
به گزارش
خبرداغ به نقل از آفتاب،سید حمید محمدی اظهارکرد: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین
انسان و دام است که در حیوانات اهلی هیچ گونه علائم مشخصی ندارد و خطر
انتقال بیماری در انسان طی ذبح حیوان آلوده یا یک دوره کوتاه پس از ذبح
حیوان آلوده وجود دارد.
محمدی ادامه داد: زمانیکه انسان با ترشحات و خون بدن حیوان آلوده تماس پیدا میکند، بیماری به صورت مستقیم منتقل میشود.
وی
اظهارکرد: اما در روش غیرمستقیم کنهای که روی بدن حیوانات اهلی وجود
دارد، از خون دام آلوده تغذیه میکند و آلوده میشود و چنانچه این کنه، روی
بدن انسان قرار گیرد، میتواند آلودگی را منتقل کند.
محمدی
به اهمیت سم پاشی در پیشگیری از این بیماری اشاره کرد و افزود: با توجه به
اینکه کنهها در فصل گرم سال بیشترین فعالیت دارند از دامداران خواهشمندیم
نسبت به سم پاشی جایگاههای پرورش دام و سم پاشی دام خود اقدام کنند.
به
گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی شبکه دامپزشکی سربیشه، سرپرست شبکه
دامپزشکی سربیشه نکاتی در مورد پیشگیری از تبکریمه کنگو نیز بیان کرد:
خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس بدن با
ترشحات و خون دام، خودداری از کشتار دام در معابر عمومی، تهیه گوشت از
مراکز معتبر و خرید گوشت دارای مهر و لیبل دامپزشکی، خودداری از مصرف گوشت و
جگر بصورت خام و یا نیم پز نگهداری گوشت قبل از فریز کردن در دمای صفر تا
چهار درجه به مدت 24 ساعت و جگر به مدت 48 ساعت از جمله نکات قابل توجه
در پیشگیری از این بیماری است.
محمدی یادآور شد:
افرادی که در کشتارگاهها کار میکنند نیز باید از دستکش و چکمه و روپوش
استفاده کنند، در واقع رعایت بهداشت فردی تنها راه پیشگیری از ابتلا به
بیماری است.