به گزارش
خبرداغ به نقل از وبسایت آشپزباشی: عدس پلو یک غذای اصیل ایرانی می باشد که بسیار طرز تهیه
راحت و آسانی دارد و خیلی خوشمزه و لذیذ است و در تمام شهرها این غذای
ایرانی را سرو میکنند و اکثر افراد این غذا را دوست دارند.
کشمش
سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامینهای گروه B است. از طرفی کشمش
دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری میکند و برای
سلامت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی بر عهده دارد. عدس
نیز سرشار از آلبومین ، هیدارت کربن چربی ، مواد معدنی و آب و سلولز است.
از سری مواد معدنی عدس میتوان به پتاسیم ، فسفر، منیزیم، کلسیم و آهن
فراوان است.
عدس همراه با گوشت سرد و خشک است ولی کشمش دارای طبع
گرم و تر است که آن را معتدل می کند. البته بعضی ها به جای کشمش برای روی
عدس پلو از زرشک و یا هر دو استفاده می کنند که می تواند در جای خود متنوع
باشد.
مواد لازم
- کره به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
- زعفران ۱ قاشق چای خوری
- سیر ۴ حبه
- پیاز ۲ عدد
- کشمش ۱ پیمانه
- گوشت چرخ شده ۴۰۰ گرم
- عدس یک و نیم پیمانه
- برنج ۴ پیمانه
طرز تهیه
1.
برنج را از یکی دو ساعت قبل بگذارید همراه آب و نمک خیس بخورد. سپس آن را
داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید، پس از اینکه برنج جوشید و کف
کرد با آب ولرم آبکشی کنید.
2. عدس را با ۲ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بپزید تا زمانیکه آب عدس تمام شود.
3. پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید، سپس عدس پخته را به آن اضافه کنید، نمک و فلفل بزنید و کمی تفت بدهید.
4. ته قابلمه روغن بریزید و نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده بگذارید.
5.
برنج و عدس را لایه لایه داخل قابلمه بریزید، روی برنج نصف لیوان مخلوط آب
و روغن بریزید و حرارت را زیاد کنید و بگذارید به صورت کته دم بکشد.
6.
در فاصله دم کشیدن برنج مایه گوشت را آماده کنید، یک پیاز دیگر را خرد
کنید و در روغن تفت دهید، گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل و کشمشی که ۱ساعت
در آب خیس خورده است به مواد اضافه کنید و بگذارید به طور کامل پخته شود و
نرم شود.
7. بعد از دم کشیدن شما می توانید
مایه گوشت را به طور کامل روی برنج بریزید و یا با توجه به سلیقه خود آن را
با برنج و عدس به طور کامل مخلوط کرده و بعد نوش جان کنید.