به گزارش
خبرداغ ، کوروش صمد پور متخصص تغذیه و رژیم
درمانی با اشاره به مصرف سس ها اظهار داشت: سس های کچاپ، مایونز و سفید جز
برنامه غذایی ما هستند که افزایش کالری سس مایونز به دلیل وجود روغن، تخم
مرغ و سرکه در آن، مصرف این ماده غذایی باعث بروز بیماری در افراد می شود.
این
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه هر ۱۰۰ گرم سس مایونز در حدود
۸۰۰ کیلو کالری دارد، تاکید کرد: مصرف سس گوجه فرنگی در فست فود ها نیز مضر
است.
وی
با بیان اینکه سس گوجه فرنگی حاوی موادی مانند ذرت، مایع ذرت و شکر است،
تاکید کرد: افراد چاق و مبتلایان به قند خون جهت کاهش وزن باید از خوردن
این مواد غذایی پرهیز کنند و افراد گوجه فرنگی را که غنی از ویتامین ث است و
خاصیت ضدسرطانی دارد، جایگزین آن کنند.
صمدپور مصرف سس های خانگی را توصیه کرد و افزود: سس های خانگی با روغن های اعلا و زیتون تهیه می شود.
وی
با اشاره به اینکه مصرف سس باعث بروز بیماری های قلبی و عروقی و افزایش
کالری می شود، عنوان کرد: مصرف غذاها با افزودنی های سنتی مانند دارچین،
زردچوبه و زیره باعث بهبود سلامت بدن افراد می شود و مصرف دارچین جهت درمان
بیماران مبتلا به آلزایمر مفید است.
این
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه در سرخ کردن مواد غذایی باید از
روغن هایی با مقاومت بالا استفاده شود، اظهار کرد: در اکثر رستوران ها برای
تهیه مواد غذایی مانند فست فود و پنیر پیتزا از روغن های سالم و مناسب
استفاده نمی کنند.
وی
با بیان اینکه ۱/۳( یک سوم) انرژی روزانه افراد از روغن و چربی دریافت می
شود، تصریح کرد: هرفرد می تواند ۷ درصد انرژی خود را از چربی اشباع مواد
غذایی لبنیات، پنیر پیتزا و گوشت گوسفند دریافت کند.
صمدپور
با اشاره به اینکه ۹۳ درصد از انرژی بدن از چربی های مفید مواد غذایی
امگا ۳، ۶ و ۹ بدست می آید، تاکید کرد: مصرف روغن های مانند زیتون، کنجد،
ذرت و آفتابگردان برای سلامت بدن مؤثر است.
وی
با اشاره به روغن های اشباع بیان کرد: مصرف روغن های جامد، پالم، نارگیل
برای سلامتی مفید نیست و از این مواد غذایی در صنایع، قنادی و رستوران ها
استفاده می شود که افراد باید با مصرف و انتخاب روغن مناسب سلامت تغذیه ای
خود را تضمین کنید.
منبع: ایران ویج