وی با بیان اینکه بدن انسان برای حفظ سلامتی خود همواره مقداری چربی را در نقاط مختلف ذخیره میکند، افزود: اگر این چربیها برای مدت طولانی در بدن باقی بمانند، به شکل توده فشرده در میآیند و چربیهایی که در مرکز این توده قرار میگیرند، در بدن باقی مانده و کمتر برای تولید انرژی میسوزند .
کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: ایام روزهداری فرصت مناسبی است که انسان میتواند مقداری از این چربیها را برای تولید انرژی صرف نماید .
امینیان ادامه داد: افراد بسیار لاغر، بیمار و یا دارای شرایط فیزیولوژیکی خاص که روزه داری آنها می تواند به بدن صدمه بزند، میبایست با نظر پزشک روزه بگیرند .
وی با بیان اینکه تحقیقات نشان داده است روزه اثرات مفید متعددی بر سلامت فرد دارد، گفت: روزه داری فرصت مناسبی برای استراحت دستگاههای مختلف بدن، ترک عادات غذایی غلط و ایجاد عادات غذایی صحیح است.
کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه یادآور شد: از طرفی روزه میتواند با کاهش وزن بدن علاوه بر کاهش فشار بر مفاصل استخوانی پا، کمر و سایر اندامها از بسیاری از بیماریهای متابولیک به ویژه بیماریهای قلبی، عروقی نیز پیشگیری نماید .
امینیان با تاکید بر اینکه شخص روزهدار در صورتی میتواند از فواید جسمی روزه بهرهمند شود که رژیم غذایی درستی را در ماه مبارک رمضان رعایت نماید، تصریح کرد: افرادی که در اثر داشتن رژیمهای غذایی نادرست وزن زیادی را در مدتی کوتاه از دست میدهند، در واقع تا حدودی عضلات خود را از دست میدهند و سلامت خود را به مخاطره میاندازند .
وی اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان مانند سایر ایام، پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل چهار گروه اصلی غذایی ( نان و غلات، میوهها، گوشت، حبوبات، تخم مرغ شیر و لبنیات) ضروری است و با رعایت تنوع و تعادل در مصرف غذا، نیازهای تغذیهای شامل آب، املاح، ویتامینها، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن نیز تامین میشود .
کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکید کرد: کمی مصرف میوه و لبنیات در این ایام و مصرف بالای شیرینیجات اثرات نامطلوبی در سلامت روزهدار خواهد داشت.