کد خبر: ۶۸۲۲۸۴
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۳
تعداد بازدید: ۵۲۶
مرتضوی ثابت کرد که به‌راحتی دروغ می‌گفت
یک وکیل مطرح دادگستری بابیان این‌که یک نفر هم پیدا شود از خانواده پوراندرجانی و دیگر محکومین آن سال‌ها عذرخواهی کند و مسئولیت آن‌ها را بر عهده بگیرد، گفت: نامه عذرخواهی آقای مرتضوی به‌مثابه اعتراف است و قضات پرونده ایشان با توجه به این اعتراف می‌توانند با فراغ بال بیشتری برای وی حکم صادر کنند.
عذرخواهی مرتضوی به مثابه اعتراف/یکی هم پیدا شود از خانواده دکتر پوراندرجانی و دیگر محکومین آن سال‌ها عذرخواهی کندبه گزارش خبرداغ به نقل از آفتاب، نعمت احمدی در خصوص ابعاد حقوقی نامه عذرخواهی سعید مرتضوی از خانواده شهیدان واقعه کهریزک، اظهار کرد: از عذرخواهی مرتضوی به مثابه اعتراف/یکی هم پیدا شود از خانواده دکتر پوراندرجانی و دیگر محکومین آن سال‌ها عذرخواهی کندنظر حقوقی اصولاً هر تصمیم قضایی که بخواهد گرفته شود باید یک قناعت وجدان برای فرد تصمیم‌گیرنده به وجود بیاید. قاضی صرف‌نظر از خیلی از موضوعات باید نسبت به وصف مجرمانه جرم علم پیدا کند و مطمئن شود مجازاتی که تعیین می‌کند متناسب با جرم باشد.

 وی ادامه داد: با این عذرخواهی که آقای مرتضوی انجام داد عملاً این علم برای قضاتی که به اتهامات وی رسیدگی می‌کنند و مردمی که شاهد و ناظر روند برسی اتهامات ایشان در دادگاه هستند، حاصل شد که ایشان در واقعه کهریزک مجرم است.

احمدی ضمن بیان این‌که این عذرخواهی جدا از آن‌که آقای مرتضوی چه بهره‌برداری می‌خواهد از آن کنند گناهکاری او را در اذهان عمومی ثابت می‌کند، گفت: ایشان با این عذرخواهی خود ثابت کرد به‌راحتی هنگامی‌که در مسند کار بود دروغ می‌گفته است. مرتضوی کسی بود که در آن مقطع گفت، در هنگام این اتفاق به خاطر دفاع از پایان‌نامه خود در مرخصی بوده است، اگر ایشان مرخصی بوده است چه لزومی دارد که الآن عذرخواهی کند. پس ایشان دروغ و فریب دادگاه و اذهان عمومی را با این عذرخواهی ثابت کرد.

وی اضافه کرد: از طرفی آقای مرتضوی این افراد را شهید خطاب کرده است هرچند امثال من و آقای مرتضوی مرجع تشخیص این‌که چه کسی شهید است و چه کسی نیست نیستیم؛ اما ایشان به‌عنوان عامل و آمر، این فرزندان را شهید دانسته است. شهید کسی است که در مقابل ظلم می‌ایستد و درراه دفاع از مظلوم جان خود را از دست می‌دهد؛ بنابراین در مقابل شهید یک شقی و کشنده انسان مظلوم قرار می‌گیرد، اگر این سه نفر شهیدند که هستند، کسی که در مقابل شهید قرار می‌گیرد شقی و ضد شهید است.

این حقوقدان همچنین در خصوص بازداشتگاه کهریزک در زمان مرتضوی خاطرنشان کرد: در جریان محاکمه مرتضوی به‌کرات گفته شد که این سوله قبل از حوادث ۸۸ عنوان «بازداشتگاه کهریزک» را نداشت اما ایشان مدعی بود که این مکان زیر مجموعه سازمان زندان ها بوده است. من ماه‌ها قبل از این اتفاقات دریکی از بازپرسی‌های دادسرای الهیه بودم. قاضی پرونده‌ای، قصد داشت متهمینی را به سوله کهریزک بفرستد؛ این متهم ظاهرا قبلاً از وضعیت این مکان خبر داشت و می‌دانست که چه رفتارهای غیرانسانی در آنجا اتفاق می‌افتد. این فرد برای این‌که به این مکان فرستاده نشود به من متوسل شد و گفت هر مقدار که پول بخواهی به شما می‌دهم فقط کاری کنید که من را به سوله نفرستند. گفتم مگر سوله کجاست؟ گفت در بیابان‌های کهریزک سوله‌ای است که برخی زندانیان را به آنجا می بند و رفتار قرون‌وسطایی با آن‌ها انجام می‌دهند. این موضوع مربوط به ماه‌ها قبل از واقعه کهریزک است که بعد از آن من مطلبی هم در رابطه با این سوله دریکی از روزنامه‌ها نوشتم و پرسیدم که این سوله کجاست که مخوف بودن آن انسان را یاد ابوغریب و گوانتانامو می‌اندازد؟!

وی افزود: این زندان در زمانی که ایشان دادستان بود دایر بود و زمانی که در دادگاه به پرونده ایشان رسیدگی می‌شد، گفتند که این بازداشتگاه جزو اماکن مجاز و زیر نظر سازمان زندان‌ها بوده است. حال اگر مجاز بود چطور مقام رهبری دستور تعطیلی این بازداشتگاه را صادر کردند. این را هم بگویم که این مکان آن‌قدر مورد علاقه آقای مرتضوی و امثال ایشان بود که علی‌رغم همه حرف‌وحدیث‌های پیرامون آن، می‌خواستند این بازداشتگاه کماکان دایر باشد و هیچ‌کس توان آن را نداشت که به این‌ها بگوید این مکان غیرقانونی است تا این‌که مقام رهبری به موضوع ورود پیدا کردند و دستور تعطیلی آن را دادند.

این وکیل برخی از پرونده‌های متهمین سال ۸۸ با تأکید بر این‌که به هر ترتیب این عذرخواهی آقای مرتضوی با هر انگیزه‌ای که می‌خواهد باشد و هر استفاده‌ای که ایشان می‌خواهد از آن ببرد یک واقعیت تلخ را نشان داد، اظهار کرد: باید از این نامه این پیغام و پند را بگیریم و دعا کنیم که هیچ جایی مانند کهریزک برای هیچ انسان و متهمی در کشور وجود نداشته باشد.

وی ادامه داد: این شهیدان از این بخت و اقبال برخوردار بودند که فرزند یکی از مسئولین در بین آن‌ها بود. ما ۲۷۰ هزار زندانی در کشور داریم، آیا اگر این اتفاقات در دیگر زندان‌های ما هم رخ دهد صدای آن‌ها هم به گوش کسی می‌رسد؟ بنابراین باید دعا کنیم که اگر جاهای دیگری مانند کهریزک داریم آن‌ها هم تعطیل شوند، مهم نیست که زندانی سیاسی باشد یا عادی، مهم این است که فردی که به‌نوعی تحت نظر قرار می‌گیرد و عنوان بازداشتی و زندانی به او می‌دهیم، دارای حق‌وحقوقی است.
نعمت احمدی در ادامه بابیان این‌که من یقین دارم که اگر مرحوم محسن روح‌الامینی در کهریزک نبود این پرونده حداقل با این کیفیت به نتیجه نمی‌رسید، تصریح کرد: در این پرونده تنها کسی که قدرت پیگیری این پرونده را داشت خانواده آقای روح‌الامینی بود؛ لذا دیگران آن پشتوانه روح‌الامینی را نداشتند و حرفشان به‌جایی نرسید.

وی تأکید کرد: مگر بعدازاین اتفاقات، پزشک همین بازداشتگاه دکتر «رامین پوراندرجانی» نبود که به‌صورت مشکوکی در ساختمان بهداری نیروی انتظامی فوت شد و صدای خانواده‌اش به‌جایی نرسید؟ به نظر من یک نفر هم باید پیدا شود که از خانواده پوراندرجانی عذرخواهی کند و مسئولیت این اتفاق را بر عهده بگیرد.

این وکیل پایه‌یک دادگستری عنوان کرد: در این پرونده خون پاک این سه جوان و نفوذ آقای روح‌الامینی باعث عذرخواهی آقای مرتضوی شد. من دعا می‌کنم افراد دیگری هم که در تخریب دیگر زندانیان دخالت داشته‌اند با یک عذرخواهی وجدان خودشان را آرامش ببخشند. به باور من عذاب وجدان ۷ ساله‌ای که مرتضوی از ین پرونده داشت وی را وادار به این عذرخواهی کرد؛ و الا تعداد افرادی که آقای مرتضوی در پرونده آن‌ها به طریق مختلفی بی‌عدالتی کرده است فراونند. ایشان خود من را با یک شاکی خودساخته درحالی‌که من عزادار فوت پدرم بودم بازداشت کرد و پرونده اتهامی من که نه کارمند دولت هستم و نه پست دولتی دارم را به بخش کارکنان دولت ارجاع داد؛ اما قضاتی که زیرمجموعه ایشان بودند من را تبرئه کردند.

وی افزود: من افرادی که از سوی آقای مرتضوی متهم شده‌اند را مجرم نمی‌دانم و جامعه هم این افراد را خطاکار نمی‌داند بلکه این افراد بعد از متهم شدن توسط ایشان احترام بیشتری نیز پیدا کردند؛ پس باید یکی هم پیدا شود از این افراد عذرخواهی کند. امیدوارم این عذرخواهی فتح بابی شود برای عذرخواهی دیگر افرادی که با سوءاستفاده از قدرت و جایگاهشان نسبت به دیگران ظلم کردند و امیدوارم این موضوع عمومیت پیدا کند تا حداقل تسلی خاطری باشد برای کسانی که به آن‌ها ظلم شده است.

نعمتی همچنین در پاسخ به این سؤال که با توجه به جرم «معاونت در قتل» سعید مرتضوی و حکمی که قبلاً برای ایشان در این رابطه صادرشده بود، در حال حاضر با این نامه چه حکمی می‌تواند برای متهم این پرونده در نظر گرفته شود، گفت: متأسفانه اشتباهی که در رسانه‌های ما در مورد حکم قبلی آقای مرتضوی صورت گرفت این بود که از آن حکم به‌عنوان جریمه ۲۰۰ تومانی یاد شد و این بخش حکم را بیشتر رسانه‌ای کردند، درحالی‌که این حکم یکی از شدیدترین احکامی بود که دادگاه علیه آقای مرتضوی صادر کرد. ایشان در این حکم از خدمت منفصل شد، دادستان تهران قدرتمندترین مقام قضایی کشور است و هیچ قاضی به‌اندازه دادستان تهران قدرت قضایی ندارد. این دادستان از یک صلاحیت مضاعف بسیار گسترده‌ای برخوردار است. دادستان تهران می‌تواند به جرم کلیه وزرا، نمایندگان مجلس، سفرا، مدیران کل به بالا، استانداران، قضات، اعضای شورای نگهبان و مجمع تشخیص غیر از روحانیان در هرکجای جهان و ایران رسیدگی کند. آقای مرتضوی دارای این پست بود و در آن تاریخی که رئیس سازمان تأمین اجتماعی شد، حکم انفصال دائم از خدمت را گرفت؛ بنابراین آن حکم ۲۰۰ هزار تومان نبود، بلکه یکی از شدیدترین احکامی بود که دادگاه نسبت به یک فرد در جایگاه آقای مرتضوی صادر کرد.

وی در پایان تأکید کرد: در حال حاضر نیز طبیعتاً این عذرخواهی را می‌توان به‌مثابه اعتراف به عمل دانست و قضاتی که می‌خواهند برای ایشان به‌عنوان یک مجرم مجازاتی را تعیین کنند، می‌توانند با توجه به این اعتراف و پذیرفتن اتهام با فراغ بال بیشتر برای ایشان حکم صادر کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: