به گزارش
خبرداغ ، می خواهیم در این بخش به بررسی برخی از
گیاهان دارویی مفید برای درمان انواع مشکلات بدن اشاره کنیم این محصولات
گیاهی در تقویت حافظه و رفع نسیان مفید و تاثیرگذار هستند از جمله این
گیاهان به آویشن،اکلیل کوهی،اسطوخودوس،بادام ،انجیرو جین سینگ می توان
اشاره کرد .
بعضی
از گیاهان خواصی دارند که برای بسیاری از بیماری ها درمان هستند در ادامه
تعدادی از بهترین گیاهان دارویی برای جلوگیری از الزایمر و تقویت حافظه
معرفی شده اند…
مهمترین دلایلی که بعضی از گیاهان دارویی را برای تقویت حافظه و رفع نسیان یا فراموشی مناسب ساخته است .
1- وجود مقادیر زیادی لیسیتین که یک چربی فسفر دار بوده و برای تقویت سیستم اعصاب مرکزی و قوای فکری بسیار ضروری وحیاتی می باشد .
2- بالا بودن میزان فسفر ، پتاسیم ، منیزیم ، اهک ، گوگرد ، کلر ، سدیم ، آهن در این گیاهان .
3-وجود خاصیت ضد افسردگی ،ضد ضعف عصبی و همچنین خاصیت کاهش دهنده علایم استرس (فشار روانی )در بعضی از این گیاهان.
4-
طبیعت گرم و خاصیت تحریک کنندگی بالایی که در برخی از این گیاهان وجود
دارد .کمک زیادی به تحریک مغز وقوای فکری و در نتیجه افزایش میزان بازدهی
قسمتهایی که کار باز یابی و به خاطر سپاری اطلاعات در یافتی را بر عهده
دارند .
5-وجود مقادیر زیاد قند طبیعی در این گیاهان یا میوه ها ی که مغز بیشترین نیاز را به انها دارد .
6-اثر
مستقیم و فوری گیاهان و میوه ها ی با طبیعت گرم در خنثی سازی علایم
افسردگی ، ضعف اعصاب ،کندی ذهن ،پایین بودن عملکرد مغز و….و کمک به برطرف
شدن این علایم .
بهترین گیاهان و میوه های مقوی حافظه:
آویشن
طبیعت
گرم،خاصیت محرک سیستم عصبی مرکزی و مقوی اعصاب و همچنین قدرت تحریک کنندگی
بالایی که به سبب وجود تیمول که از مواد موثره این گیاه محسوب می شود . در
ان تا ثیری ماندگار در تقویت قوای فکری و مغزی و کمک به کار این قسمت از
بدن دارد . آویشن به علت عطر نافذ به صورت دمکرده یا جوشانده مصرف گردیده و
همچنین موجب ضد عفونی کردن مجاری تنفسی و سینوسهاو درمان برونشیت و آسم
(تنگی نفس )بسیار موثر است .
اسطوخودوس
اگر
دچار سردرد های عصبی و فراموشی و کندی ذهن گردیده اید از مصرف گل اسطو
خودوس که تازه انرا خشک نموده و به صورت پودر در اورده با کمی پودر کندر و
مقداری عسل به حالت خمیر در اورده اید دریغ نورزید این گیاه خوش عطر یکی از
بهترین گیاها نی است که از قدیم الایام تا کنون جهت درمان انواع بیماریها ی
ذهنی و مغزی از جمله مالیخولیا ، مانیا ، صرع ،سرگیجه ،عقب ماندگی ذهنی و
نسیان (فراموشی ) توسط طبیبان یونانی وایرانی تجویز شده و مورد استفاده
قرار می گرفته است .
اکلیل کوهی
رزماری
یا اکلیل کوهی گیاهی است که دستگاه عصبی را تحریک وتقویت می کند و از اثری
عجیب در تقویت حافظهو قوای ذهنی دارد. طبیعت گرم و خشک و طعم تند و تیز و
خاصیت محرک دستگاه عصبی و گردش خون این گیاه سبب شده که دارویی مفید و موثر
جهت درمان اکثر بیماریها و اختلالات عصبی و مغزی از جمله افسردگی ، میگرن
عصبی و استرس و ضعف قوای فکری و فراموشی باشد .
برا
یتهیه شربت از این گیاه کافی است که مقدار 30 گرم اکلیل کوهی خشک را به
همراه یک لیتر اب گرم و مقداری عسل بجوشانید و مقداری بهار نارنج هم به ان
اضافه کرده و هر 8 ساعت یک لیوان میل نمایید .
انجیر
وجود
در صد بالایی از مواد قندی به طور ی که در صد گرم انجیر حدود 6/7 میلی گرم
قند طبیعی وجود دارد . ومصرف ان با کارهای فکری می تواند بسیار مفید باشد .
دارای ویتامینها ی آ و ب و ث و مواد معدنی مثل آهن ،برم ، منگنز ، گوگرد
می باشد که همه برای بدن و سلولهای مغزی مفید هستند .
بادام
وجود
54 در صد روغن و 24در صد مواد نشاسته ای و مقداری قند و صمغ و همچنین در
صد بالایی از املاح نظیر فسفر ، منیزیم ، پتاسیم ، گوگرد و آهن و ویتامین
نیاسین در میوه شیرین بادام هر چندانرا کمی سنگین و دیر هضم برای معده
ساخته ولی یکی از بهترین مواد طبیعی مقوی مغز و سلولهای دستگاه اعصاب مرکزی
می باشد.
جین سینگ
جین
سینگ که ریشه گیاهی است چینی و شبیه به هویج زرد رنگ می باشد به قدری از
نظر ارزش غذایی بالاست که به نام ریشه زندگی لقب گرفته است . و از ان برای
تقویت جسم و ذهن استفاده می نمایند .
جینکو
جینکو
بیلو با به درخت معبد شهرت دارد . یک گیاه مقوی حافظه به شمار می رود
.قسمت مورد استفاده دارو ی ان برگهای این گیاه می باشد که خاصیت ریلکس
کننده (آرام بخش )دارد و موجب جریان خون بیشتر در سلولهای مغزی می شود .و
جهت مقابله با الزایمر در پیری بکار می رود .
چغندر
با
مقدار زیاد فسفر و قند این گیاه کمک زیادی به مغز و درک مطالب و خاطرات و
ثبت و ضبط مطالب می کند . از سوی دیگر در درمان کم خونی و ضعف عمومی بدن
بویژه در ناحیه سلولهای مغزی کمک می نماید . میزان فسفر 100 گرم ریشه چغندر
55 میلی گرم است .
خردل
سبزی
خردل غنی ترین منشا اهک غذایی است . از نظر ویتامین آ وث و آهن و کلسیم
بسیار غنی است . طبیعت گرم و تند و تیز و وجود اسانس فرار و معطری که در
خردل و دانه های ان وجود دارد این گیاه را جهت تحریک سلولهای معده مناسب
ساخته است.
زعفران
شهرت
زیادی در تقویت اعصاب ،کمک به تحریک سلولهای مغزی و تقویت آن و همچنین
تقویت حافظه دارد . ابن سینا حکیم عالیقدر مصرف زعفران را با کمی کندر و
عسل به صورت خمیر جهت رفع کندی ذهن تجویز کرده است .
این
گیاه گرم وخشک بوده دارای خاصیت شادی بخش وتقویت کننده حواس و مغز و تنظیم
کننده سلسله اعصاب می باشد . زعفران خواب اور بوده و در رفع تشنج که منشا
آن تحریکات مغز می باشد بسیار موثر است جهت تقویت حافظه 4 گرم زعفران با 10
گرم کندر و 10 گرم زنجفیل را ساییده و با 100 گرم عسل به صورت قرص در
اورید .
سعد کوفی
اثرات
بسیار مفیدی بر روی حافظه و از بین بردن کند ذهنی و فراموشی دارد . خوردن
سعد پودر شده به همراه پودر زعفران و مویز خشک و کمی عسل در طول 40 روز
متوالی هر روز یک قاشق مربا خوری صبح ناشتا در رفع فراموشی و حواس پرتی بی
نظیر است .
سیر
وجود
ماده ای به نام الیسین که موجب خاصیت انتی بیوتیکی در سیر شده است و بوی
ان نیز مربوط به این ماده می باشد . و همچنین روغن فرار موجود در سیر که
الیله سولفید نام دارد از یک سو و غنی بودن این گیاه از سولفور و فسفر و
اهن و کلسیم یبب شده است که از هر ماده مقوی ضد میکروبی شناخته شده دیگری
بهتر و موثر تر بوده و حتی الیسین موجود در ان قویتر از پنی سیلین باشد.
منبع: دکترسلام