برای فعال سازی و تقویت قدرت مغز تنها ورزش های ذهنی، کافی نیست. باید مواد غذایی مناسبی برای مغز خود انتخاب کرده و در سبد غذایی روزانه جای دهید. مواد غذایی نه تنها در افزایش کارایی مغز اهمیت دارند، بلکه مغز را برای رشد سلول های جدید، بهینه سازی توانایی حافظه و حل مشکلات روزانه، به چالش می کشند.
از آنجا که آمار مبتلایان به آلزایمر افزایش یافته است و همچنین سنین دچار شدن به فرسایش مغز پایین آمده، در ادامه ۷ ماده ی غذایی که برای تقویت مغز مفید هستند را معرفی خواهیم کرد. می توانید با قرار دادن این مواد در رژیم غذایی روزانه ی خود، خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهید. با ما همراه باشید.
۱.توتتوتبا بالا رفتن سن، یادگیری چیزهای جدید مشکل می شود. تحقیقات نشان داده اند که توت ها در رژیم غذایی روزانه کاهش عملکرد مغز را معکوس می کنند. توت سرشار از آنتی اکسیدان است که به حفاظت سلول های مغزی در مقابل اکسیداسیون و آسیب های رادیکال های آزاد، کمک می کند و از این طریق سرعت پیری مغز را کاهش می دهد.
بلوبری نیز از خانواده توت است که بهترین غذای مغز محسوب می شود. بلوبری با کاهش خطر آلزایمر نقش بسزایی در بهبود و حافظه و نوانایی های مرتبط با یادگیری دارد.
۲. ماهی های چربماهی های چربغذاهای دریایی مانند ماهی سالمون، ماهی تن و ماهی ساردین سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که ماده ی مغذی برای داشتن مغز سالم محسوب می شود. حدود ۴۰ درصد از اسیدهای چرب موجود در غشای سلولی مغز DHA است که یکی از اسیدهای چرب امگا ۳ در روغن ماهی است. کارشناسان معتقدند که این ماده برای انتقال سیگنال های بین سلول های مغز ضروری است.
در مطالعه ای در سال ۲۰۰۶، محققان دانشگاه تافتس دریافتند که افرادی که سه بار در هفته ماهی می خورند، DHA بالاتری در خون خود دارند و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در آنها، ۳۹ درصد کاهش می یابد.
۳. قهوهقهوهیکی از مقالات فنلاندی جدید نشان می دهد که افرادی که در سنین ۴۰ تا ۵۰ سالگی سه تا پنج فنجان قهوه در روز می نوشند، در مقایسه با کسانی که روزانه کمتر از دو فنجان قهوه می نوشند، خطر ابتلا به آلزامیر را ۶۵ درصد در خود کاهش می دهد.
محققان معتقدند که کافئین قهوه و آنتی اکسیدان فراوان آن، در محافظت از سلول های مغز تاثیر گذار است.
۴. شکلاتشکلاتشکلات تلخ با درصد خلوص ۷۰ درصد کاکائو، شامل فلاونوئیدها، دسته ی دیگری از آنتی اکسیدان هاست و در مقالات اثبات شده که به سلامت مغز کمک شایانی می کند. سایر مواد غذایی شامل فلاونوئید، سیب، انگور قرمز وبنفش، پیاز و چای هستند.
۵. ماستماستبا بالا رفتن سن، کمبود B12 می تواند در از دست دادن حافظه و زوال عقل،نقش بسزایی داشته باشد. دکتر دیوید اسمیت، پژوهشگر دانشگاه آکسفورد در طی تحقیقات خود برای بررسی حافظه و پیری بیان کرده است که کمبود B12 را باید جدی گرفت. یکی از منابع مهم ویتامین B12، ماست است که مصرف روزانه ی آن بسیاری از مشکلات شناختی که با بالارفتن سن بوجود می آیند، مانند از دست دادن حافظه، زوال قدرت شناخای و … را کاهش می دهد.
۶. سبزیجات سبزسبزیجات سبزتحقیقات نشان می دهند که رنگ تیره ی گیاهانی مثل کلم بروکلی، و اسفناج، نشان از غلظت بالای آنتی اکسیدان های محافظ دارد. سبزیجات تیره رنگ و متنوع را در سبد غذایی خود بگنجانید.
۷. آووکادو ، مغز ها و دانه هاآووکادو ، مغز ها و دانه هاآووکادو ، مغز ها و دانه ها همگی دارای دسته ی دیگری از آنتی اکسیدان های مهم به نام ویتامین E هستند. محققان دریافته اند که مصرف میزان مناسبی از ویتامین E از غذاها نه از مکمل ها، خطر ابتلا به فرسایش مغز و کاهش قدرت یادگیری را تا ۶۷ درصد کاهش می دهد.روزانه ۱۵ میلی گرم ویتامین E مصرف کنید. این مقدار برابر ۲ اونس بادام زمینی است.