نداشته باشند». 

اسیا تایمز اشاره می کند که نکته جالب آن است که حتی منتقدان تندروی برجام از جمله گیلون اسرائیلی معتقدند که توافق تاثیر مثبتی داشته و به این موضوع اذعان می کنند. او در مقاله خود در فارین پالسی نوشته است که نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل که مدت ها کارزاری علیه توافق هسته‌ای براه انداخته بود اکنون سکوت کرده است و بسیاری از همکاران او در سازمان های نظامی و اطلاعاتی اسرائیل معتقدند که توافق هسته ای تاثیر مثبتی بر امنیت اسرائیل داشته است و باید توسط امریکا و سایر امضا کنندگان حفظ شود. 

اسیا تایمز در ادامه اشاره می کند: «به همین خاطر دولت ترامپ مجبور است فارغ از بررسی های شورای امنیت ملی امریکا و دولت‌اش از برجام حمایت کند. هر چیز دیگری غیر عقلانی است. سوال بزرگ این است که ایا دولت ترامپ واقعیت‌ها را می بیند؟ به نظر می رسد عناصری از واقع گرایی در ترامپ دیده می شوند از جمله درخواست او برای بازنگری در توافق پاریس و یا بیان نظرات او درباره ناتو. در همین حال پروژه ترامپ برای انزوای ایران و ایجاد ناتوی عربی و ایجاد یک اتحادیه عرب – اسرائیلی بعید به نظر می رسد. شکاف بین قطر و دولت های عربی تحت رهبری عربستان سعودی این موضوع را ناممکن ساخته است. واشنگتن شاهد اختلافاتی میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس است که تا پیش از آن بی سابقه بود. اگر بحران سوریه و عراق و یمن و بحرین تعمیق یابد امریکا به شدت نیازمند همکاری ایران خواهد بود. در سوریه دولت ترامپ به مسکو روی آورده که همکار ایران است». 

اسیا تایمز می نویسد: «واقع گرایی به زودی غلبه می‌کند. بهتر است که ظریف برای حضور در نیویورک در نشست‌های سیاسی سطح بالا تحت نظارت سازمان ملل آماده شود. چهار سال پیش در حاشیه همان نشست سالانه سازمان ملل بود که کری با او دیدار داشت. ملاقات تیلرسون با ظریف تنها چیزی است که می‌تواند نشان دهنده واقع گرایی سیاست امریکا در خاورمیانه باشد. حتی اسرائیل نیز در این زمینه باید آرامش خود را حفظ کند».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رزمنده
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
0
0
ظریف باید رسما به اشتباه اعتماد به آمریکا اعتراف کند.
با آمریکا روابط ایجاد نخواهیم کرد مگراین که آدم بشود و ازظلم کردن دست بردارد.
مذاکره با آمریکا ازابتدا اشتباه بود.
آمریکا ازابتدا به دنبال اجرای برجام نبود.
مذاکره با آمریکا بی فایده است.
گفت وگو با آمریکا بی فایده است.
مذاکره با آمریکا نه تنها فایده، بلکه ضرر هم دارد.
مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی را حل نمی کند، را ه حل مشکلات را باید درداخل کشورجستجور کرد.
امریکا بعنوان بزرگترین ناقض حقوق بشر حق ندارد درباره حقوق بشر حرف بزند.
بنده عرض میکنم هر کس دیگری [هم] دربارهی حقوق بشر حرف بزند، آمریکایی ها حق ندارند دربارهی حقوق بشر حرف بزنند؛ [چون] دولت آمریکا بزرگترین نقض کننده ی حقوق بشر در دنیا است
رزمنده
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
0
0
چطورمی توان به رژیم صعیونیستی که لااقل 200 کلاهک هسته ای دارد و اجازه داد مدعی جهان عاری از سلاح هسته ای و برنامه هسته ای ایران باشد؟


علاوه بر آنکه سلاحهای کشتار جمعی رژیم صهیونیستی باید تحت نظارت جامعه بینالمللی نابود شود و منطقه خاورمیانه اسلامی عاری از سلاحهای کشتار جمعی اداره شود کلیه قطعنامههای شورای امنیت علیه اسرائیل غاصب باید مو به مو اجرایی شود. در ضمن برای تحقق این امر خطیر پیشنهاد میشود در جهت سلامت نفوس انسانی در جامعه بشری امتیاز حق وتوی جمهوری اسلامی ایران که قطعاً به ندرت از آن استفاده خواهد شد توسط سازمان ملل متحد و افکار عمومی جامعه بشری طی یک همهپرسی جهانی به رسمیت شناخته شود.
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: